Kassa

1 op de 5 buspassagiers reist zonder geldig vervoersbewijs

24-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus ov 1127

Het aantal mensen zonder geldig vervoersbewijs in het openbaar vervoer (ov) is de afgelopen weken flink toegenomen, aldus OV-NL, de branchevereniging van ov-bedrijven. In de bus mogen reizigers vanwege het coronavirus niet meer voorin instappen. Daarnaast worden vervoersbewijzen niet automatisch gecontroleerd. Dit heeft volgens OV-NL als gevolg dat 20 procent van de busreizigers niet betaalt, meldt BNR.

De controles worden nu weer opgevoerd. Dit leidde er volgens OV-NL al toe dat er inmiddels 7000 boetes zijn uitgeschreven voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. Sinds 1 juli wordt er in het gehele ov strenger gecontroleerd, ook om te zien of reizigers een mondkapje dragen. Sinds dat verplicht is in het ov, werden 450 mensen beboet wegens het niet dragen van een mondkapje. Er wordt alleen een boete uitgeschreven als passagiers óók na een waarschuwing niet meewerken.

Bron: BNR
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

cjgk
cjgk24 jul. 2020 - 21:31

Dat komt ervan dat Rutte`s dictators regime van mondkapjes dragen in het OV verplicht! Het OV verdient niet anders dan schofterig behandeld te worden! Reizigers zijn verdomd toch niet gemuilkorfd vee?! Ze hadden geld moeten toe krijgen door hun gezondheid hiervoor op te offeren, wel eens nagedacht hoe je JUIST bacteriële infecties hierdoor in de hand werkt! Maar nee zombievolk NL zet gewoon heel braaf zo`n muilkorf op! Wat zal de elite, Bill & Melinda Gates Foundation, die ons zo graag wil vaccineren blij zijn met deze kadaver gehoorzaamheid...Begint het al een beetje te dagen, welke vacciNazi ons te wachten staat?

2 Reacties
mathijs_b
mathijs_b25 jul. 2020 - 13:35

Groot gelijk! Opheffen die maatregelen. Nederland is al vol genoeg, 1 miljoen coronadoden zou prima zijn en veel problemen oplossen! Verbod op mondkapjes invoeren en iedereen verplichten kort bij elkaar te gaan zitten zal helpen!

cjgk
cjgk25 jul. 2020 - 20:04

Wie heeft het hier over 1 miljoen doden? Dat gehypete aantal komt van RIVM en fake media!  Zij zijn er als de kippen bij de gedrogeerde medelanders onder druk te houden in hun psychologie van de angst!  Viruswaanzin en een complete satanische idioterie om ons zo onze ``vrijheden`` verder te ontnemen. Hoop dat er steeds meer mensen wakker gaan worden, die nu nog met smart op het ``verlossende `` Bill Gates vaccin zitten te wachten...Verzoek hen daarom om meteen even te googelen op Bill & Melinda Gates Foundation en wat zij daarmee voor hebben...! 

gypsyjoy
gypsyjoy24 jul. 2020 - 17:24

ja ja, maak iedereen maar monddood.Burgers, boeren en wetenschappers met een ander geluid dan de overheid wil  .

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!