Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Flinke boete voor 'De Nederlandse Incassocentrale'

12-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
geld_briefjes 930x520
Incassobureau Credit Invest, beter bekend onder de naam De Nederlandse Incassocentrale, heeft een boete gekregen van in totaal 375.000 euro omdat het consumenten onder druk zette om ongeldige rekeningen te betalen. De direct leidinggevende kreeg een boete van 40.000 euro, zo maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. Het bedrijf heeft inmiddels bezwaar aangetekend.

Betalen voor niet-geldige overeenkomsten

Het incassobureau, waar ook Credit Pay, MKBusiness en Stichting Derdengelden Incasso Service onder vallen, eiste dat consumenten rekeningen betaalden voor niet-geldige overeenkomsten, zonder dat ook informatie over de rekening werd verstrekt. Het ging vaak om van ongewenste abonnementen, zoals op kortingsdiensten. Het incassobureau dreigde met gerechtelijke procedures en hoge incasso- en proceskosten.

Waarschuwing voor Intrum Justitia

Incassobureau Intrum Justitia kreeg een waarschuwing. Als Intrum Justitia zich niet aan de afspraken houdt over verbeteringen, kan het alsnog een boete krijgen. De ACM deed onderzoek na klachten van consumenten. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!