Sfeerfoto van Je Zal Het Maar Hebben

Je Zal Het Maar Hebben

was te zien opnpo3

Je doet alles met je voeten, want je hebt geen handen, je hebt een extreme angst voor kots of je hebt geen gezichtsuitdrukking. Je zal het maar hebben!
Je Zal Het Maar Hebben

A - Z

A

ACANTHOSIS NIGRICANS

BENTHE - heeft het syndroom van Crouzon, een aangeboren vergroeiing van de schedelnaden. Ook lijdt ze aan de ziekte Acanthosis Nigricans. Kijk hier de aflevering: Crouzon syndroom en Acanthosis Nigricans Benthe.

ACHONDROPLASIE

KOEN - is geboren met de aandoening achondroplasie. Deze groeistoornis zorgt ervoor dat zijn romp een normale lengte heeft, maar dat Koens armen en benen relatief korter zijn. Kijk hier de aflevering: Achondroplasie Koen.
ZONDER ARMALEX - Op zijn vijftiende werd een kwaadaardige bottumor ontdekt. Na bestralingen en chemokuren bleek dat de tumor agressief was en moest zijn arm worden geamputeerd. Kijk hier de aflevering: Geamputeerde arm Alex.
ZONDER ARMENKIM - is geboren zonder armen. Gelukkig kan ze heel veel dingen wel doen met haar voeten. Kijk hier de aflevering: Zonder armen Kim.
ARTHROGRYPOSIS MULTIPLEX CONGENITA (AMC) BARBERA - Kan geen spier in haar lichaam bewegen door de aangeboren spierziekte. De spieren in haar lichaam zijn hierdoor ernstig verzwakt en ze kan eigenlijk alleen maar haar hoofd bewegen. Kijk hier de aflevering: Spierziekte AMC Barbera.

B

ZONDER BEENMIRNA - werd getroffen door de vleesetende bacterie Fasciitis Necroticans. Hierdoor moest haar been worden geamputeerd. Kijk hier de aflevering: Fasciitis Necroticans Mirna.
ZONDER BENENFELICE - is doordat ze besmet is geraakt met de Meningokokkenbacterie haar beide benen verloren. Kijk hier de aflevering: Meningokokkenbacterie Felice.
 TONINHO - werd als twintigjarige beroepsmilitair uitgezonden naar een missie in Afghanistan. Daar reed hij met drie collega's op een bermbom en verloor zijn beide benen. Kijk hier de aflevering: Geamputeerde onderbenen Toninho.
BORDERLINECARLIJN - belandde al op jonge leeftijd in een depressie. Ze deed verschillende zelfmoordpogingen en werd tweemaal opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Hier werd de diagnose borderline gesteld: een persoonlijkheidsstoornis die tot heftige stemmingswisselingen leidt. Kijk hier de aflevering: Borderline Carlijn.

C

CONGENITALE SPIERDYSTROFIEDENNIS - heeft een zeldzame spierziekte die ertoe leidt dat hij nauwelijks kan bewegen en overal hulp bij nodig heeft. Kijk hier de aflevering: Congenitale spierdystrofie Dennis.
CROUZON SYNDROOMBENTHE - heeft het syndroom van Crouzon, een aangeboren vergroeiing van de schedelnaden. Ook lijdt ze aan de uitziekte Acanthosis Nigricans. Kijk hier de aflevering: Crouzon syndroom en Acanthosis Nigricans Benthe.
CYSTIC FIBROSISROBIN - lijdt aan Cystic Fibrosis, beter bekend als taaislijmziekte. Hierdoor ligt hij vaak in het ziekenhuis en heeft hij een lage levensverwachting. Kijk hier de aflevering: Cystic Fibrosis Robin.


D

DOOFJELTE - is sinds zijn hersentumor hartstikke doof. Op zijn zestiende krijgt Jelte last van een stekende hoofdpijn. Bij een controle blijkt er een hersentumor in zijn hoofd te zitten. Helaas gaat er bij de bestrijding iets mis. Hij krijgt een herseninfarct en wordt daardoor doof. Kijk hier de aflevering: Doof Jelte.


E

EPIDERMOLYSIS BULLOSA (EB)SHIVAN - lijdt aan Epidermolysis Bullosa (EB). Als gevolg van deze ziekte ontstaan bij minimale druk of wrijving blaren en beschadigingen op de huid. De littekens van deze wonden leiden weer tot vergroeiingen van zijn vingers en tenen. Kijk hier de aflevering: Epidermolysis Bullosa (EB) Shivan.
EHLERS-DANLOS SYNDROOMCasper - is geboren met het syndroom van Ehlers-Danlosziet. Daardoor schieten zijn gewrichten snel uit de kom. Ook lijdt hij aan visual snow, hierdoor ziet hij de wereld in een waas. Kijk hier de aflevering: Syndroom van Ehlers-Danlosziet en visal snow Casper.


F

FASCIITIS NECROTICANS

MIRNA - werd getroffen door de vleesetende bacterie Fasciitis Necroticans. Hierdoor moest haar been worden geamputeerd. Kijk hier de aflevering: Fasciitis Necroticans Mirna.
FIBROMYALGIEYVETTE - weet zelf niet eens meer welke ziektes ze allemaal heeft, het zijn er te veel om op te noemen. Maar dit weerhoudt haar er niet van om zichzelf uit een vliegtuig te laten vallen. Kijk hier de aflevering: Fibromyalgie Yvette.

DUBBELZIJDIGE FOCOMELIE

SUKI - heeft dubbelzijdige Focomelie: een aangeboren afwijking waardoor haar handen direct aan het lichaam vastzitten. Kijk hier de aflevering: Dubbelzijdige Focomelie Suki.


G

GILLES DE LA TOURETTE SYNDROOM SUMEIA - lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette. Als gevolg van deze neuro-psychiatrische aandoening heeft ze geen controle over haar ledematen waardoor het bestek soms door de kamer vliegt. Kijk hier de aflevering: Gilles de la Tourette Sumeia.
 MARVIN - lijdt aan het syndroom van Gilles de la Tourette: een aandoening die zich uit in ongecontroleerde spierbewegingen. Daarnaast heeft hij last van vocale tics, zoals grommen snuiven en het roepen van willekeurige scheldwoorden. Kijk hier de aflevering: Gilles de la Tourette Marvin.


H

ZONDER HEUPREDOUAN - is geboren zonder rechterheup, heeft maar vijf vingers en zijn rechter been en arm zijn korter dan aan de linkerkant. Kijk hier de aflevering: Zonder rechterheup Redouan.

HYPERTROFISCHE CARDIOMYOPATHIE (HCM)

WILLEM EN SIEM - zijn geboren met Hypertrofische cardiomyopathie (HCM), een aangeboren hartafwijking. Hierdoor wordt het bloed van de twee broers niet goed rondgepompt en worden ze snel moe. Ook lijden ze aan een progressieve spierziekte. Kijk hier de aflevering: Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) Willem en Siem.

I

 

J

JUVENIELE DERMATOMYOSITIS (JDM)SOPHIE - lijdt aan Juveniele Dermatomyositis (JDM). Deze auto-immuunziekte zorgt ervoor dat haar afweersysteem haar eigen spieren en huid aanvallen. Hierdoor lijdt Sophie chronisch pijn. Kijk hier de aflevering: Juveniele Dermatomyositis (JDM) Sophie.

K

KABUKI SYNDROOMPIM - heeft het zeldzame Kabuki syndroom en ziet er daarom veel jonger uit dan hij in werkelijkheid is. Kijk hier de aflevering: Kabuki syndroom Pim.
KLEINE-LEVIN SYNDROOMKIM - lijdt aan het zeer zeldzame Kleine-Levin syndroom, een neurologische ziekte die haar voor periodes aan bed gekluisterd houd. Kijk hier de aflevering: Kleine-Levin syndroom Kim.

L

ZIEKTE VAN LYMERISJA - is tien jaar oud als ze op vakantie in Frankrijk wordt gebeten door een teek, hierdoor kreeg zij de ziekte van Lyme. Haar wereldje wordt steeds kleiner omdat ze steeds meer aan bed is gekluisterd. Kijk hier de aflevering: Ziekte van Lyme Risja.
LYMFATISCHE MALFORMATIESERWIN - werd geboren met een grote onderkaak en zwellingen in zijn mond en keel. Door de zeldzame afwijking, Lymfatische Malformaties, moet Erwin met een sterk misvormd gezicht door het leven en heeft hij een spreekcomputer nodig heeft om zich verstaanbaar te maken. Kijk hier de aflevering: Lymfatische Malformaties Erwin.

M

MENINGOKOKKEN BACTERIEFELICE - is doordat ze besmet is geraakt met de Meningokokkenbacterie haar beide benen verloren. Kijk hier de aflevering: Meningokokkenbacterie Felice.
MOEBIUS-SYNDROOMARNOUD - lijdt aan het Moebius-syndroom: een verlamming van de aangezichtsspieren. Hierdoor heeft hij altijd dezelfde gelaatsuitdrukking en kan hij geen emoties tonen. Daarnaast heeft Arnoud het Poland-syndroom, waardoor belangrijke spieren in zijn borst en benen ontbreken. Kijk hier de aflevering: Moebius- en Poland-syndroom Arnoud.
MULTIPLE SCLEROSE (MS)NADINE - lijdt aan Multiple Sclerose (MS): een aandoening van het centrale zenuwstelsel die ervoor zorgt dat haar hersenen niet goed communiceren met andere delen van het lichaam. Kijk hier de aflevering: Multiple Sclerose Nadine.

N

 NARCOLEPSIERONALD - heeft Narcolepsie. Hierdoor valt hij spontaan in slaap en heeft hij 's nachts last van hallucinaties. Kijk hier de aflevering: Narcolepsie Ronald.

O

OBSESSIEF COMPULSIEVE STOORNISDAPHNY - heeft geen minuut rust in haar hoofd omdat ze een obsessief compulsieve stoornis heeft. Ze is continu bezig met het uitvoeren van dwanghandelingen. Kijk hier de aflevering: Obsessief compulsieve stoornis Daphny.
 OPEN RUGGETJEMARIT - komt 24 jaar geleden ter wereld met een spina bifida aparta. In de volksmond heet dit een open ruggetje. Door deze aangeboren handicap is Marit van haar navel tot haar tenen verlamd. Kijk hier de aflevering: Open ruggetje Marit.
OSTEOGENESIS IMPERFECTAJESKE - wordt geboren met de erfelijke ziekte Osteogenesis Imperfecta. Door deze brozebottenziekte breekt ze als kind continu haar botten. Kijk hier de aflevering: Osteogenesis Imperfecta Jeske.

P

PDD-NOS CALLAM - was vier jaar toen er bij hem PDD-NOS werd geconstateerd. Je krijgt deze diagnose als je niet alle kenmerken van autisme hebt maar wel een aantal. Kijk hier de aflevering: PDD-NOS Callam.
POLAND-SYNDROOMARNOUD - lijdt aan het Moebius-syndroom: een verlamming van de aangezichtsspieren. Hierdoor heeft hij altijd dezelfde gelaatsuitdrukking en kan hij geen emoties tonen. Daarnaast heeft Arnoud het Poland-syndroom, waardoor belangrijke spieren in zijn borst en benen ontbreken. Kijk hier de aflevering: Moebius- en Poland-syndroom Arnoud.
PROGERIA MICHIEL - lijdt aan de zeldzame verouderingsziekte Progeria. Ieder jaar wordt hij lichamelijk acht jaar ouder waardoor hij inmiddels de respectabele leeftijd van 152 heeft bereikt. Kijk hier de aflevering: Michiel verouderingsziekte Progeria.
PSYCHOSEJAYAN - overgoot zich met benzine en stak zichzelf in brand tijdens een psychose. Jayan liep ernstige brandwonden op en kreeg 26 hersteloperaties. Kijk hier de aflevering: Psychose Jayan.

Q

 

R

 

S

SPASTISCHFATIH - is spastisch en kan niet praten. Hij communiceert via een spraakcomputer op zijn rolstoel. Ondanks zijn handicap schrijft Fatih rapteksten die ingezongen worden door een bekende rapper. Kijk hier de aflevering: Spastisch Fatih.
 KIMBERLEY - werd met de navelstreng om haar hals werd geboren. De artsen wisten haar leven te redden, maar ze liep wel hersenbeschadiging op en raakte spastisch in haar armen en benen. Kijk hier de aflevering: Spastisch Kimerbley.
 FRANK - is sinds zijn geboorte spastisch door zuurstof te kort tijdens de bevalling. Hij heeft spasme met atactische kenmerken waardoor zijn handen te hele tijd heen en weer slaan. Kijk hier de aflevering: Spasme Frank.

SPINA BIFIDA APERTA

MARIT - komt 24 jaar geleden ter wereld met een spina bifida aparta. In de volksmond heet dit een open ruggetje. Door deze aangeboren handicap is Marit van haar navel tot haar tenen verlamd. Kijk hier de aflevering: Open ruggetje Marit.
SPRAAKCOMPUTERFATIH - is spastisch en kan niet praten. Hij communiceert via een spraakcomputer op zijn rolstoel. Ondanks zijn handicap schrijft Fatih rapteksten die ingezongen worden door een bekende rapper. Kijk hier de aflevering: Spastisch Fatih.
 CORNÉ - raakte van de ene op de andere dag bewusteloos en liep ernstig hersenletsel op. Sindsdien zit Corné in een rolstoel en communiceert hij met een spraakcomputer. Kijk hier de aflevering: Niet kunnen praten Corné.
STEMMEN IN HET HOOFDTAMARA - hoort vierentwintig uur per dag stemmen in haar hoofd en ziet ook nog eens voortdurend beelden die er eigenlijk niet zijn. Kijk hier de aflevering: Waanbeelden Tamara.
SYSTEMISCHE SCLERODERMIEMICHAEL - heeft Systemische Sclerodermie. Hierdoor is er overmatig kalkafzetting in zijn gewrichten en zit hij al sinds zijn vierde in een rolstoel. Kijk hier de aflevering: Systemische Sclerodermie Michael.

T

TAAISLIJMZIEKTEROBIN - lijdt aan Cystic Fibrosis, beter bekend als taaislijmziekte. Hierdoor ligt hij vaak in het ziekenhuis en heeft hij een lage levensverwachting. Kijk hier de aflevering: Cystic Fibrosis Robin.
 

TROMBOCYTOPENIA ABSENT RADIUS-SYNDROOM (TAR)

GLENN - lijdt aan het Trombocytopenia Absent Radius-syndroom (TAR): een zeldzame genetische aandoening. Hierdoor heeft hij geen armen en zitten zijn handen direct aan zijn romp. Kijk hier de aflevering: TAR-syndroom Glenn.
TREACHER COLLINS SYNDROOMAAFKE - lijdt aan het syndroom van Treacher Collins. Hierdoor zijn de botten en weefsels in haar gezicht onderontwikkeld en heeft ze geen oren en gehemelte. Kijk hier de aflevering: Treacher Collins syndroom Aafke.

TORTICOLLIS SPASMODICA

BREGJE - lijdt aan torticollis spasmodica. Hierdoor staat haar hoofd altijd naar links. Kijk hier de aflevering: Torticollis spasmodica Bregje.

U

 

V

GEDEELTELIJK VERLAMDWOUTER - werd op zijn veertiende aangereden door een automobilist. Hier liep hij een hersenbloeding op waardoor hij nu gedeeltelijk verlamd is en zijn spraakvermogen is aangetast. Kijk hier de aflevering: Gedeeltelijk verlamd Wouter.
VERSTANDELIJKE BEPERKINGLUDO - is geboren als kleinste baby van Nederland. Doordat hij teveel zuurstof heeft binnengekregen heeft hij een licht verstandelijke beperking en zeer slechte ogen. Kijk hier de aflevering: Verstandelijke beperking Ludo.
 NIELS - heeft door zuurstof gebrek bij de geboorte een licht verstandelijke handicap. Ook heeft hij PDD-NOS en ADHD waardoor hij soms erg druk kan zijn en weinig prikkels kan verdragen. Kijk hier de aflevering: Licht verstandelijke handicap Niels.

VISUAL SNOW

Casper - is geboren met het syndroom van Ehlers-Danlosziet. Daardoor schieten zijn gewrichten snel uit de kom. Ook lijdt hij aan visual snow, hierdoor ziet hij de wereld in een waas. Kijk hier de aflevering: Ehlers-Danlos syndroom en visual snow Casper.

W

WAANBEELDENTAMARA - hoort vierentwintig uur per dag stemmen in haar hoofd en ziet ook nog eens voortdurend beelden die er eigenlijk niet zijn. Kijk hier de aflevering: Waanbeelden Tamara.

X

 

Y

 

Z