Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zomergasten met Wim Opbrouck: Enthousiast en fascinerend

  •  
14-08-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Zondag was het de beurt aan Wim Opbrouck om ons mee te nemen op reis door zijn wereld in het VPRO-programma Zomergasten. Opbrouck is een Vlaamse acteur en zanger. Bij het grote publiek is hij vooral bekend vanwege zijn rol in de film Ventoux (2015) over vier vrienden die de berg beklimmen.
Opbrouck was jarenlang als enseblemelid verbonden aan NT Gent, maar kondigde in het programma Zomergasten aan na 12 jaar te zullen opstappen. “Ik heb nu op dit moment, na de streep te trekken onder mijn carrière bij NT Gent, veel meer zin om aan sociaal-artistieke projecten deel te nemen”, aldus Opbrouck.
Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant over Zomergasten:
"Enthousiast en aanstekelijk illustreerde hij wat hem raakt, zoals hij zelf in 1992 werd geraakt door Zomergast Jan Wolkers, die de kijker op de dichter Dylan Thomas wees. Veel van Opbroucks fragmenten zeiden iets over de maakprocessen van verschillende kunstrichtingen. Dat maakte de aflevering bij voorbaat al voornamelijk interessant voor een selectief publiek."
Wel is het volgens Geelen zo dat een groot deel van de aflevering niet per se voor iedereen is weggelegd. Het waren eerder ‘specialistische uitstapjes’.
Han Lips in Het Parool:
"Na al die tientallen jaren zowaar een verrassende start: het eerste fragment in Zomergasten was een fragment uit Zomergasten. Acteur Wim Opbrouck begon zijn favoriete televisieavond met een liefdesverklaring aan het programma dat voor hem even heilig is als een zware Alpenrit in de Ronde van Frankrijk. We keken terug naar een jonge Peter van Ingen in gesprek met de nog zeer levende Jan Wolkers. […] Opbrouck toonde zich een voortreffelijk gastheer, maar was ook niet kinderachtig toen het gesprek zich verplaatste naar de problemen bij zijn voormalige werkgever, het Gentse stadstheater. Als ingenieurs van de ziel waren de kunstenaars niet bij machte geweest om het lekkende dak van hun eigen huis te repareren, erkende Opbrouck."
Acteur Wim Opbrouck begon zijn favoriete televisieavond met een liefdesverklaring aan het programma dat voor hem even heilig is als een zware Alpenrit in de Ronde van Frankrijk. We keken terug naar een jonge Peter van Ingen in gesprek met de nog zeer levende Jan Wolkers.
Opbrouck toonde zich een voortreffelijk gastheer, maar was ook niet kinderachtig toen het gesprek zich verplaatste naar de problemen bij zijn voormalige werkgever, het Gentse stadstheater. Als ingenieurs van de ziel waren de kunstenaars niet bij machte geweest om het lekkende dak van hun eigen huis te repareren, erkende Opbrouck.

Meer over:

#video, zomergasten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.