Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM: energienota's onbegrijpelijk

28-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
energiemeter_01.jpg
Energienota's zijn voor de consument niet begrijpelijk. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vrijdag na onderzoek onder consumenten.
'Consumenten worden belemmert'
Slechts 13 procent van de consumenten kan de link leggen tussen het aanbod van de energieleverancier, zijn contract en de informatie op zijn nota. ,,Dit belemmert consumenten bij het maken van een goed geïnformeerde keuze. Bovendien zorgt het voor veel afhakers bij het overstappen naar een andere energieleverancier'', stelt de consumentenorganisatie.
Volgens ACM heeft 87 procent van de consumenten moeite met het goed vergelijken van de prijzen van de verschillende aanbieders.
De organisatie roept de sector op om met duidelijke prijsinformatie te komen. Daarbij moeten onder meer uniforme begrippen worden gebruikt en het aantal prijselementen worden verminderd. ACM heeft met de energieleveranciers afgesproken dat zij begin juli met concrete voorstellen komen om hun prijzen te verduidelijken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!