Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Zelensky brengt nieuw bezoek aan Nederland om te praten over levering F16's

  •  
20-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1782 keer bekeken
  •  
zelenskyrutte

Volodymyr Zelensky brengt voor de tweede keer dit jaar een bezoek aan Nederland. Hij is zondagochtend aangekomen op het militaire vliegveld in Eindhoven, waar hij werd ontvangen door de demissionaire premier Rutte. Zaterdag was Zelensky in Zweden. Het bezoek van de Oekraïense president aan Nederland was tot het laatste moment geheim gehouden.

Zelensky zal onder meer praten over de Nederlandse belofte om F16’s te leveren, verwacht de NOS. Afgelopen week gaven de Verenigde Staten groen licht voor de levering van de toestellen. Het is nog onbekend wanneer Oekraïne de gevechtsvliegtuigen zal ontvangen.

In mei leidde een bezoek van Zelensky aan Nederland tot enig protest. Diverse extreemrechtse politici weigerden aanwezig te zijn bij zijn toespraak tot het Nederlandse parlement. Ook BBB-voorvrouw Caroline van der Plas wrong zich in de meest waanzinnige bochten om haar afwezigheid te rechtvaardigen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.