Kassa

Gehandicapten aan slag als postbode

27-03-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
postzegels_09.jpg
PostNL gaat 500 gehandicapten en bijstandsgerechtigden een deeltijdbaan als postbezorger aanbieden. De kwaliteit zal er volgens PostNL niet onder leiden. Dat heeft het postbedrijf woensdag bekendgemaakt.
Sociaal beleid
,,Een onderdeel van het sociaal beleid van PostNL is het creëren van arbeidsplaatsen voor medewerkers met afstand op de arbeidsmarkt. Onze werkprocessen bij post en pakketten zijn hiervoor uitermate geschikt'', zegt Herna Verhagen, directeur van PostNL. Het bedrijf heeft in zijn distributiecentra al 1200 mensen uit de sociale werkvoorziening (sw) en de bijstand werken.
Arbeidsgehandicapten
Om 'arbeidsgehandicapten' aan werk te helpen heeft PostNL contracten gesloten met bedrijven uit de sociale werkvoorziening. Het sw-bedrijf is verantwoordelijk voor de werving, de opleiding en de dagelijkse inzet en begeleiding op de werkvloer, zegt het postbedrijf.
Volgens een woordvoerder van PostNL zijn ,,deze mensen fysiek en geestelijk goed in staat om post te bezorgen''. De betrouwbaarheid en kwaliteit van de postbezorging blijft dus hetzelfde, benadrukt hij.
Reorganisaties
PostNL zal ook op gewone wijze parttime postbezorgers blijven werven. Deze dienen ter vervanging van de ouderwetse postbode, die niet alleen de post bezorgt maar deze ook zelf sorteert. Door reorganisaties zijn de afgelopen jaren ongeveer 7000 van de oorspronkelijke 11.000 postbodes bij PostNL geschrapt.
Ook de komende jaren verdwijnen er nog 2700 tot 3500 arbeidsplaatsen, maakte PostNL vorige maand bekend. Vooral op het hoofdkantoor en in staffuncties zal nog flink worden gesneden.
Ontslaggolf
De gehandicapten die nu aan het werk worden gesteld staan volgens een woordvoerder van PostNL los van de ontslaggolf bij het bedrijf. De zegsman wijst erop dat PostNL veel van de medewerkers die weg moesten succesvol naar een nieuwe baan buiten het postbedrijf heeft kunnen begeleiden.
,,Omdat de postvolumes dalen was er bij ons geen werk meer voor hen. Maar zij zullen blij zijn dat ze nu nog steeds een baan en een inkomen hebben. En ik denk ook dat zij het fijn vinden dat het ook voor arbeidsgehandicapten mogelijk is om aan het werk te kunnen'', aldus de woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!