Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

DNB: banken nemen adequaat maatregelen

10 apr 2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internetbankieren-fraude_08.jpg
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de indruk dat banken adequaat maatregelen nemen om DDoS-aanvallen zoveel mogelijk te voorkomen en snel te kunnen verhelpen. Dat liet een woordvoerder van de toezichthouder woensdag weten. 
ING
ING is de afgelopen dagen herhaaldelijk het slachtoffer geworden van cyberaanvallen, waardoor verschillende onlinebanksystemen soms niet beschikbaar zijn. In het hele Nederlandse bankenlandschap is nu volgens DNB daarom een verhoogde waakzaamheid van kracht.
De Nederlandse Bank
,,De Nederlandsche Bank ziet er op toe. Wij blijven alle factoren goed monitoren en staan in nauw contact met alle betrokken partijen'', benadrukt een woordvoerder van DNB. Hij wijst er verder op dat de cyberaanvallen door het Nationaal Cyber Security Centrum (NCCS) en het Openbaar Ministerie worden onderzocht.
Reactie NCSC
De maatregelen die ING neemt tegen cyberaanvallen lijken hun vruchten af te werpen. Dat zegt een woordvoerster van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in reactie op een nieuwe problemen die de bank woensdag binnen 20 minuten kon verhelpen. ,,Het internetbankieren lag vorige week uren plat en nu nog maar gedurende korte tijd.’’
Bij een zogenoemde DDoS-aanval wordt een grote hoeveelheid verkeer naar bepaalde servers gestuurd, waardoor die tijdelijk onbereikbaar kunnen raken. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar