Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

ACM beboet misleidende slotenmaker

14-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
205 keer bekeken
  •  
ACM_01.jpg

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft boetes opgelegd aan het bedrijf KeyService Nederland/ Plumberservice uit Helmond en zijn bestuurders. Consumenten werden misleid waardoor zij dachten een lokale slotenmaker in te huren en kregen achteraf hoge rekeningen. 

Middels adverteren en hoge zoekresultaten komen consumenten al gauw uit bij het bedrijf als ze een slotenmaker zoeken. Het lijkt alsof het bedrijf een lokale slotenmaker inzet, waarbij is gecontroleerd op kwaliteit. Achteraf krijgen consumenten een hoge rekening oplopend tot 2200 euro, die soms onder druk meteen betaald moet worden. 

“Misleidende en agressieve praktijken”

Door de “misleidende en agressieve praktijken” heeft de ACM nu 200.000 euro boete opgelegd aan het bedrijf en nog eens een boete van 50.000 euro aan de bestuurder van het bedrijf. 

Bestuurder ACM, Cateautje Hijmans van den Bergh, laat weten: “Als je jezelf hebt buitengesloten, ga je op zoek naar een betrouwbaar bedrijf dat je kan helpen. Juist in zulke situaties moeten consumenten kunnen vertrouwen op de diensten van een bedrijf als een slotenmaker. Dit bedrijf maakte daar misbruik van door zich anders voor te doen, achteraf hoge rekeningen te presenteren en consumenten onder druk te zetten om te betalen. Hiervoor leggen wij nu deze boetes op.”

ACM pakt aan

ACM voert al langer actie tegen malafide praktijken van sommige spoeddiensten. Uit eerder onderzoek bleek al dat consumenten die een spoeddienst nodig hebben, vaak uitkomen bij partijen die slecht werk leveren, hoge kosten rekenen en soms zelfs agressief te werk gaan. 

Om de problemen tegen te gaan, werkt ACM samen met diverse organisaties, waaronder de politie, fraudeteams van banken en de brancheorganisatie voor slotenmakers. Eerder gaf ACM ook al de waarschuwing dat er malafide spoeddiensten zijn en geeft tips hoe je als consument voorkomt dat je in zee gaat met dergelijke bedrijven.

Bron: Autoriteit Consument & Markt

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!