Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM waarschuwt voor louche abonnementen

09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
bellen-930x520
Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor louche abonnementen op voordeelsites, winacties en zogenaamd voordelige reisjes. Bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM, zijn de afgelopen maanden veel meldingen binnengekomen over opdringerige verkopers.
Unieke aanbieding
De verkopers benaderen consumenten meestal telefonisch of via internet, vaak onder het voorwendsel van een prijs of een unieke aanbieding. Het voordeel valt vaak tegen en de vrijblijvende aanbieding blijkt in werkelijkheid een abonnement. Opzeggen van het abonnement is bovendien lastig.
Spotreis.eu
Twee weken geleden greep de ACM in bij de aanbieder van vakantie-abonnementen Spotreis.eu. Honderden klanten die een jaarabonnement van 200 euro aangesmeerd hadden gekregen hoeven dat door de interventie niet meer te betalen. De reisagent is gestopt met de misleidende verkoopmethoden.
Niet meteen 'ja'
De ACM adviseert consumenten niet overhaast ja te zeggen op aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. Ook kan bij telefonische verkoop binnen 14 dagen altijd een abonnement schriftelijk worden opgezegd. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

walsum107
walsum10710 sep. 2016 - 16:31

Het is net als phishing mail via de banken. Dit is al zolang uit den treuren uitgelegd en voor gewaarschuwd dat banken, hoe echt de mail er ziet, nimmer privacy gegevens vragen. Ook op de smartphone en tablet kriijg ik enorme aanbiedingen van supermarkten voor zoveel gratis te besteden en meer minkukels. Gratis bestaat niet, jawel een stukje kaas proeven in de supermarkt alhoewel dit ook al wegbezuinigd wordt heb ik begrepen. Telefoon, aan de deur, wimpel alles af en teken uiteraard nooit, het beroerde van telofonisch is dat je er al in kan stinken door ja op een vraag te zeggen. die nergens op slaat. Mensen als dom en naief weg te zetten is iets te kort door de bocht. Veelal gaat het om smerige verkooptechnieken. Maar wat als je wanhopig ben in een situatie waar je niet te koop meeloopt. Diverse malen heb ik mijn buurman (niet wanhopig) van bijna 90 kunnen behoeden omdat zij eerst bij mij belden. Hij is niet naief en dom maar begrijpt niet wat ze hem voorliegen. 2 maal stonk de oude man er in Pretium en maar roepen KPN waar hij met de telefoon bijzit, dus dacht dat het ok was.Goddank kwam hij met het contract bij en konden we het terugdraaien binnen de termijn. Dit is niet mijn verdienste, hij was immers binnen de termijn. Maar toch. Oude mensen trappen er vaak in. Martud heeft gelijk wees op je hoede, of zeg beter gelijk nee.Weet je wat erger is, uit naam van goede doelen, ook dan kun je Jan met de korte naam zijn, uit goedheid. Het is weer een heel verhaal geworden.

Chris Dortwegt
Chris Dortwegt9 sep. 2016 - 23:19

als het te mooi is om waar te zijn .... dan is dat vaak zo 

martud
martud9 sep. 2016 - 14:33

Mijn ervaring is dat als je gebeld wordt of er komt iemand aan de deur, dat je dan op je hoede moet zijn. Maar blijkbaar zijn er zoveel mensen zo verschrikkelijk naïef of dom dat ze er toch steeds weer intrappen. Als je een reis wilt boeken zoek je toch zelf op internet naar de mogelijkheden, maar pas ook hier weer goed op met zogenaamde stuntaanbiedingen. Die zijn er niet! Dat zijn alle reclamepraatjes van (meestal) oplichters.  Vaak zie je ook spectaculaire aanbiedingen van voordeelsites, maar als je dan even Googled zie je ze elders voor dezelfde prijs of nog goedkoper zonder verplichtingen. En doe wat 'geensaus' heeft gedaan: meld je aan bijhet bel-me-niet-register en maak niet open als je niemand verwacht en als er onverwacht een bekende aanbelt dan belt deze jou wel even dat hij/zij voor de deur staat.

gerardvantol
gerardvantol9 sep. 2016 - 14:18

Dit soort mails wordt door mij niet eens geopend, gaan linea recta de spambak in.

geensaus
geensaus9 sep. 2016 - 14:11

Zo gauw ik "kans op" of  "win" zie gaat de boel de vuilnisbak in. En telefonisch kan ik niet benaderd worden, ik zit in het bel-me-niet-register.

1 Reactie
bert de vaan
bert de vaan9 sep. 2016 - 20:20

ik zit ook in het bel mij niet register toch wordt ik constant gebeld door dit soort mensen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!