Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Drukke kerstperiode voor webwinkels

19-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
cadeau presentje gift 930 520
Webwinkels CoolBlue en Bol.com hebben een drukke kerstperiode. Elektronicaverkoper CoolBlue spreekt zelfs van zijn drukste kerst ooit, terwijl Bol.com zegt zijn eigen verwachtingen te overtreffen. Voor beide bedrijven was maandag de drukste dag waarbij records werden gebroken.
Bij CoolBlue zijn draadloze koptelefoons van Apple en Sony populair. Ook draadloze speakers van JBL doen het goed net als de fitness-trackers van Fitbit en elektrische tandenborstels van Philips. Bij Bol.com vliegen computerspellen als Super Smash Brothers en Red Dead Redemption 2 over de toonbank. Verschillende boeken waaronder de biografie van Michelle Obama zijn ook populair. Veel vrouwen krijgen het parfum Seductive van Guess of doucheschuim van Rituals onder de kerstboom.

Drukste na acht uur 's avonds

Bij Bol worden de meeste cadeaus in de avond besteld. Maandagavond na 20.00 uur was de drukste avond ooit qua bestellingen. Op het hoogtepunt werden er 25 artikelen per seconden verkocht. Bol.com denkt nu in november en december 22 miljoen bestellingen af te leveren in Nederland en België. Eerder dacht het bedrijf dat dat er 20 miljoen zouden zijn.

Bezorgen per bakfiets

CoolBlue bezorgt ondertussen in zes grote Nederlandse steden en Antwerpen per bakfiets. Van alle kleine pakketjes wordt in die steden 60 procent op deze manier bezorgt. Dat leidt ertoe dat de bezorgers van CoolBlue dagelijks 1250 kilometer fietsen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!