Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

1 op de 5 buspassagiers reist zonder geldig vervoersbewijs

24 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
bus ov 1127

Het aantal mensen zonder geldig vervoersbewijs in het openbaar vervoer (ov) is de afgelopen weken flink toegenomen, aldus OV-NL, de branchevereniging van ov-bedrijven. In de bus mogen reizigers vanwege het coronavirus niet meer voorin instappen. Daarnaast worden vervoersbewijzen niet automatisch gecontroleerd. Dit heeft volgens OV-NL als gevolg dat 20 procent van de busreizigers niet betaalt, meldt BNR.

De controles worden nu weer opgevoerd. Dit leidde er volgens OV-NL al toe dat er inmiddels 7000 boetes zijn uitgeschreven voor het rijden zonder geldig vervoersbewijs. Sinds 1 juli wordt er in het gehele ov strenger gecontroleerd, ook om te zien of reizigers een mondkapje dragen. Sinds dat verplicht is in het ov, werden 450 mensen beboet wegens het niet dragen van een mondkapje. Er wordt alleen een boete uitgeschreven als passagiers óók na een waarschuwing niet meewerken.

Bron: BNR

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!