Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ING stapt over op Google Pay: contactloos betalen via eigen app verdwijnt

10-07-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
24761 keer bekeken
  •  
Mobiel betalen ING 1280

ING heeft aangekondigd dat de bank per 17 september stopt met de ondersteuning van contactloos betalen via de eigen Android-app. Klanten met Android-telefoons kunnen vanaf dat moment geen gebruik meer maken van de ING Mobiel Betalen app en moeten overstappen op Google Pay.

Volgens ING worden de huidige digitale betaalpassen na 17 september automatisch verwijderd. Op dit moment is het al niet meer mogelijke om een nieuwe digitale betaalpas aan te maken.

Google Pay “sneller, gemakkelijker en net zo veilig”

Klanten met een Android-toestel (versie 8 van Android of hoger) kunnen hun pinpas registreren in de Google Pay-app om betalingen te doen. De ondersteuning van ING Mobiel Betalen stopt volgens de bank, omdat Google Pay “sneller, gemakkelijker en net zo veilig is” als de functie in de ING app.

ING ondersteunt sinds maart Google Pay voor Android-smartphones. Daarnaast ondersteunt de bank Apple Pay voor ondersteunde Apple-producten en Garmin Pay op bepaalde horloges.

Magneetstip sinds 1 juli niet meer ondersteund

Onlangs werd bekend dat de magneetstrip op fysieke betaalpassen niet meer ondersteund wordt. Op dit moment is het alleen nog mogelijk om met de chip in je pas te betalen.

Bronnen: ING, Tweakers

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!