Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ANVR: terughalen vakantiegangers duurt nog weken

18-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vakantie zomer zonnebril fotocamera 1127
De ANVR meldt dat zich nog zo'n 200.000 Nederlandse reizigers in het buitenland bevinden. Het gaat om mensen die alleen een vliegticket hebben geboekt en om mensen die een pakketreis hebben afgesloten. Het terughalen van die mensen kan dagen of weken duren, aldus een woordvoerder van de brancheorganisatie van reisondernemingen.
Het advies van de ANVR voor mensen met een pakketreis is om contact te zoeken met hun reisorganisatie. Wie enkel met een los vliegticket op reis is, wordt geadviseerd contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij.

Dag en nacht gewerkt aan terughalen

Zo'n 20.000 tot 30.000 Nederlanders zijn met een pakketreis op pad in het buitenland. Het gaat om landen als Spanje, Griekenland en Curaçao. Er wordt dag en nacht aan gewerkt om ze terug te halen, aldus de ANVR. "Touroperators staan in contact met de reizigers. Iedereen probeert het op een goede manier te regelen."
Met het oog op gesloten luchtruimen, proberen de reisorganisaties andere wegen te zoeken die kunnen worden genomen. "Het is aan de individuele touroperator om te kijken op welke manier reizigers het beste kunnen worden teruggehaald." ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!