Hoe uiteenlopend de ziektes of aandoeningen ook zijn, de mensen die Emma volgt hebben met elkaar gemeen dat ze alles uit het leven halen en hun dromen najagen!

Je Zal Het Maar Hebben - Annelien & Mike

12-11-2019

Jurre gaat langs bij Annelien (30) die door de progressieve spierziekte FSHD inmiddels volledig rolstoelgebonden is. De ziekte veroorzaakt een afbreuk aan de spieren en begint eigenlijk altijd in het gezicht, waardoor je dus geen gezichtsuitdrukking meer hebt. Annelien is niet de enige in de familie met de ziekte; haar moeder, tweelingbroer en jongere broertje hebben het ook. Desondanks genieten ze met volle teugen van het leven en is borrelen een favoriete vrijetijdsbesteding van deze rasechte partyanimals. Verder zie je Mike (17) die geboren is met het zeldzame syndroom van Wolfram. Deze adrenalinejunk heeft slechts 4% zicht, maar is wel met goede ogen geboren. Toenemende blindheid is slechts een van de symptomen van het syndroom, maar dit weerhoudt hem er niet van om zijn grote droom om bakker te worden te vervullen.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.