Kassa

ACM deed inval bij PostNL

21-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_post.nl _logo
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een inval gedaan bij PostNL wegens een lopend onderzoek naar misbruik van de mededingingswet. Dat blijkt uit een vonnis van de rechtbank in Den Haag dat deze week is gepubliceerd.
Computers, telefoons en laptops
Bij de inval zouden computers, telefoons en laptops van de hele raad van bestuur, waaronder die van topvrouw Herna Verhagen, in beslag zijn genomen. Dat meldde De Telegraaf, die het bericht over de inval vrijdag als eerste naar buiten bracht.
Ongelijk
PostNL eiste in de rechtszaak dat in beslag genomen documenten en gegevens niet meegenomen mogen worden in het onderzoek. De rechter stelde het postbedrijf in het ongelijk, omdat de ACM zorgvuldig te werk zou zijn gegaan en ,,voldoende aannemelijk is dat deze documenten relevant zijn in het kader van het onderzoek".
,,Vermoedelijke overtredingen"
Het onderzoek richt zich op medewerkers van PostNL. Er wordt gekeken wie opdracht heeft gegeven tot de ,,vermoedelijke overtredingen" en wie daar eindverantwoordelijk voor waren.
Onder de pet
PostNL trachtte de inval onder de pet te houden. De rechtbank werd gevraagd de uitspraak niet online te publiceren om te voorkomen dat het nieuws over een onderzoek op straat zou komen te liggen nog voordat de ACM heeft kunnen beoordelen of er feitelijk iets aan de hand was. De rechter ging daar niet in mee, en koos ervoor de uitspraak wat later en deels geanonimiseerd te publiceren. ANP

Meer over:

postnl, acm
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

manwijf
manwijf22 jul. 2017 - 11:19

Onder de pet houden is eigenlijk voorbehouden aan de staatsmedia. Zij onthielden ons bv het nieuws dat foute PvdA Marokkanen de stad regeren. Allemaal zgn bezig met deradicaliseringsprojectjes, maar ondertussen lekker frauderen. Rechterhand van vd Laan. Goed bezig burgemeester! Maar goed we leiden NL gewoon af met een berichtje over PostNL. Zal wel veel erger zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!