Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Concurrentie voor PostNL: DHL gaat post bezorgen

19-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2967 keer bekeken
  •  
dhl_20220805

Koeriersdienst DHL wil volgend jaar naast pakketjes ook post gaan rondbrengen. DHL richt zich op de wat zwaardere post, met poststukken vanaf 50 gram.

Het dochterbedrijf van Deutsche Post DHL wil daarmee concurreren met  monopolist PostNL. Vanaf april 2023 kunnen particulieren en bedrijven via servicepunten van DHL poststukken gaan versturen. Het plan is om in heel Nederland post te bezorgen. Het is nog niet bekend met welke tarieven DHL wil concurreren met PostNL.

Kleinere producten 

DHL richt zich met name op de wat zwaardere post. Een doorsnee A4'tje in een envelop weegt rond de 20 gram. Maar wanneer klanten kleine producten of bijvoorbeeld tijdschriften per post willen versturen, loopt het gewicht snel op. Juist op dat deel van de postmarkt vindt DHL het interessant om de concurrentie aan, aldus een woordvoerder. "Je ziet dat de tarieven daarvoor zodanig zijn gestegen dat het een interessant segment wordt."

"Post- en pakketmarkt groeit naar elkaar toe"

Hoewel het aantal verstuurde brieven en kaarten al geruime tijd daalt, stoppen webshop en particulieren volgens DHL steeds vaker kleine producten in enveloppen om ze per post te versturen. Zo past een kabeltje voor de telefoon gemakkelijk door een brievenbus. "Het gaat erom dat de pakketten- en postmarkt naar elkaar toegroeien tot een bredere bezorgmarkt." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

mission555
mission55512 jan. 2023 - 9:34

bij ons belanden pakketten in de bosjes.. of worden als 'geweigerd' retour gestuurd naar het distributiedepot waar ze na dagen opduiken en retour worden gestuurd. Bol.com geeft geen andere optie dan DHL.. en zegt dat ze geld retour storten.. maar ondertussen gaan mijn betaalde spullen onbeheerd de wereld door. En dat is niet voor het eerst. Ik wil er juist voor kiezen om bestelling ergens op te kunnen halen, maar Bol.com biedt geen adressen dichtbij aan. Contracten enzo gedoe. pff.. en als ik ze in de winkel kon halen.. dan zou ik dat doen, .maar steeds meer producten zijn alleen nog online verkrijgbaar..

chika
chika19 okt. 2022 - 16:52

Nou of je blij moet zijn met DHL nee. Heb pakket drie maanden teruggebracht naar DHL servicepunt (airco) is nooit bij bedrijf waar het heen moest aangekomen . Heel veel telefoontjes heeft mij dit gekost plus geld voor het bellen maar iedereen heeft ander verhaal en ik moet betalen voor iets wat spoorloos is dus geen DHL meer voor mij

wimsophia
wimsophia19 okt. 2022 - 14:18

Zijn we lekker mee DHL zet de pakketten in de hal en smeert hem Een ander kan dan je pakje meenemen Post nl wacht netjes tot je het pakketje hebt opgehaald Asociaal gedrag DHL

ferry43
ferry4319 okt. 2022 - 9:02

Als ze de post net zo slecht bezorgen als de pakketten kunnen we ons borst nat maken.

1 Reactie
Koosje8
Koosje819 okt. 2022 - 12:25

Idd. Dat doen ze heeeel slecht. Bij ons in het appartementencomplex al vele pakjes verdwenen. Zouden bezorgd zijn maar waar? Dat weet niemand…. Ik bestel tegenwoordig nergens meer als DHL moet bezorgen. Klaar mee!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!