Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Code oranje voor Spanje en delen Frankrijk

25 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
vakantie strand 1127
Het reisadvies voor heel Spanje wordt aangescherpt, van geel naar oranje. Het nieuwe advies geldt ook voor de Canarische Eilanden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ziet zich daartoe genoodzaakt vanwege het oplopende aantal besmettingen in het populaire vakantieland.
Ook delen van Frankrijk gaan op oranje. Het gaat om de regio's Sarthe, Hérault en Alpes- Maritimes. Ook Monaco en de Schotse stad Aberdeen gaan op oranje. De nieuwe reisadviezen gelden per dinsdag 24 augustus.

Reisadvies vanwege toename aantal besmettingen

"Op verschillende plaatsen in Europa neemt het aantal besmettingen met het coronavirus toe", aldus het ministerie. "Op advies van het RIVM wordt daarom het reisadvies voor deze Covid-19-risicogebieden aangepast. Alle niet-noodzakelijke reizen naar landen of gebieden met een oranje kleur in het reisadvies worden afgeraden."

10 dagen thuisquarantaine

"Vakantiereizen zijn geen noodzakelijke reis", benadrukt Buitenlandse Zaken. "Reizigers die terugkeren uit een Covid-19-risicogebied waaronder de bovenstaande worden geacht bij terugkeer in Nederland 10 dagen in (thuis)quarantaine te gaan."

Duizenden vakantiegangers

Reisorganisaties TUI en Corendon hebben op dit moment duizenden Nederlandse vakantiegangers in Spanje zitten. Voor TUI gaat het om bijna 4000 Nederlandse vakantiegangers en voor Corendon om bijna 1300. Volgens brancheorganisatie ANVR zullen de reisorganisaties de getroffen reizigers, ook die nog zouden gaan, informeren over de gevolgen.
Het aanscherpen van het reisadvies voor Spanje en de Canarische Eilanden is een nieuwe klap voor de Nederlandse reisbranche, zegt de ANVR. De organisatie vreest dat veel reisaanbieders kopje onder zullen gaan door de economische schade die de coronacrisis veroorzaakt. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar