Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

EasyJet-vluchten geannuleerd door staking

22-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
easyjet airbus 930x520
EasyJet annuleert maandag veertien vluchten van en naar Amsterdam. Dit als gevolg van de op zondagavond aangekondigde pilotenstaking. De piloten van EasyJet die vanaf de basis Schiphol werken, leggen het werk maandag voor de vierde keer neer.
Teleurgesteld
De vliegtuigmaatschappij geeft in een verklaring aan teleurgesteld te zijn in de staking. ,,We hebben tot op zondag onderhandeld en de feedback was positief. We verwachtten de aankondiging van de staking dan ook niet en zien dit als een onnodige escalatie."
EasyJet denkt tachtig procent van de geplande vluchten uit te kunnen voeren. ,,We willen benadrukken dat we er alles aan doen om de impact van deze stakingen op onze passagiers te verminderen."
Verbetering
De werkonderbreking door de Nederlandse EasyJet-piloten duurt maandag van 04.00 uur tot 12.00 uur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!