Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM trekt 0900-nummers Besoma Telecom in

22-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Autoriteit_Consument_en_Markt_04.jpg
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft tien 0900-nummers van Besoma Telecom uit de lucht gehaald wegens misbruik van die telefoonnummers.
Aan het lijntje gehouden
Na onderzoek is gebleken dat in de periode juli 2013 – december 2013 consumenten en bedrijven 4726 keer naar deze nummers belden. Zij stonden lange tijd in de wacht en kregen uiteindelijk niemand aan de lijn.
Schade
ACM stelde vast dat ook na het achterlaten van een voicemail niemand van Besoma Telecom terugbelde, terwijl de kosten voor het bellen wel in rekening werden gebracht. Het totale schadebedrag is 8143 euro.
Blokkade
Om te voorkomen dat andere consumenten en bedrijven gedupeerd raken heeft ACM de 0900-nummers van Besoma Telecom in november 2013 eerst voorlopig ingetrokken. Die intrekking is nu definitief geworden, nadat Besoma Telecom de kans had gekregen om alsnog aan de regelgeving te voldoen maar daar niet in is geslaagd. Besoma Telecom is actief in diverse soorten dienstverlening, onder andere voor juridisch advies, het vinden van ICT leveranciers en hulp bij energiebesparing.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!