Joop

Caroline van der Plas verspreidt leugen na kritiek op wegblijven bij bijeenkomst Zelensky

  •    •  
04-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
194013 keer bekeken
  •  
carolinebbb

Caroline van der Plas wrijft nog wat verder in de vlek. De BBB-leider twitterde woensdagavond dat ze donderdag niet naar de bijeenkomst met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zou gaan. De reden: ze vond het “heel misplaatst” dat de ontmoeting plaatsvond op 4 mei.

Die opstelling kwam Van der Plas op veel kritiek te staan. Daarom komt ze nu met een curieuze uitleg van haar eerdere tweet, waarbij ze een rookgordijn optrekt en met woorden goochelt. De toespraak van Zelensky zou botsen met de herdenking voor de Erelijst der Gevallenen in de Tweede Kamer, schrijft ze donderdagmiddag.

Veel mensen wijzen haar erop dat dat het prima mogelijk was om bij zowel bij de ontmoeting met Zelensky als de herdenking te zijn: anderen konden dat ook.

Op het moment van de herdenking in de Kamer hield Zelensky een speech in het World Forum, elders in Den Haag. Door te schrijven dat ze daar niet naartoe kon, probeert Van der Plas te verdoezelen dat het in haar oorspronkelijke tweet ging om de ontmoeting met Zelensky in de Eerste Kamer, waar hij ook een toespraak hield.

Van der Plas schreef woensdag dat ze niet naar Zelensky zou gaan omdat het op 4 mei zou draaien om het herdenken van “ONZE oorlogsslachtoffers". In haar nieuwe verklaring schrijft ze daar niets meer over – wellicht omdat al snel duidelijk werd dat ze tien jaar geleden nog precies het tegenovergestelde beweerde.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (85)

moush1
moush110 mei 2023 - 19:53

Alleen al die enorme lap met slecht geschreven kronkels zegt genoeg. “Ik focuste me zelf “. Tenenkrommend.

oproerkraaier
oproerkraaier8 mei 2023 - 22:27

Mevrouw liegt net zo makkelijk als dat ze adem haalt: https://socialisme.nu/wat-voor-partij-is-bbb/

Greendutch
Greendutch6 mei 2023 - 19:23

Totaal fout gedrag van de madam van extreem rechtse partij bbb Ze vergeet dat veel Nederlandse soldaten ook in vreemde landen gestreden hebben, soms achtergebleven zijn. Dat Nederland belang’rijk’ is geworden dankzij slaven + handel, andere landen leegroven, misbruik door de VOC/WIC e.a. En dat wij aan veel buitenlandse -ook Oekraïense- soldaten de bevrijding van Hitlers regime te danken hebben, of ze hier vochten of elders. We weten nu dat haar voor- en achterban deze gedachte steunen, de protestboeren staan onder haar macht en de industrieën die haar in ’t zadel hebben geholpen zijn al bezig afspraken af te dingen + hun regels af te dwingen. Naast het feit dat alles goed geregeld was zodat iedereen alles kon bijwonen. Dit is gewoon een uiting van nationalistisch extreem rechts, blijkbaar vindt men alleen dit postzegeltje belangrijk, realiseert niet dat de wereld groter is, dat elk kind, waar dan ook geboren, MENS is en respect verdient, dat andere culturen interessant zijn waar we van leren. We moeten snel van dit soort liegende stemmentellers af, we hebben een capabele zorgzame sociale leider nodig.

Martinusbakker
Martinusbakker6 mei 2023 - 18:23

Wellicht had Caroline dit verkeerd ingeschat. Nu gaan we de lat leggen bij andere politici.... Hugo de Jonge, Marc Rutten, Rob Jetten, Sigrid Kaag, Tjeerd de groot...... En nog vele anderen die structureel een middelvinger opsteken naar het Nederlandse volk...

2 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier8 mei 2023 - 22:23

"Wellicht" Wat een gehuigel!

gerryj
gerryj11 mei 2023 - 11:29

Blijf bij het topic: het gedraai en gelieg van mevrouw van der Plas.

Opportunist
Opportunist6 mei 2023 - 15:41

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

korheiden
korheiden6 mei 2023 - 9:42

Dit is m.i. een misser van Caroline. Zal waarschijnlijk nog wel eens gebeuren, ze is nu eenmaal erg actief op social media en vooral te impulsief. Heb de indruk dat alle tegenstanders van BBB hier erg blij mee zijn. Alle ballen op Kerrolain. Over enkele dagen zal er weer wat anders zijn om je druk over te maken, zolas bijvoorbeeld de drie mensen die hun lintje teruggeven vanwege de onderscheiding van Esajas. De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn pas over twee jaar (IJs en weder dienende) en dan zal dit akkefietje al lang zijn overschaduwd door van alles en nog wat. Door de oplopende immigratie, de onbetaalbare auto's, de vastlopende huizenmarkt. En dan moeten we maar hopen dat de situatie in de Oekraïne niet uit de hand loopt. Kortom, much ado about nothing.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra6 mei 2023 - 12:59

@korheiden - 'Heb de indruk dat alle tegenstanders van BBB hier erg blij mee zijn.' Alle tegenstanders van de BBB, min één. En misschien nog wel meer. Heel even leek het er op dat de BBB zocht naar verbinding. Dat zou een nieuwe ontwikkeling betekenen in het rechts-populisme die ik van harte toe heb gejuicht. Te vroeg gejuicht, moet ik helaas vaststellen. Als Nederlander schaam ik mij diep. Een volksvertegenwoordiger, een lid van het parlement en in potentie de leider van de grootste partij van Nederland, verkondigt nationalistische onzin en verkoopt leugens. Leugens die gretig worden overgenomen door de gevestigde pro-Poetin media in Rusland. Dus, nee. Hier ben ik helemaal niet blij mee. Al ben ik dan bepaald geen medestander van de BBB.

Kavada2
Kavada25 mei 2023 - 21:16

Niet de eerste leugen en zeker ook niet de laatste

1 Reactie
Gijs- Jan Groothedde
Gijs- Jan Groothedde6 mei 2023 - 13:38

En niet de eerste bok die ze schiet, en gegarandeerd ook niet de laatste.

Frans Akkermans3
Frans Akkermans35 mei 2023 - 19:06

De vierde mei is een dag die heel geschikt is om elkaar de maat te nemen over wie mogen herdenken en wat herdacht moet worden. Jaar in jaar uit.

Luuk2
Luuk25 mei 2023 - 19:00

Wat een hoop linkse figuren hier! Alles maar geloven wat de media je vertelt en uitvergroot! ( maar alle leugen van Hugo je jonge, Rob jetten en Mark rutte vinden we allemaal acceptabel! )

4 Reacties
vdbemt
vdbemt6 mei 2023 - 8:36

Ben toch erg benieuwd welke krant jij leest. Toch niet de Telegraaf? Of kijk je ON? Dit vind je maar een website van niks, want links en ongeloofwaardig. Wat doe je hier?

vdbemt
vdbemt6 mei 2023 - 8:39

En touwens. Links vind je niks en rechts (de Jonge, Rutte, Jetten) liegt. Blijft 'extreem' over .....

oproerkraaier
oproerkraaier8 mei 2023 - 15:36

Duidelijke binnenkomer. zucht.

badgast
badgast8 mei 2023 - 17:43

@bent: weet jij hoe links Luuk die Rutte vindt?

Vim Schuurmans
Vim Schuurmans5 mei 2023 - 17:26

Hebben jullie het al gehoord ? Plaski gaat naar Rusland emigreren en ze neemt die 18 miljoen varkens mee. In 1 klap alles opgelost. Kijk, dit is daadkracht.

Daslief
Daslief5 mei 2023 - 11:12

https://www.vn.nl/wilders-van-der-plas-zelensky/ 'soms is het beter om eerst even na te denken voor je anderen de maat neemt.'

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mei 2023 - 10:47

Volgens mij is de reactie van van der Plas puur politiek (opportunistisch) ingegeven. Vergeet niet dat veel van de boeren van Farmers Defence de partij van Baudet aanhangen die zich op haar beurt daar vanaf het begin aardig ingewerkt had.

4 Reacties
Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout5 mei 2023 - 14:40

Na het vermeende succes van BBB als verkiezings-`winnares', meende ze in haar zegeroes als spekkoopster, ongelimiteerd nihilistisch geneuzel neder te kunnen kalken op Twitter, gelijk haar exempel Trump. Thans lijkt haar boude aandrift reeds een schisma te hebben bewerkstelligd onder de gelederen in haar eigen Beweeging.

adriek
adriek5 mei 2023 - 17:50

Ja duh, iedereen weet toch allang dat Karolientje niet zo veel met boeren heeft maar gewoon (...) heel opportunistisch met de stroom meegaat? Je kunt niet èn de belangen van burgers èn die van boeren tegelijkertijd optimaal behartigen. De belangen zijn simpelweg te vaak tegenstrijdig. Achttien procent van de kiezers trapt er in of boeit het niet, een zorgwekkende ontwikkeling: zo komen landen aan dictators.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mei 2023 - 15:49

adriek Zij is voor de agro-industrie en in die zin voor de boeren die niets willen veranderen, dit vanwege hun steun voor haar en dus haar steun voor hen. FarmersDefenceForce is de radicale groep boeren die sterk gelieerd is aan Baudet en consorten, die (stond(en) op menig podium bij het boerenprotest. Zij wil die boeren niet van haar vervreemden. Maar waarschijnlijk meent ze zelf ook nog wat ze zegt. Ook dat zou mij niet verbazen. Meestal weet ze verdomde goed wat ze doet en/of zegt om mensen aan zich te binden evenals 'de burgers' en laat zich informeren door reclame-mensen van de agro-industrie. Die verkopen je net zo gemakkelijk knollen voor citroenen wat de boeren en.of stikstof/natuur betreft. Als zij burgers aan zich kan binden zal ze het in ieder geval niet nalaten. Ik weet echter niet zo goed wat haar binding daarmee is anders dan dat velen zich achter de boeren scharen en ze kan veel (vervoer etc) ook oprecht menen. Je behoeft niet altijd leugens te vertellen over alles om mensen aan je te binden, maar wel het juiste aantippen. Echter als je burgers kunt mobiliseren voor je partij is dat mooi meegenomen voor de boeren toch?

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mei 2023 - 15:54

Ik bedoel Farmers Defence

Rooje Miggy
Rooje Miggy5 mei 2023 - 10:27

Door alle heisa is het weer gratis reclame voor van der Plas

2 Reacties
Zandb
Zandb6 mei 2023 - 6:20

Rooie Ach, wie weet is er ook wel sprake van antireclame. (Albert Heyn is ook flink in het nieuws maar ik heb niet het idee dat dat gratis reclame betekent.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mei 2023 - 15:51

"Door alle heisa is het weer gratis reclame voor van der Plas" Ik dacht het niet. Ballonnetjes moeten doorgeprikt worden.

gezell1e
gezell1e5 mei 2023 - 9:10

Ik ga vandaag lekker feest vieren. Ook met mensen die een andere mening hebben. Fijne dag allemaal.

1 Reactie
Zandb
Zandb6 mei 2023 - 6:26

gezell1e En waarom denkt u dat u daarin verschilt van andere mensen? Denkt u dat er mensen naar huis gaan, wanneer ze op dit feest anderen tegen komen, waarvan ze toevallig weten dat die er een andere mening op na houden?

RuuDW
RuuDW5 mei 2023 - 8:02

Het ontbreekt bij Mevrouw van der Plas aan Burgelijke beleefdheid.

Norsemen
Norsemen5 mei 2023 - 7:55

Dat egoïstische intolerante nationalistische rechtse klootjesvolk. Wat hebben zij überhaupt te zoeken op een herdenking voor slachtoffers van hun manier van denken.

4 Reacties
Gio Servas
Gio Servas5 mei 2023 - 10:38

Is dat net zo simplistisch denken als al het linkse gedachtengoed op 1 hoop gooien? Mogen we dan ook slachtoffers tellen om te kijken welk gedachtengoed het ergste is? Of is het nu een keer tijd om normaal te doen en dit soort maffe uitspraken maar niet meer te doen?

Norsemen
Norsemen5 mei 2023 - 13:13

"Of is het nu een keer tijd om normaal te doen en dit soort maffe uitspraken maar niet meer te doen?" Je bedoelt partijen zoals PVV, FvD en BBB opheffen en de stemmers daarop vrijwillig hun kiesrecht laten inleveren? Helemaal prima.

Luuk2
Luuk25 mei 2023 - 19:05

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Paul Spijkers
Paul Spijkers6 mei 2023 - 3:40

Rechtse mensen en mensen die in het land geloven en het gewone volk mag niet meedoen? Waar slaat dat nu op man. Dan hou je maar een paar aristokraten en bureau bedienden over. Over egoistisch gesproken.

Radio-Head
Radio-Head5 mei 2023 - 5:33

Ik ben heel blij met onze huidige bestuurders (stop nu toch eens met dat liegen domme Van der Plas), ik vond het juist heel slim van het huidige kabinet om oude F16 toestellen op Dodenherdenking (wat een timing) voor een leuk prijsje van de hand te doen, want laten we eerlijk zijn als wij het niet doen, doen anderen het wel, en dan zijn we te laat. Je moet er toch niet aan denken dat die Oorlog voorbij is, en wij nog met die ouwe meuk zitten, dus inderdaad een dikke duim voor Rutte, Kaag en Hoekstra, zo fix je die dingetjes. En gelukkig staat de media ook vierkant achter onze voorname Leiders, je moet er toch niet aan denken als Wappie/Putin geluiden verwarring stichten in deze moeilijke tijden. Hoop ook dat ze Putin laten merken, dat wij, behalve onze landrovers en getrainde stemmen (pang,pang), ook nog over atoomwapens beschikken, dat geeft tenslotte toch maar een veilig en vertrouwt gevoel. 😶 Fijne dag. ----------------------------------------------------------------------------------- Uit een artikel van NY Times, een Oekrainse Hospik wordt geïnterviewd aan het Front, over de geur van vers bloed, en dode jongens nog, die het leven niet hebben mogen genieten. ‘I Cry Quietly’: A Soldier Describes the Toll of Russia’s War (4.35 m) https://www.youtube.com/watch?v=GeelZuwRxhY What is the scarriest thing you have seen? "I won,t tell you that", "No one will understand", "Only the ones who have been here, will understand". Yes Brother, and that is exactly the problem.

1 Reactie
joop knoop
joop knoop5 mei 2023 - 8:26

Wat is dit voor onzin? Een verscholen wappieverhaal? Wappies: covidontkenners, Trump bewonderaars, Poetin begrijpers. En we schrijven Poetin en niet Putin: dat doen de Russen.. Nog: Mevr. vd Plas bewijst lippendienst aan veel van haar volgers: de Poetin begrijpers. En steekt en passant de Nederlandse boeren die in de Oekraïne de graanproductie op gang proberen te houden een figuurlijk mes in de rug.

Molly Veenstra
Molly Veenstra4 mei 2023 - 23:21

Ook vandaag zijn er weer Oekraïense soldaten gestorven voor onze vrijheid. Dit is een uitgelezen moment om Zelensky te ontvangen, met alle egards. Juíst Zelensky. Dat mevrouw van der Plas geen historisch besef heeft, daar kan ze misschien niets aan doen. Dat ze niet ziet welke gigantische offers dagelijks worden gebracht door gewone Oekraïners, dat kan ze alleen voor elkaar krijgen door nuffig de andere kant op te kijken. Mevrouw van der Plas moet zich diep schamen.

1 Reactie
adriek
adriek5 mei 2023 - 18:01

Mevrouw van der Plas schaamt zich niet. Zij is slechts geïnteresseerd in wat haar (potentiële!) kiezers willen horen. Of de gedachte achter haar geblaat ergens op slaat doet niet ter zake (zoals bij alle populisten): de waarheid doet er niet toe, het gaat om beeldvorming en - uiteindelijk - om kiezers (lees: macht en aanzien, en graag een beetje geld).

Paul Spijkers
Paul Spijkers4 mei 2023 - 22:01

Als ze persoonlijk een keuze maakt over welke afspraak wanneer ze wil houden is dat een, maar om dan net te doen alsof dat een publiek cultuur oorlog spektakel is dat op andere overheids werknemers afgeeft is oer dom. Is ze ze gek, of denkt ze dat Nederlanders gek zijn? Nu lijkt het alsof ze zelf haar eigen agenda niet kan bijhouden en daar een groot complot in ziet.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout4 mei 2023 - 20:45

Ze manifesteert zich gaandeweg als een ongeleid projectiel. Als boegbeeld van foutief volk zonder visie of focus.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2023 - 10:53

Ze heeft gewoon fout gegokt. Dom voor iemand met PR ervaring.

E w T
E w T5 mei 2023 - 12:11

Achterhout. 1ste? Stomme zet inderdaad van vd. Plas. Laten we maarres afwachten wat de toekomst brengt.over enkele jaren hebben we de volgende hoogvliegers partij op de keien liggen denk ik. Er is hoop.

gezell1e
gezell1e4 mei 2023 - 20:30

Volgens mij is haar tweet helder en iedereen mag een standpunt innemen.

KritischKijken
KritischKijken4 mei 2023 - 20:29

Ah dus dat gaat het de komende tijd worden: Alles op Van der Plas, veel aandacht, want verkiezingen en dan moeten we alles negatiefs uitvergroten.

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood5 mei 2023 - 7:42

Alles negatiefs uitvergroten? Als je je niet gedraagt zoals ze zich gedraagt wordt er niets uitvergroot!

Volrin
Volrin5 mei 2023 - 10:02

Moeilijk he, op de inhoud reageren....

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 17:00

Sinds wanneer heb jij moeite met het uitvergroten van iets negatiefs?

Eric Minnens
Eric Minnens4 mei 2023 - 19:57

Lientje doet een trumpje. Doet ze wel vaker hoor. Gewoon eromheen (boeren)lullen.

Sam V
Sam V4 mei 2023 - 18:23

Mevr. Van der Plas had het handiger kunnen aanpakken. Haar tweet van vanmiddag is helder. Ze had echter direct duidelijker moeten zijn. Nu heeft ze onnodig de schijn tegen, terwijl haar beweegredenen helemaal niet zo raar zijn.

6 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗4 mei 2023 - 19:12

« Ze had echter direct duidelijker moeten zijn. »……dat was ze maar het was te verwachten dat haar pr medewerkers die haar gewenste imago redelijk bewaken in gingen grijpen. Dit is het resultaat.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 20:51

Hoezo "onnodig"?

Bert van der Neut
Bert van der Neut5 mei 2023 - 9:35

Dat had ze zeker moeten zijn Sam. Nu geef je gelegenheid tot het spelen op de vrouw in plaats van de argumenten te wegen. Waar je overigens ook wat van kan vinden. Maar nu gaan de usual suspects weer lekker los. Kijk voor de grap even naar het tijdschema. Toespraak van 11:00 tot 12:00. Herdenking Nieuwspoort 11:45.

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 20:53

@bert: denk jij echt dat hij het allemaal gepland heeft?

Bert van der Neut
Bert van der Neut6 mei 2023 - 9:09

Nee Kraaier, dat denk ik helemaal niet. Ik geef alleen aan dat het schema niet zo ver uit elkaar ligt dan hier doet geloven.

oproerkraaier
oproerkraaier6 mei 2023 - 16:43

ok bedankt.

Joost Spits
Joost Spits4 mei 2023 - 18:22

- Van der Plas zelf erg misplaatst - Wat onschuldigen in Oekraïne thans moeten ontberen is exact waarom wij sinds jaar en dag stilstaan bij de ALLE doden, die slachtoffer zijn geworden van de oorlog(en). Intriest dat de geschiedenis zich nu in 2023 herhaalt binnen ons eigen Europa. Intriest dat Caroline van der Plas na al deze jaren kennelijk nog niet doorheeft, dat juist DAAROM we de doden herdenken. Immers ieder jaar leeft de boodschap: Laat het niet nog eens gebeuren! Maar het gebeurd weer... onder onze ogen hier in Europa, worden onschuldige mannen, vrouwen en kinderen iedere dag opnieuw weer vermoord. Van der Plas schaam je dat je zo de essentie mist!! ...en zo iemand zit in de landelijke politiek...

3 Reacties
oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 20:53

Ze is een populist die op een hondefluitje blies. Sinds ze beweerde dat boeren onteigend moesten worden om huizen te kunnen bouwen voor vluchtelingen was dit al duidelijk.

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 mei 2023 - 10:56

Vergeet niet dat er boeren zijn van allerlei pluimage. Farmers Defence is sterk gelieerd aan de partij van Baudet. Alweer vergeten wie er in het allereerste uur van het boerenprotest daar op het podium stond, inderdaad Baudet en consorten.

adriek
adriek5 mei 2023 - 18:02

"dat nooit weer" was decennialang ons motto, maar ik heb het al lang niet meer gehoord...

PVDB2
PVDB24 mei 2023 - 18:20

Als het zo door gaat kan ze een hoop stemmers, waarvan een aanzienlijk deel proteststemmers zijn, ook met de nieuwste poll. Je jahd eerste Geert die in diezelfde poll nog maar 10 zetels haalt, je Thierry die zijn zels volgens die poll op een hand kan tellen. Als Lientje67 dezelfde weg gaat behandelen kan ze over r misschien een tv carriere overwegen. Er is pas een tv format weggevallen. Kan ze Boer Burger in Beweging. Uitzending elke ochtend.

6 Reacties
Mathijsco
Mathijsco4 mei 2023 - 18:36

Jemig, al aan de borrel ofzo? Ik begrijp er echt helemaal niks van.

GeenProbleem
GeenProbleem4 mei 2023 - 20:35

@mathijsco Wat PVDB2 probeert te zeggen is dat hij denkt (lees: hoopt) dat BBB vanaf nu gaat instorten.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 20:54

Mathijs, als je dit niet snapt, wat snap je dan wel? Jij die gelooft in "onze lieve heer" en het WEF? lol

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 0:58

Je wilt het niet begrijpen Mathijs, dus spreek je maar weer eens een smerige jijbak uit. Denk je dat is wat "onze lieve heer" zou willen?

PVDB2
PVDB25 mei 2023 - 7:08

Mathijs: Misschien het nieuws wat gemist? Of kan je de relatie niet leggen? En, nee typen op je telefoon is niet altijd makkelijk... ook voor mij niet en je hebt zo op Reactie plaatsen gedrukt... Maar het is duidelijk dat je niet inhoudelijk reageert op de post, maar hoe het geschreven is. Ja, je moet toch wat als weer een rechtste held(in) de glans en binnenkort ook het vertrouwen verliest van een aanzienlijk deel van de (protest)kiezer.

Mathijsco
Mathijsco5 mei 2023 - 8:03

@Pvdb, Man, geef dan gewoon gewoon toe dat je er een hebt opengetrokken met vandaag een vrije dag in het vooruitzicht. Met u half Nederland. Uw post. was echt 3x kut en niet leesbaar.

Valkz
Valkz4 mei 2023 - 18:07

1. mierenneukerij 2. Mijn interpretatie van haar woorden zegt mij dat het niet om een tijdschema gaat

1 Reactie
oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 20:57

Jouw interpretatie is iets wat zich afspeelt tussen jouw oren. Dit hondefluitje van haar is volkomen duidelijk. Dit was ook niet de eerste keer dat ze loog.

Mathijsco
Mathijsco4 mei 2023 - 17:33

Hoelang wil je doorzanikken? Van der Plas vind 4 mei even belangrijker dan de komst van Zelensky. Mag dat, of is ze nu 'verdacht?'

12 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde4 mei 2023 - 18:27

Mathijs, Nee dat is onzin. Het is geen kwestie van kiezen. Het kan allebei. Nu maakt ze zich belachelijk. Ze onderschat en minacht kiezers en dat is geen goede start.

Martin108
Martin1084 mei 2023 - 18:32

Ja, en nu gaat het de hele dag over haar, en niet over de herdenking, of het bezoek van een bevriend staatshoofd wiens land het slachtoffer is van wat wij vandaag herdenken.

Sonic2
Sonic24 mei 2023 - 20:13

Het volume van van der Plas is zo hoog( net als al die andere schreeuwlelijken zoals Wilders/Baudet en van Haga/Eerdmans) dat je daarover oneindig mag door zaniken. Tot in het oneindige. Omtzigt verdient dezelfde benadering Allemaal hebben ze hele grote woorden. Zij komen wel op voor het volk. Zij komen wel op voor bestaanszekerheid. Zij zijn niet corrupt. Zij zijn volks en niet elitair en er voor de "arbeider". Zij zijn er voor vrijheid. Dus ze kunnen niet hard genoeg worden aangepakt. En daarmee bedoel ik niet geweld, want ik weet dat sommige onfatsoenlijk types hier het wel weer zo zullen gaan framen. Dit is dus prima journalistiek. Dat mooi praters en verwachting scheppers kritisch worden gevolgd. Van der Plas heeft met mooie praatjes veel stemmers getrokken. Laat ze nu eens wat gaan doen. Iets zinnigs. In plaats van tweeten en in talkshows zitten. Dat zaniken mag door gaan tot ergens in 2040. Als ze eens wat neergezet heeft in plaats van populistisch brullen in talkshows.

GeenProbleem
GeenProbleem4 mei 2023 - 20:34

@sonic 'Van der Plas heeft met mooie praatjes veel stemmers getrokken. Laat ze nu eens wat gaan doen. Iets zinnigs. ' Ze zijn nog aan het formeren in de provincies, dat had je kunnen weten.. Verde wacht ik nog steeds op een reactie van je, of je nog een quote van me had waar ik roep dat jij bepaalde dingen wel of niet mag zeggen? Gaat over dit topic: https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/boze-boeren-weigeren-respect-voor-eerbetoon-aan-oorlogsslachtoffers-want-wij-zijn-ook-zielig

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 21:00

Zij is zeker verdacht. Alleen al omdat een gelover in "onze lieve heer' en het WEF haar steun uitspreekt, zegt mij genoeg.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 21:02

Martin: dat is de strategie van populisten: If it's big, its going to grow. Dat is het doel. Ze had die tweet ook niet kunnen plaatsen. Dat ze het wel gedaan heeft was met een bedoeling. Het was een ordinair hondefluitje.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 21:02

@sonic: amen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers4 mei 2023 - 22:05

Mathijsco Je kan op 4 mei 4 mei dingetjes doen, de hond uitlaten, een speech gaan horen, boek houden, eten koken, een film gaan zien, en nog meer. Jij zegt dat men die hond moreel zou moeten afzeiken omdat je later naar de film wil?

Mathijsco
Mathijsco4 mei 2023 - 22:27

@DSonic2, uw persoonlijke referentie aan de toeslagenaffaire die u hier recent plaatste: die greep me aan. Wat u politiek allemaal bij elkaar janboelt en op een lijn stelt (Omtzigt en Baudet, really?) daar kan ik geen chocola van maken. Wil ik ook niet.

Olaf P.
Olaf P.4 mei 2023 - 23:25

@Sonic2 volledig mee eens dat de hard volume roepers goed gevolgd mogen worden door de media echter om mevr. Van der Plas meteen weer in je eigen simplistische hokje te plaatsen waar schijnbaar ook o.a. Baudet in zit valt me van je tegen. Het zou ongelooflijk fijn zijn om de politiek te duiden zoals jij doet, maar helaas is de praktijk iets uitgebreider dan hoe jij deze voorstelt. Probeer volgende keer iets intelligenter te duiden. Dat zou de gemiddelde discussie waar jij je in mengt oprecht interessanter maken.

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 19:35

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 19:44

Mathijs, de PVV, Ja21, FvD en de BBB vormen het extreem rechtse spectrum. Waarom doet u daar zo moeilijk over?

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa4 mei 2023 - 17:25

Ze heeft gelijk. 4 mei gaat over de tweede wereldoorlog. Het zou niet ingezet moeten worden als een soort oorlogsparade, of een politiek statement in lopende conflicten De thought crime voor vandaag

13 Reacties
Satya
Satya4 mei 2023 - 20:42

"Het zou niet ingezet moeten worden als een soort oorlogsparade, of een politiek statement in lopende conflicten" Vind jij de vrijheid van een bevolking te kiezen waar ze bij willen horen niet het steunen waard? Vind jij het normaal mensen aan te vallen met geweld? Blijf me verbazen.

Olav Meijer
Olav Meijer4 mei 2023 - 21:53

@ Baloem enz.: [Ze heeft gelijk. 4 mei gaat over de tweede wereldoorlog.] Al lang niet meer uitsluitend. Ook worden officieel Nederlandse militairen herdacht die elders in de wereld bij oorlogssituaties en vredesoperaties zijn omgekomen.

Olaf P.
Olaf P.4 mei 2023 - 23:16

@Olav. Klopt helemaal. Je kan de eerste zin uit je quote weghalen.

oproerkraaier
oproerkraaier5 mei 2023 - 0:59

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 mei 2023 - 11:31

Vind jij de vrijheid van een bevolking te kiezen waar ze bij willen horen niet het steunen waard? Vind jij het normaal mensen aan te vallen met geweld? Ik vind dat nationale feestdagen zo min mogelijk gepolitiseerd zouden moeten worden. Voor zover dat mogelijk is

stokkickhuysen
stokkickhuysen5 mei 2023 - 13:10

De crime van vandaag is dat je niet ingaat op iemand die aangeeft dat jouw aanname (alleen voor slachtoffers van de tweede wereldoorlog) onjuist is. Dus je moet het nog eens proberen, maar dan starten met 'Ze heeft ongelijk, 4 mei gaat niet alleen over de tweede wereldoorlog.'

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 mei 2023 - 15:55

4 Mei gaat in ieder geval niet over lopende politieke, geopolitieke conflicten Omdat het dan geen herdenking meer is, maar een politieke manifestatie https://nl.wikipedia.org/wiki/Azovbataljon Deze militie vecht nu in Oekraïne...Dit zijn letterlijk nazi's..... Zelensky neemt geen afstand van dit bataljon....

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2023 - 18:55

Het Azov regiment bestaat niet uit nazis en de mythevorming eromheen komt het Kremlin maar al te goed uit volgens politicoloog Andreas Umland.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa5 mei 2023 - 19:17

Het zou Poetin goed uitkomen, dus dan is het niet waar?

Paul Spijkers
Paul Spijkers5 mei 2023 - 22:42

Dat zijn niet though crimes. Dat zijn gewoon putin bot leugens. Sinds Stalin roepen Russische imperialisten over alle oppositie west van hun dat het Nazis zijn. Dat is een soort seculaire racisme voor iedereen die autocraten niet leuk vinden. De onderdrukking van Polen in 1945, de invasie van Hongarije, de Praag lente, West Europeesche regeringen en naties die bij NATO gingen, etc. En je doet braaf mee met die zwarte propaganda.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa6 mei 2023 - 10:48

Ik ben uiteraard geen voorstander van Poetin's imperialisme. Nooit heb ik deze aanval gesteund. Poetin heeft zichzelf en Europa grote problemen bezorgd Dus als ik wil dat 4 Mei niet helemaal veranderd, dan ben ik een Poetin propagandist? Denkkronkels ?

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 mei 2023 - 11:17

Baloe het is te simplistisch. Na de Oranje Revolutie in 2004 begonnen de Russische regering en media Oekraine meer en meer te benoemen als een “fascistische staat.” Azov was slechts een van de milities die spontaan onstonden als reactie op Ruslands paramilitaire undercover operaties in het oosten. De oprichters behoorden tot de extreem rechtse nationalisten al is "lunatic fringe" wellicht ook passend. "The Oxford handbook of the radical right" Jens Rydgren (ed.)

Gerygrr
Gerygrr6 mei 2023 - 17:48

Baloem, Mijn duimpje heb je! Een dag als 4 mei zou niet gepolitiseerd moeten worden. Wat ik voelde elk jaar mei was het verdriet van mijn vader, zijn trauma. De Nederlanders, die hem verraden hadden, de politie en de Spoorwegen, die hem vervoerden en nooit kwam een excuus. Ik zag de mevrouw, die over de Nederlandse vlag sprak. “Ik voel nog de pijn, dat het Rode Kruis mij na de oorlog niet hielp. Ik heb niets met de vlag.”

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 17:21

Ze loog ook dat boeren onteigend moesten worden om huizen voor vluchtelingen te bouwen.

8 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem4 mei 2023 - 18:14

https://twitter.com/op1npo/status/1551670957181370369?s=20 'Volgens @lientje1967 is er in Nederland een gevecht om de ruimte. ''De immigratie is veel te hoog, daar moeten we zeker wat aan doen. Maar om nou te zeggen dat boeren worden weggejaagd om de grond aan vluchtelingen te geven, dat is gewoon echt te kort door de bocht.'''

LaBou
LaBou 4 mei 2023 - 20:58

Dat vermaledijde internet heeft een groot nadeel: het is bijna onmogelijk iets te zeggen en vervolgens te doen of je het niet gezegd hebt omdat de gevolgen van de eerste tekst niet waren wat er van verwacht werd door de spreker.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 21:05

Geen probleem: Dat was achteraf. Simpele zielen trappen daar in.

oproerkraaier
oproerkraaier4 mei 2023 - 21:06

Wel hartverwarmend dat je deze leugenaresse zo loopt te verdedigen. Het is iets raars die extreemrechtse kameraadschap. Je steunt elkaar door dik en dun!

Olaf P.
Olaf P.4 mei 2023 - 23:15

Je doet je naam weer eer aan...

gezell1e
gezell1e5 mei 2023 - 9:00

LB is ervaringsdeskundige op dit gebied.

adriek
adriek5 mei 2023 - 18:06

De Echte Fan vergeet leugens heel snel (ofwel, de waarheid doet er niet toe in het land der populisten.)

LaBou
LaBou 7 mei 2023 - 8:54

Nee hoor wiewatwaar. Ik heb het allang opgegeven om ook maar iets voor jou op te zoeken. Ik houd ook geen lijstjes bij over andere reageerders. En daar maak jij schaamteloos misbruik van door onjuist te kwoten en woorden te verdraaien. En diep in je hart weet jij dat donders goed.