Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder pakketreizen naar de sneeuw

24-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wintersport_05.jpg
Wintersporters lijken er steeds vaker voor te kiezen om de skivakantie zelf te regelen in plaats van een pakketreis te boeken via een reisorganisatie. Het aantal pakketboekingen voor een vakantie naar de sneeuw daalde het afgelopen seizoen met 11 procent. Dat maakte de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen) maandag bekend.
In het slop
Vooral de boekingen voor een vakantie in Duitsland, de op twee na populairste skibestemming, zitten flink in het slop met een min van ruim 30 procent. Oostenrijk is en blijft favoriet bij sneeuwliefhebbers, maar loopt ruim 9 procent achter ten opzichte van vorig jaar. Frankrijk, de nummer 2, zag het aantal boekingen met bijna 11 procent krimpen.
Het winterseizoen loopt van 1 november tot en met 1 april. In die periode een jaar eerder waren wintersportvakanties 5,5 procent minder in trek dan het voorgaande jaar.
Zelfde bestemming
,,Meer mensen lijken de wintersportvakantie zelf te regelen omdat ze vaak terug gaan naar dezelfde bestemming. Ze zeggen: ik pak de auto en boek het hotel zelf. De economische omstandigheden spelen mogelijk ook nog steeds een rol, want de wintersport is een relatief dure vakantie'', vertelt Mirjam Dresmé van de ANVR.
Onrust Egypte
De reiswereld heeft ook het aantal boekingen voor winterzonbestemmingen de afgelopen periode zien dalen, met 7,8 procent. Dat werd volgens de ANVR veroorzaakt door een stevige dip van 48 procent van het toerisme naar Egypte. Niet verbazingwekkend na alles wat daar de afgelopen periode is gebeurd, meent Dresmé. Spanje, vooral de Canarische Eilanden, en de Nederlandse Antillen profiteerden van de onrust in Egypte. Deze bestemmingen werden respectievelijk 1,5 en 2,5 procent vaker geboekt.
De cijfers van de ANVR gaan over het aantal georganiseerde reizen. Boekingen van losse tickets en mensen die op eigen gelegenheid naar zon of sneeuw gaan, zijn niet inbegrepen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!