Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Caroline van der Plas verspreidt leugen na kritiek op wegblijven bij bijeenkomst Zelensky

  •  
04-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
200317 keer bekeken
  •  
carolinebbb

Caroline van der Plas wrijft nog wat verder in de vlek. De BBB-leider twitterde woensdagavond dat ze donderdag niet naar de bijeenkomst met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zou gaan. De reden: ze vond het “heel misplaatst” dat de ontmoeting plaatsvond op 4 mei.

Die opstelling kwam Van der Plas op veel kritiek te staan. Daarom komt ze nu met een curieuze uitleg van haar eerdere tweet, waarbij ze een rookgordijn optrekt en met woorden goochelt. De toespraak van Zelensky zou botsen met de herdenking voor de Erelijst der Gevallenen in de Tweede Kamer, schrijft ze donderdagmiddag.

Veel mensen wijzen haar erop dat dat het prima mogelijk was om bij zowel bij de ontmoeting met Zelensky als de herdenking te zijn: anderen konden dat ook.

Op het moment van de herdenking in de Kamer hield Zelensky een speech in het World Forum, elders in Den Haag. Door te schrijven dat ze daar niet naartoe kon, probeert Van der Plas te verdoezelen dat het in haar oorspronkelijke tweet ging om de ontmoeting met Zelensky in de Eerste Kamer, waar hij ook een toespraak hield.

Van der Plas schreef woensdag dat ze niet naar Zelensky zou gaan omdat het op 4 mei zou draaien om het herdenken van “ONZE oorlogsslachtoffers". In haar nieuwe verklaring schrijft ze daar niets meer over – wellicht omdat al snel duidelijk werd dat ze tien jaar geleden nog precies het tegenovergestelde beweerde.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.