Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Fors minder boekingen herfstvakantie

15-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig-onderkant_18.jpg
Ook op buitenlandse vakanties wordt door Nederlanders steeds vaker beknibbeld, als gevolg van de aanhoudende crisis. De boekingen pakketreizen voor de herfstvakantie, die in de tweede helft van oktober valt, lopen 11,5 procent achter vergeleken met vorig jaar. Dat blijkt uit dinsdag gepresenteerde boekingscijfers van brancheorganisatie ANVR.
Opvallende daling
Frankrijk laat een opvallende daling in boekingen zien van 40 procent. Voor Spanje, na Turkije de populairste vliegvakantie, bedraagt de afname 11 procent. Voor Turkije, de nummer-1 onder de zonbestemmingen, is slechts 1 procent minder geboekt.
'Hand op de knip'
,,Mensen houden de hand op de knip, ze voelen de economische recessie in hun portemonnee. Het faillissement van reisorganisatie Oad drukt ook op de boekingscijfers'', zegt een woordvoerster van de ANVR in een toelichting.
Turkije populair
Turkije doet het volgens haar relatief goed omdat daar veel all inclusive vakanties worden aangeboden. ,,Mensen weten dan meteen waar ze aan toe zijn qua budget en hoeven verder nergens meer aan te denken. Nederlanders willen wel gewoon met vakantie blijven gaan, maar het moet goedkoper'', aldus de zegsvrouw.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!