Joop

Ziekenhuizen weer in de problemen: opnamestop in Den Haag

  •  
24-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
157 keer bekeken
  •  
hagaziekenhuis

© Den Haag, 11 april 2021 - Op de Covid IC afdeling van het HaGaZiekenhuis wordt gewerkt aan de zorg van de Corona-patienten op de IC afdeling. ANP / Hollandse Hoogte / Phil Nijhuis

Coronapatiënten kunnen zondag niet meer worden opgenomen in het HagaZiekenhuis in Den Haag, meldt Omroep West. Ambulances moeten nieuwe patiënten naar elders brengen. “Het is voor het eerst in lange tijd dat we patiënten moeten spreiden”, vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis.
Vorige maand spraken deskundigen al hun zorgen uit over de lage vaccinatiegraad in Den Haag. In de hofstad zijn veel minder mensen ingeënt dan in de rest van Nederland. Met name mensen uit arme wijken en jongeren slaan de vaccinatie over.
De Haagse opnamestop laat zien dat ziekenhuizen in regio’s met een lage vaccinatiegraad het weer moeilijk krijgen. Een week geleden moest het Isala-ziekenhuis in Zwolle ook al patiënten overplaatsen , vanwege een grote toestroom van coronapatiënten uit de Biblebelt.
Het coronavirus grijpt opnieuw in hoog tempo om zich heen. Er kwamen zondag 6.350 positieve testen bij. Een week eerder waren dat er nog 3.662. Ook in de ziekenhuizen zijn de gevolgen te merken. Sinds begin juni hebben er niet meer zoveel coronapatiënten in het ziekenhuis gelegen als nu.
Ziekenhuisdirecteuren drongen er zaterdag in dagblad Trouw op aan om nieuwe maatregelen te nemen. “In de zorg dreigt overbelasting”, waarschuwt Wim van Harten, bestuursvoorzitter van het Arnhemse ziekenhuis Rijnstate.
Hij stelt voor om mondkapjes weer op meer plaatsen verplicht te stellen. Ook wil hij strengere QR-controles en boostershots. Dergelijke maatregelen zijn nodig omdat het nauwelijks meer lukt om de vaccinatiegraad verder op te krikken.
Sinds het demissionaire kabinet in september besloot om de meeste coronamaatregelen af te schaffen, stijgt het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames weer. Met name ongevaccineerden belanden in het ziekenhuis en op de intensive care. Ook lopen vaccinweigeraars een grotere kans op besmetting, zo blijkt uit de cijfers. In de Biblebelt zijn er bijvoorbeeld relatief veel infecties. De Volkskrant schrijft :
"Staphorst is nog steeds de gemeente met relatief de meeste gemelde besmettingen, maar ook in Scherpenzeel, Zwartewaterland en Neder-Betuwe kreeg in een week tijd meer dan 1 op de 100 inwoners een positieve testuitslag."
Het demissionaire kabinet is van plan om op 5 november nieuw coronabeleid bekend te maken. OMT-lid Diederik Gommers adviseerde zaterdag in de Volkskrant alvast om weer mondkapjes te gaan dragen in winkels. “Dat is toch niet zo erg?”
Ook de Belgische minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke roept de Belgen dit weekend op om weer vaker een mondkapje te dragen. “Je moet niet wachten op beslissingen van de politiek”, adviseert hij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (71)

harmmeijer
harmmeijer25 okt. 2021 - 8:45

Als het zo doorgaat met de besmettingen komt er een moment dat Corona-triage onvermijdelijk wordt. Het afzeggen van de reguliere operaties in de ziekenhuizen kunnen niet eeuwig duren omdat vaccinwappies het verdommen zich te laten vaccineren. Arme overwerkte zorg. Ik zou niet graag in hun schoenen staan.

FromValue
FromValue25 okt. 2021 - 8:20

De focus op de biblebelt en Staphorst is op zich makkelijk, maar in absolute aantallen is de meeste winst te halen in de grote steden. Daar ligt de vaccinatiegraad rond en nabij de 70%. Dat is een "vaccinatie potentie" van ongeveer 600.000 mensen. Da's ongeveer 25 maal alle streng gereformeerden in Nederland. Als we daar met de vaccinaties naar 85% gaan, pakken we getalsmatig 300.000 mensen. Dan hoeven we ons niet meer druk te maken over die 17.000 mensen in Staphorst.

1 Reactie
LHTJ
LHTJ26 okt. 2021 - 9:50

spijker, kop.

JasDon
JasDon25 okt. 2021 - 5:53

Ik zie dat veel antivax typjes nu het deksel op de neus krijgen vanwege de coronacheck. Hopelijk zorgt dit er voor dat ze alsnog het prikje kiezen.

6 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland25 okt. 2021 - 6:49

Als mensen niet naar je willen luisteren dat treiter je ze gewoon net zo lang tot je je zin krijgt is het motto?

RonVa
RonVa25 okt. 2021 - 8:19

Je kunt het treiteren noemen Griezel, ik vind het meer wijzen op hun verantwoordelijkheden naar zichzelf maar vooral ook naar anderen.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 8:26

@Jasdon Neen, ze gaan niet meer naar de horeca, het museum en de bioscoop. Dat is slecht voor de "economie", en het lost ook de chronische problemen in de zorg niet op. Het lost eigenlijk niets op, want er zullen altijd mensen zijn, die niet gevaccineerd kunnen worden om wat voor reden dan ook. Er is ook geen enkel inzicht naar de verdeling niet kunnen en niet willen, ze worden wel op 1 grote hoop gegooid en ook als zodanig behandeld. Voor simpele mensen is er een simpele 1 dimensionale oplossing : het is de schuld van de ongevaccineerden, en dat zullen ze voelen. Lost het iets op in de chronische problemen van de zorg op? Neen, de onderbezetting blijft het probleem en met iedere andere toename, of het nu griep is of weer Covid, loopt de zorg tegen dezelfde problemen op. Niet iedereen wordt tegen griep gevaccineerd, dus die groep ongevaccineerden kun je niet de schuld geven, terwijl die veel groter is dan de groep gevaccineerden. Het is een systeem fout, die nu wordt afgeschoven door simpele geesten op een kleine groep. Waar en wanneer hebben we dat vaker gezien? Iedereen beschuldigt de PVV en de FVD van onzedelijke en fascistische denkbeelden, en dat is ook zo. Echter zie ik weinig verschil met de huidige tijd en de huidige standpunten van de regering en haar aanhangers. Een kleine groep krijgt de schuld van een chronisch probleem, ontstaan door falend beleid.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 18:38

gimli55 Je beschuldigt mensen van iets wat ze helemaal niet gezegd hebben. Ik heb dat nog niemand horen zeggen. Kom eens met voorbeelden Wat denk jij; als ik het maar vaak genoeg zeg dan wordt het wel waarheid? Die mensen zonder weerstand zitten nog steeds thuis. En als het aan jou ligt, zitten ze dat nog jaren.

voorburg2
voorburg225 okt. 2021 - 19:19

@gimli. - De enigen die het vaccin niet kunnen nemen zijn diegenen die een allergische reactie op een van de bestanddelen hebben. Voor hen kan een ander merk/versie vaccin een uitkomst zijn. Er zijn verder geen contra-indicaties voor vaccinatie. (zie de website van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen) - Ja, het is de schuld van de ongevaccineerden. Zij zijn degenen die de IC's laten vollopen. Zij zorgen voor de uitstel van de operaties. - Ja, er is in Nederland een lichte onderbezetting in ziekenhuizen, maar alleen tijdens het hoogtepunt van de griepgolven. Dan worden bij een klein aantal ziekenhuizen af en toe operaties uitgesteld. - Het griepvaccin is veel minder effectief dan het coronavaccin. Per jaar verschillend, maar volgens het RIVM ligt de effectiviteit tussen de 20-60%. Zelfs met het vaccin komen veel ouderen alsnog op de IC terecht. Dit is volledig anders dan het coronavaccin. Volgens de laatste meldingen op nos.nl zijn 36 van de 37 corona IC patienten niet gevaccineerd. - Bijna 2 miljoen Nederlanders willen niet gevaccineerd worden. Dat is geen kleine groep. Zij nemen nu al 20% van de IC bedden in. En dit percentage neemt snel toe. Kortom, u mag geloven wat u wilt, maar de cijfers spreken u tegen.

JasDon
JasDon25 okt. 2021 - 19:42

"Voor simpele mensen is er een simpele 1 dimensionale oplossing" Simpele mensen zoals jij die andere voor simpel uitmaken. Jij negeert feiten en wetenschap. Veel plezier met het gelijk dat je voelt.

gimli55
gimli5524 okt. 2021 - 21:38

Voor de mensen die het niet weten, in Den Haag zijn naast de 2 Haga ziekenhuizen, ooit bekend als het Westeinde en Antoniushove, ook nog het Bronovo, het Rode Kruis, Diaconessen ziekenhuis en het Leyenburg. tussen '75 en '89 heb ik nog in het Antoniushove gewerkt, leuke tijd gehad en ook in de OR gezeten als lid en voorzitter. Ook toen werd het zorgpersoneel niet best betaald en hebben we in de jaren '80 nog zondagdiensten gedraaid voor een betere CAO, die is er toen ook gekomen. 3x5% in een driejarige CAO, dat was 15% erbij en betere secundaire arbeidsomstandigheden in de nachtdiensten en weekend diensten. Ook toen was de werkdruk al erg hoog en ook in de winter met de griep was het soms eigenlijk onverantwoord. Ook toen was er agressie op de EHBO, dat is van alle tijden. Het geluk is dat ik me nooit bang heb laten maken, en al helemaal niet voor Covid. Genoeg voorbij zien komen aan "nieuwe" ziektes, raakte helaas mijn motivatie kwijt als zorgmedewerker en gezien het nabije verleden ben ik niet de enige gebleken en als er niet iets fundamenteels verbeterd, zul je dit soort berichten nog vaker voorbij zien komen en dat zal net als in Isala maar gedeeltelijk door Covid voorkomen. Dat is de laatste druppel van de overstromende emmer zijn, terwijl de media het natuurlijk aan Covid en de ongevaccineerden verwijten. Het is de jarenlange desinteresse van de regeringspartijen in de zorg, het onderwijs en de veiligheid, waar ik de politie en rechtspraak onder plaats. Dat is de oorzaak, de rest zijn symptomen en gevolgen van een falend systeem Blijf maar gefocust op Covid, dan zie je de rest niet ineenstorten. Of het nu het milieu of het klimaat is, je kunt er op wachten.

7 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 5:53

Je hebt gelijk, dat is al jaren een grote ellende. Het kan anders, het is een kwestie van niet willen. Het is in alle ziekenhuizen hetzelfde. Het gesleep met patiënten van hot naar her om ze maar ergens geplaatst te krijgen ook! De titels spreken voor zich! https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/12/een-half-uur-rijden-met-9-centimeter-ontsluiting-a4061475 https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/17/operaties-weer-uitgesteldvanwege-corona-a4062150 https://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/21/zorg-om-staphorst-leidt-af-van-het-echte-debat-de-ic-capaciteit-a4062637

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 6:39

IK woon nu in het noorden, waar ze vakkundig 2 ziekenhuizen hebben ontdaan van de EHBO, kinderafdeling, kraamafdeling, IC, oogheelkunde en geriatrie. Met de komende vergrijzing in het verschiet. In een nabije stad waren ze hun kraam en kinderafdeling al kwijt. Waardoor tussen Zwolle en Assen geen kraam en kinderafdelingen meer zijn, je baby zal maar met een slechte APGAR score geboren worden ergens halverwege. De ziekenhuizen die wel bereikbaar zijn in Hardenberg en Emmen liggen langs de Hunebed Highway, dat schiet ook echt op met de ambulance. Verleden week lag er nog iemand 2.5 uur te creperen met een hamstring scheur, omdat niet de goede protocollen gevolgd waren. Maar, ja het ligt natuurlijk aan die verschrikkelijke ongevaccineerden. Het systeem faalt en nog steeds ligt het aan een relatief kleine groep. Hoe is het mogelijk dat 1.5 miljoen mensen een zorg systeem mogelijk plat legt, terwijl 15.5 miljoen mensen gevaccineerd zijn.

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 okt. 2021 - 7:16

@Gimli De negatieve gevolgen van het uithollen van de zorg zijn inderdaad zorgwekkend. Tegelijkertijd is het weigeren van vaccinatie ook zorgwekkend. Uiteindelijk komt er namelijk altijd een einde aan je opvangcapaciteit en de belastbaarheid van het zorgpersoneel. Er is dus sprake van twee problemen: een structureel probleem en een accuut probleem. Of drie problemen, als je - zoals ik - het hijgerige, dumb-it-down verdienmodel van de grote (digitale) media als directe en indirecte enabeler van het perverse profit over people beleid van onze democratisch (!) gekozen regeringen wenst te zien.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 8:13

@Le Chat Botté Het acute probleem is een direct gevolg van een chronisch probleem en het is al een groot voordeel dat het eindelijk wordt ingezien dat er een chronisch probleem is. Er is echter in de politiek veel te weinig aandacht voor het chronische probleem en in de media is er alleen aandacht voor de korte termijn : het acute probleem. Het acute probleem is voor een groot deel een veronderstelling en als dan redenatie. Waarom zijn 1.5 miljoen ongevaccineerden desastreus voor de zorg, verleden jaar was 17 miljoen ongevaccineerden pas een groot probleem. Er wordt een voorspelling gedaan, die daarna wordt behandeld als een voldongen feit en groepen gevaccineerden gaan los. Is er iets gedaan aan de kans van besmetting door het verbeteren van de ventilatie en het meten van CO2 in besloten ruimtes? Neen. Wordt er iets gedaan aan de afname van de effectiviteit van de vaccinaties? Wordt er iets gedaan aan de salariëring van de zorgmedewerkers of de vergroting van de opleidingsmogelijkheden. Neen. Als daar 1.5 jaar geleden mee begonnen was, waren over 6 maanden de eerste Ic verpleegkundigen van de opleiding afgekomen en hadden ze als IC verpleegkundigen in opleiding de druk nu al verlaagd. Is er nagedacht over gespecialiseerde Covid ziekenhuizen? Neen. Zo uit de losse pols wat bruikbare ideeën, waar niets mee gedaan is, helemaal niets. Er is een acuut probleem gecreëerd door de Jonge en de media, om het chronische probleem buiten beeld te houden. Het gaat om maatregelen die mogelijk gevolgen te tackelen, waardoor de oorzaak buiten beeld blijft. De media, de politiek en de vaccinatie getuigen blijven naar de ongevaccineerden wijzen, terwijl niet iedereen gevaccineerd kan worden. is het acute probleem opgelost als iedereen die gevaccineerd kan worden, ook gevaccineerd is? Ik betwijfel het, omdat er nog steeds te weinig zorgmedewerkers en IC verpleegkundigen zijn om de achterstallige zorg te verwerken. De zorg is tijdens Rutte 1 tm 3 tot het minimale minimum uitgekleed, en de controle instanties hebben vaak gewaarschuwd en er is niet naar geluisterd. Er wordt niet geluisterd en nog steeds wordt een zondebok gezocht in de vorm van de ongevaccineerden. Daarmee los je de afgebroken zorg niet op, en idem geldt dat voor het onderwijs en de veiligheid (politie en rechtspraak). Achterstallig onderhoud sloopt nu de samenleving en het vertrouwen in een falend systeem.

Frans Kwakman
Frans Kwakman25 okt. 2021 - 9:00

gimli55 - wat jij beschrijft over de kaalslag van de ziekenhuizen in het Noorden is louter de invloed van het geld. Voor mij ongelooflijk. Maar je hebt er mee te maken. In mijn stad in het ziekenhuis zog. gefuseerd met een ziekenhuis in een andere stad op zo'n 18 im afstand. O.a. de geboortezorg. Kijk ik kan mij voorstellen dat je functies welke je slechts een enkele keer per maand gebruikt centraliseert maar geboorte? En verder is mij de wildgroei aan particuliere klinieken een grote zorg. Ons land wordt een land voor de geldverzamelaars op alle fronten en de gezondheidszorg loopt voorop.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 14:52

@Frans Het is de marktwerking, waarbij de markt en het marktmechanisme de zorg ruïneert. Het is het falende systeem, waar nu voorspelbaar geen aandacht voor is. Elke keer dat er iets rampzaligs boven komt drijven, komt het kabinet weer met een persconferentie of halen ze op een andere manier de aandacht naar zich toe. Elke keer dat er negatiefs te melden is of in het nieuws komt, is er een ander onderwerp wat in het MSM meer aandacht krijgt. De 1125 kinderen van verleden week en direct ontspoort de Covid bestrijding. Dit is al heel vaak het geval en elke keer gaan de media erin mee. Kijk maar in Google, elke keer dat het kabinet de pineut is, veranderd binnen een dag de discussie. Het werkt en blijft werken, vandaag komt het nieuws uit over de stijging van het zeewater. Morgen komt er een persconferentie, waar de MSM vanavond al volop aandacht aan schenkt met veronderstellingen en voorspellingen wat er gezegd gaan worden. Daardoor wordt het echte nieuws ondergesneeuwd door regeringspropaganda. Een onderdeel van de Rutte doctrine. Niemand had het meer over de 1125 kinderen, maar iedereen had het over de opmerkingen van Rutte en zijn opmerkingen over de aanwezigheid in Brussel, zonder dat het gevolgen heeft voor Rutte. Iedereen maakt zich nu druk over de toename van Covid en iedereen vergeet het falende beleid van Rutte en de Jonge mbt, de IC bedden.

Gerygrr
Gerygrr26 okt. 2021 - 9:52

Beste Gimli, Lees Mick Blok, vandaag op Joop. Door mensen die jouw overtuiging delen, gaat de ineenstorting versneld worden. Dat voorspel ik. De mensen, die in door jou genoemde sectoren werken, worden als eersten besmet en krijgen ook long covid…… Wie gaan dan het werk doen? Wie kunnen stagiaires opleiden?

Frans Kwakman
Frans Kwakman24 okt. 2021 - 16:59

Minoes - maar die mondkapjes zijn er voor om jouw ziekte niet over te brengen op anderen. Dus ben je niet zeker van jezelf, doe zo'n ding voor. Maar mensen die zich kerngezond voelen zullen niet gauw zo'n onplezierig ding voor binden waar het niet hoeft. Gelukkig wel een oproep voor de griepprik gehad dus dat gaat gewoon door. Misschien dat we in de toekomst ook jaarlijks zo'n prik krijgen tegen corona.

4 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 3:55

Frans Kwakman Mondkapjes draag je voornamelijk voor anderen. Maar als iedereen het doet gaat het dubbelop. Ik heb begrepen dat mondkapjes en de 1,5 meter niet meer ingevoerd kunnen worden omdat dat wettelijk niet meer mogelijk is op korte termijn. Blijkbaar is de wet waaronder dat viel vervallen. Belachelijk, eerst zeggen dat de 1,5 meter het belangrijkste is ( ook voor griep natuurlijk, wat ook een rol gaat spelen wat betreft opnames) en dat dan nu al onmogelijk maken. Zo kennen we de overheid en het RIVM weer.

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 okt. 2021 - 7:18

@Minoes Is het echt zo belachelijk, of zou er ook gewoon sprake zijn geweest van voortschrijdend wetenschappelijk inzicht in de effecten van mondkapjes in de bestrijding van covid-19?

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 19:12

Le Chat Botte Heb jij daar wetenschappelijk onderzoek van. Ik denk toch echt dat je in ieder geval geen grote druppels verspreidt als je het draagt zoals het moet. En niet direct ontvangt. In ieder geval de lucht niet zo snel met grote aerosolen besmet. Je verspreidt in ieder geval niet direct in iemand zijn nek of gezicht de eventuele bekende (grote) druppels. Ik denk dat je dat ook ziet m.b.t.de gewone griep, waar het ook het meest op aanhoesten/niesen/ direct in of uitademen in iemands gezicht of nabijheid verspreid wordt. Volgens mij reduceert het wel in de nabijheid van mensen. Er zal niet direct een spat ( om het meer visueel te maken) op jou vallen als ik in een mondkapje hoest. Heb je er allemaal een op gaat dat dubbelop. Het zal niet gaan helpen als je lang dicht bij elkaar zit. Ik denk dat het remt, als een soort eerste barrière, De WHO is er wel van overtuigd. Ziekenhuizen en artsen vragen erom als je in het ziekenhuis komt. Als het helemaal niets zou doen zouden ze dat m.i. niet voorschrijven.

Le Chat Botté
Le Chat Botté31 okt. 2021 - 19:44

@minoes Als ik me goed herinner is er een tijd wat wetenschappelijk gepingpong geweest over de effectiviteit van mondkapjes. Kernpunten was dat micro droplets makkelijk door en langs het masker konden ontsnappen. Tegelijkertijd was nog niet aangetoond wat de virus load ( en dus de besmettelijkheid) van die micro droplets precies was. Ik heb even niet de tijd om alle wetenschappelijke artikelen uit die periode bij elkaar te sprokkelen, maar bovenstaande is de teneur die ik me herinner. Misschien laat mijn geheugen me in de steek. Vandaar mijn vraag aan jou.

ton14024
ton1402424 okt. 2021 - 16:53

Veel zaken zijn te voorkomen maar wij hebben Rutte dus dat blijft aankutte.

2 Reacties
vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 17:55

LOL.

Daniel Blank
Daniel Blank25 okt. 2021 - 6:44

Kunnen Rutte wel de schuld geven, maar wij hebben koppige burgers.

gimli55
gimli5524 okt. 2021 - 15:26

Volgens het Corona dashboard zijn er afgelopen week 68 mensen opgenomen in het ziekenhuis met Covid. Er liggen nu 563 Covid patiënten in het ziekenhuis. Er zijn 24.000 ziekenhuisbedden in Nederland, in het totaal 39.000 zorgbedden. Er liggen nu 185 patiënten op de IC en er zijn 1350 IC bedden, Er is wel enige nuance en getallen nodig, er wordt veel geshopped in de getallen en statistieken volgens mij. Daar zullen de vaccinatie getuigen het vast niet mee eens zijn.

19 Reacties
vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 18:00

Aan jouw rekensommetje heeft helemaal niemand wat. Het verandert de werkelijkheid, die jij niet wil zien niet.

Oki Doki
Oki Doki24 okt. 2021 - 18:07

Er zijn natuurlijk ook nog mensen die bijvoorbeeld een ongeluk krijgen die een ic bed nodig zijn. Daarnaast liggen mensen met corona veel langer op de ic dan andere mensen met andere gezondheidsproblemen.

Ton6
Ton624 okt. 2021 - 18:33

Oostenrijk met 60% inwoners van NL heeft 2000 ic bedden....700.meer dan NL De echte reden van de crisis ligt bij 10 jaar zorgafbraak door Rutte cs....en waar waren die beddenkoning Kuipers en Gommetje al die tijd toen de zorg verziekt werd? Gelukkig is er nu een QR code en verkapte avondklok die ons beschermen..vooral nog een naar NPO gluren naar die hersenspoeling met Appie Jackpot en die gestoorde Tell Sell De Jonge. Staphorst is t probleem ineens...17000 inwoners...das 0.1% van NL...tuurlijk joh, vooral blijven angst zaaien, dan krijg je vanzelf nog meer absolute macht bij de overheid...en er is een bruin verleden wat liet zien waartoe dat leidt.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl24 okt. 2021 - 18:34

vdbemt meent: "Aan jouw rekensommetje heeft helemaal niemand wat. Het verandert de werkelijkheid [...] niet." Dat klopt wel, maar als de cijfers kloppen, wat je wel zou mogen verwachten van een overheidscoronadashboard, dan is het toch wel heel lastig om "overbelasting" te lezen in zulke cijfers. Wat die werkelijkheid verder ook moge zijn. Toch?

Ton6
Ton624 okt. 2021 - 19:03

17 miljoen plus is nooit in een ziekenhuis geweest met of vanwege covid en toch is t nieuwe abnormaal de norm...we worden gek gemaakt al 20 maanden!!!

Ton6
Ton624 okt. 2021 - 19:36

T corona dashboard van die media geile schoolmeester?

gimli55
gimli5524 okt. 2021 - 20:28

Wat een inhoudelijke reacties met cijfers onderbouwd, bedankt allemaal voor de moeite. Sarcasme off.

gimli55
gimli5524 okt. 2021 - 20:57

@vdbemt Het verandert de werkelijkheid, die jij niet wil zien niet. Je mist tekstueel een komma : Het verandert de werkelijkheid, die jij niet wil zien, niet.

vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 20:59

@Otkan. Cijfers laten niet het leed van patiënten zien en de overbelasting in de zorg. Helemaal niet als ze niet volledig zijn. Wat er namelijk bij herhaling bij staat. Maar dat wil je natuurlijk niet zien.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 3:59

Amahl Er zijn ook nog mensen met andere aandoeningen, andere behandelingen waarbij IC opname plaatsvindt in het reguliere circuit, die opgenomen moeten worden.

Me, myself and I2
Me, myself and I225 okt. 2021 - 5:35

Maar @Gimli55 heeft hier wel gelijk. Ga nou eens kijken op dat coronadashboard. April 2020 lagen er ca 1400 mensen op de ic en nu 180. Dat is bijna 8 x zo veel!!!! We zijn nu op een punt aanbeland waarop de zorg de griep/corona golf van dit najaar aanwendt om aandacht te vragen voor de problemen in de zorg. Dat kun je ze niet kwalijk nemen gezien de problemen die er al jaren lang in de zorg zijn. Maar als je oplossing is om het aanbod in ziekenhuizen terug te dringen, dan is corona maar één van de opties en waarschijnlijk een die inmiddels niet meer zo effectief is gezien enerzijds de vaccinatiegraad en anderzijds de afnemende ernst van de ziekte door de mutaties. Er is zo ongelofelijk veel wat er gedaan zou kunnen worden om veel meer resultaat te behalen dan die laatste 20% te vaccineren tegen covid.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 5:59

gimli55 Het gaat om het tekort aan IC bedden en de 'inhaalzorg' die ze zouden hebben willen doen en nog steeds willen blijven doen.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 6:54

@Minoes&tuin En waarom kunnen ze de inhaal zorg niet regelen? Omdat de laatste 10 jaar de zorg is uitgekleed, het aantal IC bedden is gehalveerd, er niet genoeg zorgmedewerkers zijn opgeleid, er niet voldoende salaris wordt geboden, omdat de marktwerking de zorg heeft gesloopt tot wat het nu is. Dit komt maar zeer gedeeltelijk door deze Covid crisis, maar er is hoofdzakelijk gewerkt met protocollen en regels om de bezuinigingen te rechtvaardigen. Zullen de aanhangers van Rutte weer roepen, maar er gaat wel € 100 miljard naar de zorg. Dat is toch logisch gezien de vergrijzing en de toename van de bevolking in het verleden. Er maken gewoon meer mensen gebruik van. Dat geldt ook voor het onderwijs en de veiligheid, waartoe ik de politie en rechtspraak reken. Het zijn politieke keuzes geweest en nu wordt de verantwoordelijkheid en de schuld, zoals gewoonlijk weer bij sommige burgers neergelegd. Dit is geen crisis fout, maar falend beleid en een falende regering, het is een systeem fout en die is niet alleen in de zorg zichtbaar. Er wordt geen alternatief geboden en ook geen perspectief, maar wel wijzen naar anderen of gewoon negeren. De gestelde oplossingen zoals de ongevaccineerden de zorg ontzeggen, lossen de afbraak niet op, of het tekort aan zorgmedewerkers. De lijst achterstallige zorg wordt dan echt niet sneller verholpen, er zijn gewoon minder IC verpleegkundigen die het nog willen doen. De sector geeft het door gebrek aan perspectief gewoon op en de ziekenhuizen met de media hebben een gewillig slachtoffer, die zich niet kan verdedigen. Neoliberalisme is corrupt, asociaal, repressief en destructief.

Le Chat Botté
Le Chat Botté25 okt. 2021 - 7:24

@Gimli Het gaat op dit moment kennelijk om de spreiding van de coronagevallen op de IC. Er is, m.a.w., spraken van een locaal probleem, niet van een landelijk probleem. In Den haag is de IC opvangcapiciteit (covid + regulier) kennelijk nu overschreden en wordt er uitgeweken naar externe regio's. Moeilijker dan dat is het volgens mij niet.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 9:30

@vdbemt Van het leed is in de protocollen en de halvering van het aantal IC bedden ook niets terug te zien, alsmede de onderbetaling van de vorig jaar nog als onmisbaar genoemde zorgmedewerkers. Dat is een drogreden. Ik kom met getallen, die iets zeggen, wat je waarschijnlijk niet goed uitkomt. @Le Chat Botté Als de verspreiding door onderbezetting, net als in het Isala het geval is, noem dat dan en kom niet dan niet met de gemanipuleerde waarheid van de media en politiek. De automatische koppeling aan ongevaccineerden is fout en verschuift de aandacht van een chronisch probleem. In '75 bestonden nog geen IC's in reguliere ziekenhuizen en teon was het Prins Claus plein nog een hele grote rotonde. Ook toen kwam het voor dat een ambulance een kwartier de rotonde rondreed omdat er nog uitgezocht moest worden of hij naar Den Haag, richting Delft of Rotterdam, richting Leiden of A'dam en richting Gouda of Utrecht moest. Het is van allen tijden en vaak richting winter dat de overbelasting optreedt. Wanneer je de zorg inricht op de bare minimum, is een overbelasting een zekerheid. Dat is het geval, nog maar een paar jaar gelden zijn er 70.000 zorgmedewerkers uit de thuiszorg en verpleeghuizen weggesaneerd, dan is het niet vreemd dat het daar later in de tijd fout gaat. Nu liggen er legio ouderen in de ziekenhuizen, die eigenlijk naar de verpleeghuiszorg mogen, maar niet kunnen door personeelsgebrek aldaar. Maar, ja, die ongevaccineerden, wat een verschrikkelijke mensen toch.

Gerygrr
Gerygrr25 okt. 2021 - 10:29

Helaas, Gimli, Wat je zegt over de bezuinigingen op genoemde sectoren is absoluut correct. Maar…… als gepensioneerde schooljuf en wetend hoe long covid invaliderend werkt, is jouw constante stroom van kritiek zeer schadelijk! Ik had echt niet naar school gedwongen willen worden met de onzin van de zielige kinderen en hun lage viruslading! Compleet tegen elke wetenschap in. Alleen om groepsimmuniteit te kunnen bereiken zolang er geen vaccins waren! Elke scepsis over de maatregelen is funest voor de navolging daarvan. Dat is het onzichtbare gevaar van dit coronavirus.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 15:05

@Grijsje63 Als mijn opmerkingen correct zijn, dan zijn ze toch terecht en waarom mag ik ze dan niet maken? Omdat het schadelijk is? Ik lees nergens percentages of aantallen van patiënten die aan Long Covid leiden, dat wordt door het RIVM niet bijgehouden. Waarom niet? Er worden constant veronderstellingen geuit als zijnde feiten en groter gemaakt, door het gebrek aan statistieken. Als oude schooljuf weet je ook dat Ja,maar gewoon Neen betekent. De verwachting dat Rutte in Rutte 4 de fundamentele problemen gaat oplossen, is nihil. Hij heeft in Rutte 1 tm 3 ook niets aangepakt en dat kaart ik aan. Waarom sta ik als boodschapper ter discussie, het moet gaan om mijn boodschap. Laat die zelfs correct zijn, dat heb jezelf aangegeven. Ik snap het werkelijk niet meer. Rutte liegt, lijdt aan geheugenverlies, is al enige politicus ooit veroordeeld voor discriminatie, is corrupt, keurt institutioneel racisme en discriminatie goed, heeft de Toeslagaffaire op zijn geweten met zijn hulptroepen, laat de Groningers in de klei zakken en breekt de totale controle instanties af. Vast nog wat vergeten, maar dit is al genoeg om hem op te sluiten. En dan nog wordt zijn handelen goedgepraat door te wijzen naar de ongevaccineerden. Heeft iedereen dan zulke oogkleppen op?

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 nov. 2021 - 11:52

@gimli again Je begint te fabuleren: [Als de verspreiding door onderbezetting, net als in het Isala het geval is, noem dat dan en kom niet dan niet met de gemanipuleerde waarheid van de media en politiek] Dat doe ik niet. Als ik bronnen vermeld dan zijn dat wetenschappelijke bronnen. Verder reageer ik op het artikel of de argumenten van de reageerder. Verder is de stelling dat de waarheid van de media en de politiek gemanipuleerd zou zijn een gratuite en hyperbole stelling. Welke waarheid is er precies gemanipuleerd en hoe exact is dat relevant voor het onderhanden onderwerp. Iedereen kan in enkele seconden een waarheid bij elkaar suggereren die onontwarbaar en onweerlegbaar wordt. Al is het maar omdat je de lust tot weerleggen wel ontgaat als de zoveelste Gordiaanse knoop onder het mom van 'discussie' weer voorbijkomt. [Maar, ja, die ongevaccineerden, wat een verschrikkelijke mensen toch.] Dat wordt door mij nergens gesuggereerd. Het is vilein om net te doen alsof dat wel zo is. Je probeert me te diskwalificeren met stropoppen. Ongevaccineerden zijn m.i. mensen met heel verschillende motivaties om niet te vaccineren. Naast de strikt medische overwegingen hoor steeds dezelfde, invalide argumenten naar voren komen. Ik ben dus niet overtuigd van de standpunten van de ant-vaxxers die ik aan het woord gehoord heb. In jouw specifieke geval hoor ik maar steeds de redenatie dat de lange termijn oorzaken van de ziekenhuisbezetting belangrijker zijn dan het gegeven dat die uitgeholde zorg nu overbelast raakt door een voortetterende pandemie. Een pandemie waartegen maar twee soorten oplossingen zijn: (aantoonbaar) hygiënische maatregelen treffen en/of vaccineren. Niet vaccineren staat je vrij, maar legt je de dure plicht op om maatregelen te treffen zodat je medemensen niet onnodig besmettingsgevaar lopen en dat mensen in de reguliere zorg niet verdrongen worden door de corona-gerelateerde zorg. Op het moment dat er brand is, dan ga je niet roepen dat het systeem voor brandpreventie rot is, maar dan ga je blussen en de levende wezens in het gebouw redden. Hiermee heb ik voldoende aandacht gegeven aan jouw specifieke invalshoek. Mochten we het niet eens zijn, dan zijn we het daar maar over eens.

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 nov. 2021 - 11:55

Toch nog één laatste reactie op de vertwijfelde schrijfsels van Gimli: [Heeft iedereen dan zulke oogkleppen op?] Als je overal spookrijders ziet, dan ben je het mogelijk zelf.

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2021 - 14:47

Als je in een winkel vraagt om enige afstand te houden, wordt dat niet gerespecteerd," Het hoeft toch niet meer van de overheid, dus waarom zou ik daar rekening mee houden." Of wanneer je zelf een mondkapje op doet dan wordt je met de nek aangekeken, want ook dat hoeft niet meer van de overheid! Ik vond de laatste versoepelingen veel te snel gaan. De mondkapjes in de winkel zou weinig moeite kosten bijvoorbeeld.. Zeker omdat we het najaar en de winter in gingen en het virus dan weer meer grip krijgt op mensen omdat we meer binnen leven en werken. Dat wisten we al van het voorgaande jaar.

6 Reacties
EUpiet
EUpiet24 okt. 2021 - 17:05

Het MT eist dat u weer minimaal drie dagen per week op kantoor aanwezig bent. Waar u samen met uw collega's in kleine bedompte ruimtes die niet te ventileren zijn omdat de ramen niet open kunnen weer datgene moet doen wat u thuis ook kunt doen. Toegevoegde waarde..... ????

Ton6
Ton624 okt. 2021 - 19:38

99.98% komt niet in t ziekenhuis...hou nou eens op met dat bange gedoe, was je vroeger ook zo bang van griep? Corona virussen bestaan langer dan mens bestaat...deal with it!!!

Bart Kuipers2
Bart Kuipers224 okt. 2021 - 23:48

Jij bent exemplarisch voor waar het in de basis al fout gaat; een mondkapje zien als een serieuze factor tegen besmetting. Dit zonder wetenschappelijk bewijs geloven, komt slechts voort uit angst. Hè gelukkig, we doen iets. En pas toen driekwart van de Nederlanders voor draagplicht was, kwam Hugo met deze opportune symbolische verplichting. Hetzelfde geldt voor de anderhalve meter op alle plaatsen waar mensen slechts kortstondig in elkaars nabijheid verkeren of zelfs alleen maar passeren. Ook dit levert nauwelijks verspreiding op. Idem dat idiote handjes stuk wassen. Besmettingen vua oppervlakken nog nergens aangetoond, sterker nog, op de RIVM site zelf staat vermeld dat dit geen wasrschijnlijke besmettingsweg is. En zo hadden we 3 oogedrongen maatregelen die nauwelijks zoden aan de dijk zetten. Ondertussen mocht en mag iedereen elkaar naar hartelust besmetten in afgesloten binnenruimten, waar eerst mensen steeds dachten daar met anderhalve meter veilig te zijn. Nog altijd is er geen enkele procedure omtrent luchtkwaliteit in binnenruimten, waarmee aerogene besmetting maximaal voorkomen kan worden. Symbolische en niet wetenschappelijk ondersteunde maatregelen zijn blijkbaar belangrijker dan het voorkomen van superspread events, easrvan oorzaak en bestaan allang zijn onderkend. Het is werkelijk bizar.????

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 4:01

EUPiet Mijn kinderen werken nog steeds grotendeels thuis. Het wordt zelfs aangemoedigd en soms verplicht door de werkgever. Hoe dat in het algemeen is weet ik niet.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 7:16

Nergens heb ik gezegd dat dit 'de' oplossing is. Mondkapjes helpen m.i. binnen waar veel mensen komen, in ieder geval tegen het direct aan hoesten van grote druppels en het verspreiden in de lucht waar ze kunnen blijven hangen. De reden dat je ook een zakdoek voor je mond houdt bij verkoudheid en griep en je in je elleboogholte niest en/of hoest, Het lijkt me alleen al logischerwijs beter dan niets. Met griep heb je hetzelfde effect. De WHO beveelt het aan naast alle andere maatregelen. Maar als ik die andere maatregelen hier benoem breekt de hel los. Mensen dachten helemaal niet in gesloten ruimten met 1,5 meter veilig te zijn. Misschien veiliger, maar dat is iets anders. De binnenruimten zijn niet voor niets zo lang gesloten gebleven. Ik zeg niets over wat ik vind van de superspread events, leg me geen woorden in de mond die ik niet gezegd heb. Dat er binnen meer blijft hangen dan buiten is uit de praktijk gebleken. En baat het niet, het schaadt zeker niet. Overigens was dat maar een hypothetisch voorbeeld mijzelf aangaande. Ik hoor het vertellen. Ikzelf kom niet meer in een winkel. Waarom denk jij dat in veel ziekenhuizen nog steeds mondkapjes gevraagd worden?

Gerygrr
Gerygrr25 okt. 2021 - 10:30

Ton, Het oude coronavirus had geen extra gevaarlijke stekeleiwitten tot zijn beschikkeing!

tijsraman
tijsraman24 okt. 2021 - 14:41

"Een week geleden moest het Isala-ziekenhuis in Zwolle ook al patiënten overplaatsen, vanwege een grote toestroom van coronapatiënten uit de Biblebelt." Deze verklaring van het Isala-ziekenhuis geeft een heel ander beeld: https://www.isala.nl/nieuws/waarom-is-het-zo-druk-in-isala/

17 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2021 - 14:55

Ja, dat klopt. Ik vond het ook niet zo sterk eerlijk gezegd. Die trekken heel erg snel aan de bel. Die willen vooral ook de eigen inhaal realiseren alsof anderen daar geen last van hebben. Toen in het begin van de pandemie de ziekenhuizen in Brabant werkelijk letterlijk overliepen, met een ziekte helemaal niet bekend, zonder de nodige hulpmiddele,toen waren ziekenhuizen elders niet zo bereid patiënten over te nemen. Vanwege dat gebrek aan bereidheid hen te helpen is toen uit nood militaire steun ingeroepen met de bedoeling iets op te zetten voor verplichte verspreiding. Van enige collegialiteit was destijds dus weinig sprake. Ziekenhuizen zijn eigenlijk allemaal zelfstandige bedrijfjes.

vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 15:05

Het is maar wat je lezen wilt. Zo is er ook een toename aan geboortes. Ze moeten " veel ballen omhoog houden" . 1 van die ballen, is de toename aan besmettingen. Citaat: Wij zijn niet het enige ziekenhuis dat steeds meer patiënten ziet met corona. En dan is dat ook nog eens 90% niet gevaccineerd. Gek toch. Dat juist die ziek worden.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl24 okt. 2021 - 15:21

Maar weer eens de actuele cijfers erbij gezocht van die enorme "brandhaarden" van ongevaxt bijbelgeweld... Weet je zeker dat je durft te kijken? Komtie: Staphorst, met 56% vaxgraad - gemiddeld 1 ziekenhuisopname per dag over de voorbije week. https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/actueel/gemeente/GM0180 En Urk, met maar liefst 31% vaxgraad - hou je vast, gemiddeld 0 ziekenhuisopnames per dag in de voorbije week. Maar dat is wel een afgerond getal hoor, voor alle duidelijkheid. Ik zou zeggen, we zitten er bijna doorheen, inderdaad...

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl24 okt. 2021 - 15:22

Oh sorry, nog vergeten. Hier de link naar het coronadashboard betreffende brandhaard Urk: https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/actueel/gemeente/GM0184

LaBou
LaBou 24 okt. 2021 - 16:02

Kortom, die drukte is wel degelijk corona-gerelateerd. Waren die patienten er niet dan zag het er toch wat anders uit. En dat staat dus gewoon in dat artikel!

nikita72
nikita7224 okt. 2021 - 16:03

Het Isala ziekenhuis wil ook de reguliere zorg inhalen. Oftewel, de achterstand door de eerste golf is nog steeds niet weggewerkt. En aan het aantal geboorten kun je niet veel veranderen (of wel, maar dat heeft pas over 9 maanden effect)

Minoes&tuin
Minoes&tuin24 okt. 2021 - 17:30

peinzer Jij denkt dat andere ziekenhuizen daar geen last van hebben? Even geleden waren er in een ander ziekenhuis weer veel geboorten. Zo is het overal! ook wat inhaalzorg betreft. Ik vind het allemaal prima, maar veel ziekenhuizen hebben daar dus last van of onlangs last van gehad. Van inhaalzorg en ja ook van veel extra geboorten.

vdbemt
vdbemt24 okt. 2021 - 18:08

@Otkan. Jij bent gauw tevreden.Je denkt met die links een argument gevonden te hebben. Van de IC's hebben ze geen informatie. En over dr bedden staat er dit: laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De directeuren van de ziekenhuizen staan zeker allemasal te liegen.

Ötkan Amahl
Ötkan Amahl24 okt. 2021 - 18:45

vdbemt slaat om zich heen: "@Otkan. Jij bent gauw tevreden.Je denkt met die links een argument gevonden te hebben. Van de IC’s hebben ze geen informatie. En over dr bedden staat er dit: laatste dagen zijn niet compleet, omdat meldingen vertraagd binnenkomen. De directeuren van de ziekenhuizen staan zeker allemasal te liegen." Allemaal invullingen uwerzijds, vdbemt. Een IC-opname is uiteraard automatisch ook een ziekenhuisopname, maar omgekeerd natuurlijk niet. Dus gemiddeld 0 ziekenhuisopnames per dag in Urk, het meest ongevaccineerde stukje NL, is nul. Ook nul IC-opnames. En mogelijk dat het na correctie wel iets meer zal zijn (alhoewel de datum tot wanneer is bijgewerkt er toch duidelijk bij staat), dat wil ik wel geloven, maar dat zal dan toch niet ineens 334 worden of zo? De bron die ik citeer is wel het coronadashboard hè, niet faceboek of zoiets! Helemaal in het leven geroepen om ons, brave burgerlingen, betrouwbare informatie te bieden, opdat wij door autonoom denken onze handelwijze kunnen bepalen. Als ik die info dan deel moet jij niet ineens aankomen met links die mijn argumenten zouden versterken of zoiets, omdat het jou niet schikt. Betrouwbare info is betrouwbare info. Het enige dat je uit de cijfers van die religieuze onheilslocaties, waarover iedereen elkaar thans naschreeuwt aangaande moord ende brand, zou kunnen opmaken is, dat het verrekte lastig is om daar nou gelijk overbelasting van de zorg door corona uit te halen. Dat die zorg op zijn tandvlees loopt geloof ik gelijk, maar dan toch niet door corona maar eerder door 2 decennia uitwoning en wachtlijsten, die dankzij corona ineens niet meer onder het tapijt kunnen worden geschoven door de boven ons gestelden.

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 4:06

vdBemt Je hebt mij niet horen zeggen dat ze staan te liegen. Wat ik zeg, is dat dat al langer in meer ziekenhuizen aan de hand is. Dat de een wat sneller aan de bel trekt dan de ander.

gimli55
gimli5525 okt. 2021 - 7:18

@vdbemt De ziekenhuizen en hun directeuren staan niet te liegen, de media destilleren de gegevens op de bekende manier. Op de website van Isala staat iets anders dan in het nieuws verkondigd is. Dat is het probleem, waar ik al eerder met het voorbeeld van de cirkel redenatie naar verwees. De ongevaccineerden moeten coute que coute schuldig zijn aan de overbelasting van de zorg, dus wordt via een cirkel redenatie de conclusie alvast getrokken en is de interpretatie van de media niet in lijn met wat het Isala op hun website publiceerde. Herkenbaar aan hoe Rutte te werk gaat en de Rutte doctrine wordt terstond gekopieerd door de media. Het is een systeem falen en een heleboel IC verpleegkundigen zijn iets anders gaan doen. Als clinclowns al meer verdienen als begin salaris en een hoger uitloop hebben, waarom zou je dan in vredesnaam die verantwoording willen dragen? Je werkt met leven en dood en dan verdient een cliniclown meer? Dat is in essentie het probleem van werken in de zorg in Nederland en dat geldt net zo goed voor het onderwijs en de veiligheid. Veronderstellen dat dit een Covid crisis probleem is, is wel erg naïeve.

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:07

@Ötkan "Dat die zorg op zijn tandvlees loopt geloof ik gelijk" Ah. Dat dan weer wel. Er is dus wel een probleem. "maar dan toch niet door corona maar eerder door 2 decennia uitwoning en wachtlijsten, die dankzij corona ineens niet meer onder het tapijt kunnen worden geschoven door de boven ons gestelden." Wat een beetje een vreemde formulering is voor: het komt door beide. Ja. De zorg is uitgekleed door kabinetten Rutte. De zorg zou dus, als dat niet gebeurd was, minder gauw in problemen zijn gekomen. De oversterfte echter, die we gehad hebben, de ernstig zieken en nog steeds voorkomende sterfgevallen, komt toch echt door het virus. En die leggen nog steeds extra druk op de zorg. Dezelfde aantallen zouden ook op een goede zorg extra druk gelegd hebben. Dat dat dan beter gehandeld had kunnen worden, is dat dan reden om het virus zijn gang te laten gaan en mensen te laten sterven?

vdbemt
vdbemt25 okt. 2021 - 9:12

@Minoes. "Je hebt mij niet horen zeggen dat ze staan te liegen" Ben jij onder meerdere pseudoniemen actief en vergis je je nu? Ik heb dit helemaal niet naar jou toe uitgesproken maar naar Ötkam.

Gerygrr
Gerygrr25 okt. 2021 - 11:32

Otkan, Zie de landelijke cijfers: https://nos.nl/l/2402836 Dus 700 ruim landelijk. En dan is 7 Staphorsters wekelijks erbij geen groot probleem? Alsof 1% van de inwoners van ons land moet worden opgenomen in het ziekenhuis. 1% van 17.000.000 zou dat zijn!

Gerygrr
Gerygrr25 okt. 2021 - 12:16

Otkan, Waarom Urk per dag? Wellicht om dan naar de gewenste 0 te kunnen afronden! 10.000 inwoners totaal. Dus 1% bestaat uit 100 Urkers. Dagelijks ergens tussen 0 en 50 opnames, want afgerond….

Minoes&tuin
Minoes&tuin25 okt. 2021 - 19:19

vdBemt Excuus!

Le Chat Botté
Le Chat Botté2 nov. 2021 - 12:04

@Otkan Je Urk argument is inmiddels ingehaald door de werkelijkheid: https://www.ad.nl/friesland/antonius-ziekenhuis-sneek-stroomt-vol-met-patienten-uit-urk~ae46c9ba/