Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pakketjes niet overal afgeleverd door winterweer

08-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
275 keer bekeken
  •  
sneeuw sneeuwval weg 1127
Vanwege het winterweer kunnen PostNL en DPD maandag niet overal in het land pakketjes en post bezorgen. Vooral lokaal zijn sommige wegen te moeilijk begaanbaar, melden beide postdiensten. DHL meldt ook last van vertraging te hebben, omdat bezorging nu meer tijd kost.
"Veiligheid staat voorop en we gaan alleen de weg op als dat veilig kan", zegt een woordvoerster van PostNL. Bij vertraging van pakketten door extreem weer gaat het bedrijf in gesprek met klanten. Ook past PostNL dan de indicatie van de geplande bezorgtijd aan.
DPD meldt dat het in diverse regio's niet kan uitrijden. Het gaat in ieder geval om de depots in Tynaarlo, Joure, Meppel en Rijssen. In andere depots wordt nog geïnventariseerd of bezorgers de weg op kunnen.

DHL: kans op vertraging

DHL laat weten dat het werk op het grootste deel van de vestigingen doorgaat. "Er is wel kans op vertraging want het bezorgen kost meer tijd", aldus een woordvoerder. Volgens DHL zijn niet alle magazijnen van webshops bereikbaar, waardoor de bezorging van die pakketjes naar klanten in goed bereikbare delen van Nederland ook vertraging oploopt.

Achterstand bij PostNL

PostNL heeft al een achterstand opgelopen doordat zondag niet alle pakketten konden worden opgehaald bij de kantoren. Daar komt bij dat de pakketbezorger het door de lockdownmaatregelen al drukker heeft dan normaal. PostNL wil de achterstand de komende dagen inhalen. "We geven prioriteit aan het bezorgen van voedsel en farmaceutische producten", zegt een woordvoerster over de pakketbezorging. Wat betreft de post hebben rouwkaarten en medische post voorrang. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

miennaamishaaz
miennaamishaaz8 feb. 2021 - 14:33

Voor veel bezorgers is het IDD moeilijk om rond te rijden, vooral omdat veel straten niet sneeuwvrij zijn, of enorme hompen sneeuw hebben. waardoor de bussen vast komen te zitten. Ik had vandaag zelfs een bestelbus gezien die zat vast bij een kruispunt. enkele behulpzame mensen hielpen deze chaufeur weer op weg.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!