Kassa

Interieurtips om je huis meer zomers te maken

15-07-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2611 keer bekeken
  •  
woonkamer

Of je nu gaat verhuizen of net na de grote lenteschoonmaak tot de conclusie bent gekomen dat je wat anders wil met je woonruimte. Waar begin je dan? Een likje verf of toch een nieuwe bank? In dit artikel lees je wat tips om jouw huis gezelliger in te richten voor een prikkie.

Zelfs met relatief weinig moeite kun je een frisse wind door je huis laten waaien. Een likje verf tegen de muren of een paar nieuwe lampen kunnen al wonderen doen voor je woonruimte. Maar waar moet je beginnen?

Lichte tinten

Zomermaanden betekent veel natuurlijk zonlicht. Maak hier gebruik van! Naast het openhouden van gordijnen zijn lichte tinten erg goed om dit licht te versterken. Verf een prominent meubel bijvoorbeeld wit, of je muren licht beige. Mocht je woning door de open gordijnen echter te veel opwarmen tijdens de zomer? Lees dan hier onze tips om af te koelen!

Kleuren

Het toevoegen van wat kleur in de woonkamer werkt ook onwijs goed. Bij veel woningen in Nederland zijn de muren wit, en wanneer je huurt heb je niet altijd zin om zelf met een pot verf aan de slag te gaan. Gelukkig kan het ook subtieler: koop kleurrijke kussens voor op je bank of een rolgordijn met opvallende kleur.

Haal het groen naar binnen

Bij de zomer hoort de bloei van bomen en planten. Een grote, staande huisplant zoals een monstera kost relatief weinig moeite om mooi te houden en vult de ruimte met groen. Mocht je jezelf toch niet vertrouwen met een levende plant, zijn nepplanten tegenwoordig realistisch genoeg om als vervanger te gebruiken.

Van binnen naar buiten

Wanneer het zonnetje dan eindelijk schijnt willen de meeste mensen ook buiten zitten. Besteed daarom wat extra aandacht aan je buitenruimte, mits je deze hebt. Mooi tuinmeubilair heb je tegenwoordig voor een prikkie bij de kringloop. Daarnaast vergeten mensen vaak het bestaan van buitenkleden, maar een kleed op je balkon kan veel gezelligheid creëren. Mocht je dan eindelijk neerploffen op je balkon of tuin, vergeet je dan niet goed in te smeren!

Alles wat je moet weten over kaarsen

De geur in je huis is het eerste dat mensen zal opvallen wanneer ze binnenkomen. Een paar goede geurkaarsen beslaan dan ook je hele huis met een lekkere geur. Daarnaast is kaarslicht de onbetwiste kampioen in het creëren van een gezellig licht. Zet de lichten uit en kaarsen aan en je kan genieten van een heerlijk warme zomeravond bij kaarslicht.

Schuiven

Tot slot kan het verschuiven van één of meer meubels ook net dat verschil geven waarnaar je op zoek bent. Zet je bank in een andere hoek van de woonkamer of let op dat je eettafel in het lichtste gedeelte van de kamer staat. Simpelweg verschuiven van meubels kan al voelen als een complete metamorfose.

Bron: Dengarden/Ilumio/Foyr

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!