Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Chauffeurs PostNL boos: postpakketten later bezorgd

25-06-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Logo_Postnl_06.jpg
PostNL gaat de komende dagen in gesprek met de boze chauffeurs die dinsdag in Amsterdam hun werk neerlegden. Dat meldde een woordvoerder van het postbedrijf dinsdag. Door de werkonderbreking zijn dinsdag ongeveer 20.000 pakketten blijven liggen. 
Staking
Ongeveer 80 zelfstandige chauffeurs gingen dinsdag in staking omdat zij het niet eens zijn met de tarieven die het postbedrijf hen wil bieden voor de bezorging van pakketten. Uiteindelijk gingen zij in op het voorstel van vertegenwoordigers van de directie van PostNL om opnieuw te praten over de tarieven en nieuwe routes.
PostNL wil praten
Op die manier hoopt PostNL de onvrede weg te nemen die is ontstaan door de aanstaande verhuizing van een distributiecentrum van Amsterdam Sloterdijk naar Halfweg. Daarbij zijn nieuwe routes vastgesteld en nieuwe tarieven bepaald. PostNL wil nu in de komende dagen op individuele basis met de chauffeurs gaan praten over de tarieven en de routes en is daarbij bereid de eerdere voorstellen te heroverwegen. ,,We hopen hiermee een deel van het vertrouwen weer te hebben hersteld'', aldus de woordvoerder.
Steeds meer pakjes
Dankzij de opkomst van het winkelen via internet heeft PostNL steeds meer pakjes te bezorgen. Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt en wordt aan de chauffeurs nog altijd een prijs geboden waarmee ze een behoorlijke omzet kunnen genereren. Hoe groot het verschil is tussen het tarief dat PostNL biedt en het bedrag dat de chauffeurs eisen kon de woordvoerder niet zeggen.
20.000 pakketten later bezorgd
Door de werkonderbreking zijn dinsdag ongeveer 20.000 pakketten blijven liggen. PostNL wil die achterstand vanaf woensdag ,,zo snel mogelijk'' inhalen, aldus de woordvoerder. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!