Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Identiteitsfraude via verhuisservice PostNL

19-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
brieven_post.jpg
PostNL heeft toegegeven dat criminelen via de verhuisservice van het bedrijf frauderen. Criminelen laten post via de service doorsturen naar een ander adres en gaan zo aan de haal met de privégegevens van nietsvermoedende burgers. Dat meldt Sp!ts.
De vorm van fraude kwam aan het licht door een ingezonden brief op de populaire weblog GeenStijl. In de brief laat iemand weten dat de post van zowel zijn bedrijf als zijn persoonlijke post niet meer aankwam, en bestellingen van duizenden euro's op zijn rekening werden verhaald. Ook een nieuwe bankpas en een DigiD kwamen in handen van criminelen. PostNL nam zijn klachten echter niet serieus, en de consument werd naar eigen zeggen behandeld als 'een zak stront zonder naam en met nummer'. De PvdA stelde naar aanleiding van de brief Kamervragen en wilde weten hoe vaak de identiteitsfraude voorkomt en hoe deze door minister Verhagen van Economische Zaken aangepakt gaat worden. Ook werden vragen gesteld over de behandeling van de klachten door PostNL. PostNL bevestigde dat identiteitsfraude via de verhuisservice vaker voorkomt, maar wilde niet zeggen hoe vaak precies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!