Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Consumenten en vakantiewoningaanbieders in spagaat door nieuwe corona-advies

20 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
huisje vakantie 1127
Rijksoverheid kwam gisteren met nieuwe maatregelen, waaronder het advies om met niet meer dan zes personen in één huis te zitten. Dit gaat ook op voor vakantiewoningen. Hierdoor komen aanbieders van vakantiewoningen en huurders in een spagaat, ziet Checckie.nl. Het is namelijk niet verboden om met meer mensen een huisje te huren, waardoor kosteloos annuleren niet gaat.
Zolang de maximaal-zes-personenmaatregel niet vastgelegd is in een noodverordening, blijft het een advies.  Daarop kan niet gehandhaaft worden. Wanneer het advies niet wordt opgenomen in een noodverordering, “blijft het wettelijk toegestaan om met meer dan zes personen in een huisje te zitten”, stelt Remco Kuilman van Checkkie.nl. Annuleer je een huisje vanwege dit advies? Dan zien veel vakantiewoningaanbieders dat als vrijwillig annuleren. Hiervoor worden de kosten in rekening gebracht bij de huurder, merkt Checkkie.nl  aan het aantal meldingen op het voucherplatform.
Kom jij in zo'n situatie terecht? Checkkie.nl geeft als advies om hier samen uit te komen en stelt dat een voucher een goede optie is in zo'n situatie. "Hier zijn alle partijen bij gebaat. Zo heeft de verhuurder zekerheid dat in de toekomst het huis wordt verhuurd en kan de consument het advies opvolgen van de overheid", aldus Kuilman.
Bron: Checkkie.nl

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!