Kassa

Meerdere reisorganisatoren eisen volledige vaccinatie

06-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
985 keer bekeken
  •  
groepsreis vakantie bus 1127

Er is discussie gaande over het wel of niet verplicht stellen van vaccinatiebewijzen door organisaties, nadat eerder Utrechtse dansleraar Peter Vlug bekend maakte dat zijn cursisten moeten bezitten over een vaccinatiebewijs. Minimaal drie organisatoren van groepsreizen eisen volledige vaccinatie, blijkt uit een rondgang van de Volkskrant.

De reisorganisatoren zien zich hiertoe gedwongen, omdat medewerkers en reizigers om deze maatregel vragen. Op deze manier voelen ze zich veiliger, meldt een betrokkene. Daarnaast maakt het de reizen makkelijker uitvoerbaar.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is er geen voorstander van dat bedrijven hun eigen coronabeleid hanteren. "Maar we gaan niet zeggen: dit mag niet", aldus een woordvoerder. Een rechter zal uiteindelijk de afweging moeten maken of de stap van deze bedrijven geoorloofd is.

ANVR verwacht dat vaccinatiebewijs niet nodig is voor alle reizen

De reisbranche verwacht niet dat volledige vaccinatie tegen het coronavirus in de hele sector zal worden geëist. Voor 99,9 procent van de reizen die de Nederlandse reissector aanbiedt volstaat ook een negatieve test, zegt voorzitter Frank Oostdam van branchevereniging ANVR. 
Bron: ANP, Volkskrant
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Dave lubeck
Dave lubeck6 aug. 2021 - 11:51

Reis organisaties , dansscholen , etc etc , noem maar op hebben het recht om te eisen dat een ieder vaccinatie bewijs kan tonen willen ze mee gaan of wat dan ook . Ze hebben groot gelijk !!!

John1313
John13136 aug. 2021 - 8:14

Gelukkig, kunnen we eindelijk weer verantwoord op vakantie. Ook heel begrijpelijk dat de branche dit doet, ze hebben al genoeg klappen gehad. 👍

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!