Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Airbnb ook in eigen land gebruikt'

25 apr 2019
  •  
leestijd 1 minuten
airbnb-930x520
Airbnb wordt ook veel gebruikt door Nederlanders die in eigen land op zoek zijn naar een overnachtingsadres. Volgens de internetmarkt voor slaapplaatsen maakten vorig jaar in totaal 400.000 Nederlanders gebruik van Airbnb om binnen Nederland te reizen.

'Nieuwe records'

Dit aantal komt neer op meer dan een vijfde van het totale aantal Airbnb-gasten in Nederland. In 2016 ging het nog om 230.000 Nederlanders. Daarnaast hebben het afgelopen jaar 2,3 miljoen Nederlanders van Airbnb gebruikgemaakt om in het buitenland te slapen. Dat deden twee jaar eerder nog 1,6 miljoen mensen. In beide gevallen is sprake van nieuwe records, aldus Airbnb.
Nederland telt momenteel circa 55.000 accommodaties op Airbnb. Bij de organisatie werden voorheen vooral adressen in grote steden aangeboden. Maar inmiddels bevindt 60 procent van de slaapplaatsen op Airbnb in Nederland zich buiten Amsterdam. Nieuwe populaire bestemmingen zijn onder meer Monnickendam, Simpelveld en Zeewolde. ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!