Kassa

Bol.com verwijdert producten met 'corona-claims'

26-02-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bol coronavirus producten 1127
Webshop Bol.com verwijdert tientallen producten uit het aanbod omdat ze claimen bescherming te bieden tegen het coronavirus, meldt NH Nieuws. Tegelijkertijd neemt de webwinkel maatregelen tegen torenhoge prijzen voor items als mondkapjes.
Wie bij Bol.com zocht op 'coronavirus' kreeg een lijst gepresenteerd met producten met dubieuze claims. Bij een mondkap uit de bouw werd vermeld: "Bescherm uzelf tegen 2019-nCoV (coronavirus red.) virussen, bacteriën en stofdeeltjes!" Een 'Mega voordeelset', bestaande uit desinfecteermiddel en een mondkapje (volgt de WHO-richtlijn voor coronavirus), werd voor 105 euro te koop aangeboden.

Externe webshops

De getoonde producten zijn te koop via Bol.com, maar worden geleverd door externe leveranciers die via het winkelwarenhuis hun waren aanbieden. "Onze partners zijn niet eerlijk en misbruiken het systeem", aldus een woordvoerder. "We zijn bezig om maatregelen tegen ze te nemen." Bron: NHNieuws, Nu.nl / Beeld: Bol.com
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

D-Kil
D-Kil15 mrt. 2020 - 13:04

Ik heb vanochtend - n.a.v. de uitzending van gisteren - op bol.com gezocht naar de advertentie van de 4 flesjes Dettol voor €44,99. En wat schetst mijn verbazing: hij staat nog steeds online. Na enig onderzoek kom ik erachter dat de achterliggende partner een bedrijfje is (Lucare) dat 6 maart jl. is opgericht. Deze partner van bol.com biedt handzepen, toiletpapier en aanverwante producten tegen woekerprijzen aan. De intenties van deze partner zijn dus overduidelijk: een slaatje slaan uit de Corona crisis.Als reactie hierop heb ik contact opgenomen met bol.com, al het bovenstaande voorgelegd en aangegeven dat ik hieraan aanstoot neem. Uiteraard heb ik ook verwezen naar het statement van gisteren. De reactie van bol.com is echter weinig daadkrachtig. Daar waar gisteren nog werd uitgesproken dat deze bedrijven zouden worden aangesproken op hun niet marktconforme prijzen, is men nu van mening dat partners hun eigen prijzen mogen bepalen.Naar mijn mening zou een fatsoenlijk bedrijf als bol.com geen platform mogen bieden aan dergelijke onethische speculanten. Op deze manier gooi je je naam te grabbel.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!