Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Boete webshop TOM blijft staan

12 feb 2019
  •  
leestijd 1 minuut
webshop webwinkel online shoppen 930 520
De boete die webwinkelbedrijf TOM kreeg voor het overtreden van regels voor terugbetaling aan klanten die een aankoop willen annuleren, blijft gehandhaafd. Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) ziet geen reden om de boete verder te verlagen.

'Regels bewust overtreden'

In eerste instantie kreeg de onderneming en haar twee directeuren een boete opgelegd van 500.000 euro. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt overtrad TOM bewust de regels. Doorgaans mogen consumenten aankopen tot veertien dagen na ontvangst zonder opgaaf van reden terugsturen. TOM probeerde in veel gevallen dit af te doen met een tegoedbon en verzon smoesjes om onder terugbetalingen uit te komen.
Door tussenkomst van de rechtbank werd de boete eerder verlaagd, onder meer vanwege de negatieve publiciteit die TOM in de media kreeg. Het bedrijf moet evenwel nog altijd 150.000 euro betalen en de feitelijk leidinggevenden ieder 50.000 euro. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's