Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Consumentenbond: winkel niet online buiten de EU

24-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
996 keer bekeken
  •  
webshop 1127

Webshoppen buiten de EU is geen goed idee, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Uit het onderzoek blijkt dat producten vaak tegenvallen of zelfs ronduit onveilig zijn. Vooral het kopen van elektrische apparaten, kleding, medicijnen of speelgoed buiten de EU is een flinke gok.

De Consumentenbond deed onderzoek onder zo'n 10.000 consumenten. Onder deze groep hebben veel mensen online aankopen gedaan van buiten de EU. Bijna een derde maakte zich er wel een schuldig aan. Vooral AliExpress (61%), Amazon.com (16%) en Wish (16%) zijn in trek. Webwinkelen is sinds de lockdown steeds populairder geworden.

Onveilig

De Consumentenbond deed ook zelf onderzoek, waarbij vijftig bij buitenlandse webwinkels bestelde producten werden bekeken. Meer dan de helft voldeed niet aan de veiligheidseisen. Het ging dan onder meer om slaapzakjes waar baby's in kunnen stikken en onveilig speelgoed.

Van de ondervraagden kocht 29 procent het afgelopen jaar een product dat niet aan de verwachtingen voldeed. De Consumentenbond ziet bij Wish.com, waarvan de meeste producten uit China komen, veel problemen. Er wordt onder andere geklaagd over telefoonkabels die niet opladen, ledlampen die maar een paar uur branden, accu's die snel leeg zijn en kleding waar vlekken op zitten.

Bron: Consumentenbond/ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!