Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Bol.com verwijdert producten met 'corona-claims'

26 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
bol coronavirus producten 1127
Webshop Bol.com verwijdert tientallen producten uit het aanbod omdat ze claimen bescherming te bieden tegen het coronavirus, meldt NH Nieuws. Tegelijkertijd neemt de webwinkel maatregelen tegen torenhoge prijzen voor items als mondkapjes.
Wie bij Bol.com zocht op 'coronavirus' kreeg een lijst gepresenteerd met producten met dubieuze claims. Bij een mondkap uit de bouw werd vermeld: "Bescherm uzelf tegen 2019-nCoV (coronavirus red.) virussen, bacteriën en stofdeeltjes!" Een 'Mega voordeelset', bestaande uit desinfecteermiddel en een mondkapje (volgt de WHO-richtlijn voor coronavirus), werd voor 105 euro te koop aangeboden.

Externe webshops

De getoonde producten zijn te koop via Bol.com, maar worden geleverd door externe leveranciers die via het winkelwarenhuis hun waren aanbieden. "Onze partners zijn niet eerlijk en misbruiken het systeem", aldus een woordvoerder. "We zijn bezig om maatregelen tegen ze te nemen." Bron: NHNieuws, Nu.nl / Beeld: Bol.com

Meer over:

, , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!