Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Hoe vier je nu Hemelvaart?

20 mei 2020
  •  
leestijd 2 minuten
fietsen hemelvaart 1127
Op 21 mei, veertig dagen na Pasen, is het Hemelvaart. Dit is veel landen, waaronder Nederland, een officiële vrije dag. Welke activiteiten kun je op deze dag ondernemen tijdens de coronacrisis? Kassa zoekt het voor je uit!

Dauwtrappen

Voor velen is het traditie om er op Hemelvaart vroeg uit te gaan om te gaan dauwtrappen. Zij gaan dan wandelen of een eindje fietsen. Maar is dat nu wel een goed idee?
Sinds de uitbraak van het coronavirus was het advies van de overheid om zo veel mogelijk binnen te blijven. Nu de nadruk wordt gelegd op het vermijden van drukke plekken, mogen we er wat meer op uit. Zo ook met de fiets. Martijn van Es van de Fietsersbond deelt in een video tips om veilig op pad te gaan.

Online- of tv-dienst bijwonen

Wie normaal gesproken met Hemelvaart een kerk bezoekt, kan nu online op vele plekken een dienst vanuit een kerk bijwonen. Een andere optie is om 9:05 NPO 2 inschakelen voor een Hemelvaartsviering. Daarnaast is er om 11:00 op NPO 2 een eucharistieviering.

Dagje uit in eigen tuin of op je eigen balkon

In je eigen tuin of op je eigen balkon kun je allerlei leuke activiteiten doen, ook met kinderen. Zo kun je allerlei klassieke oudhollandse spelletjes spelen. Ook kun je genieten van een goed boek of goede muziek in de zon.
Geen eigen tuin of balkon? Dan kun je een speurkaart van Natuurmonumenten downloaden. Hiermee kun je in allerlei bossen of parken op zoek gaan naar sporen, planten en beestjes.

Ga sporten

Buiten sporten mag weer! En dat betekent dat je ook naar bijvoorbeeld een klimpark kunt gaan of dat je zelf met wat vrienden in het park aan het sporten kunt gaan. Ook kun je gewoon thuis aan het sporten. Hieronder delen we wat thuissporttips.

Houd een grote schoonmaakbeurt

De zomer begint over een maand officieel, dus kan je huis nu het nog lente is vast nog wel een 'lenteschoonmaak' gebruiken. Lees daarom de onderstaande tips.

Bezoek een dierentuin of attractiepark

Wil je er toch echt op uit met Hemelvaart? Volgens DagjeWeg.nl kun je dan een aantal dierentuinen en attractieparken waar je heen kan, mits je vooraf tickets boekt. Zo openen AquaZoo Leeuwarden, Burgers’ Zoo en Diergaarde Bijldorp hun deuren vanaf half mei, dus kun je daar vanaf nu weer terecht. Ook kun je weer naar BillyBird Park Hemelrijk, Duinrell, Toverland en de Efteling.
Zie je een fysiek bezoek aan een dierentuin of attractiepark niet zo zitten? Dan kun je ook virtueel op kraambezoek bij onlangs geboren dierentuin de dierentuin, zoals deze servalkittens van Diergaarde Blijdorp, of virtueel over de kop gaan in een achtbaan bij bijvoorbeeld de Efteling.

Lees ook onze andere feestelijke thuis-tips

Bron: DagjeWeg.nl, Natuurmonumenten, VARAgids

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

manwijf
manwijf21 mei 2020 - 10:47

Ik heb een fijne tuin, maar er in zitten is niet altijd een pretje. De constant schreeuwende kinderen van de buren is horror. 'S avonds de deuren open laat je ook wel, want dan is het van beide kanten barbecuen. 

rebek
rebek20 mei 2020 - 23:43

Hemelvaart vieren, simpel. Nog snel de laatste bolletjes in de grond en zwemmen (water is wel ijskoud)

tenormin
tenormin20 mei 2020 - 15:03

Ik "vier" helaas elke dag van alles thuis. Van "hoera" het is Kwekkeboom-dag tot "ik ga lekker lezen-dag". Flauwekul, ik geloof niet meer, daar heeft de Kerk zelf voor gezorgd. Zelfs als ik kon lopen: met 3000 mensen voor je om in de Efteling te komen: niets voor mij. Fijne "Hemelvaartsdag" allemaal, tenminste, als men maar wel op de aarde blijft.

kaartendraak
kaartendraak20 mei 2020 - 13:57

Ja, ik ook gewoon thuis, ben niet van de kerk, dus ik vier het niet. Vrije dagen heb ik toch al wel als huisvrouw zijnde

jhogaarts
jhogaarts20 mei 2020 - 12:11

gewoon thuis.