Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meerdere reisorganisatoren eisen volledige vaccinatie

06-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
993 keer bekeken
  •  
groepsreis vakantie bus 1127

Er is discussie gaande over het wel of niet verplicht stellen van vaccinatiebewijzen door organisaties, nadat eerder Utrechtse dansleraar Peter Vlug bekend maakte dat zijn cursisten moeten bezitten over een vaccinatiebewijs. Minimaal drie organisatoren van groepsreizen eisen volledige vaccinatie, blijkt uit een rondgang van de Volkskrant.

De reisorganisatoren zien zich hiertoe gedwongen, omdat medewerkers en reizigers om deze maatregel vragen. Op deze manier voelen ze zich veiliger, meldt een betrokkene. Daarnaast maakt het de reizen makkelijker uitvoerbaar.

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is er geen voorstander van dat bedrijven hun eigen coronabeleid hanteren. "Maar we gaan niet zeggen: dit mag niet", aldus een woordvoerder. Een rechter zal uiteindelijk de afweging moeten maken of de stap van deze bedrijven geoorloofd is.

ANVR verwacht dat vaccinatiebewijs niet nodig is voor alle reizen

De reisbranche verwacht niet dat volledige vaccinatie tegen het coronavirus in de hele sector zal worden geëist. Voor 99,9 procent van de reizen die de Nederlandse reissector aanbiedt volstaat ook een negatieve test, zegt voorzitter Frank Oostdam van branchevereniging ANVR. 
Bron: ANP, Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!