Kassa

Flinke boete voor 'De Nederlandse Incassocentrale'

12-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_briefjes 930x520
Incassobureau Credit Invest, beter bekend onder de naam De Nederlandse Incassocentrale, heeft een boete gekregen van in totaal 375.000 euro omdat het consumenten onder druk zette om ongeldige rekeningen te betalen. De direct leidinggevende kreeg een boete van 40.000 euro, zo maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) bekend. Het bedrijf heeft inmiddels bezwaar aangetekend.

Betalen voor niet-geldige overeenkomsten

Het incassobureau, waar ook Credit Pay, MKBusiness en Stichting Derdengelden Incasso Service onder vallen, eiste dat consumenten rekeningen betaalden voor niet-geldige overeenkomsten, zonder dat ook informatie over de rekening werd verstrekt. Het ging vaak om van ongewenste abonnementen, zoals op kortingsdiensten. Het incassobureau dreigde met gerechtelijke procedures en hoge incasso- en proceskosten.

Waarschuwing voor Intrum Justitia

Incassobureau Intrum Justitia kreeg een waarschuwing. Als Intrum Justitia zich niet aan de afspraken houdt over verbeteringen, kan het alsnog een boete krijgen. De ACM deed onderzoek na klachten van consumenten. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

gerard van tol
gerard van tol12 feb. 2018 - 19:15

Waarom niet gewoon de vergunning voor dit soort criminele organisaties intrekken?

CorneliusM
CorneliusM12 feb. 2018 - 17:38

eindelijk de wet aan de kant van de consument

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!