Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Piloten EasyJet leggen werk opnieuw neer

22-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
easyjet aan de grond 930x520
De piloten van EasyJet die vanaf de basis Schiphol werken, leggen het werk maandag voor de vierde keer neer. Dit meldde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zondag.
Cao
De werkonderbreking door de Nederlandse EasyJet-piloten piloten duurt maandag van 04.00 uur tot 12.00 uur. Inzet van de staking is een betere cao met doorbetaling bij ziekte, minder vermoeiende roosters, meer grip op het rooster en een beter pensioen.
Eventuele gevolgen
Passagiers van de prijsvechter moeten rekening houden met overlast, zegt de pilotenvakbond. "De werkonderbrekingen bij EasyJet zullen de komende tijd beperkt blijven tot doordeweekse dagen. De rechter heeft ons immers voorlopig de mogelijkheid ontnomen om in de weekenden te staken. Het EasyJet-management blijven wij gezien hun opstelling verantwoordelijk houden voor de eventuele gevolgen'', aldus VNV-voorzitter Steven Verhagen.
Niet serieus
Het lijkt er volgens de VNV op dat EasyJet de eisen van haar vliegers nog altijd niet serieus neemt. Verhagen: "Als het EasyJet-management meent dat het spel hard gespeeld moet worden dan kan dat, maar dat is wat de VNV betreft niet nodig. De Nederlandse EasyJet-piloten zijn afgelopen week bij elkaar gekomen en zijn meer dan vastberaden om een faire cao af te dwingen, linksom of rechtsom.'' ANP

Meer over:

easyjet, staking, piloten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!