Joop

Wilders mag in Amsterdam wél met Poetin zoenen

  •  
28-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wilders
Het satirische affiche van de Jonge Socialisten (JS) met daarop een innig zoenende Wilders en Poetin, is wel te zien op de stations van Amsterdams vervoersbedrijf GVB. Dat schrijft Het Parool. De NS weigerde eerder de posters op de treinstations op te hangen.
Het affiche is een verwijzing naar de beroemde zoen-scene van Breznjev en Honecker maar ook een rake knipoog naar de hypocriete moraal van de PVV, die voortdurend de moslimgemeenschap aanvalt op een gebrek aan tolerantie ten opzichte van homo’s maar ondertussen dikke maatjes is met het homohatende Kremlin. De politieke partners van de PVV worden openlijk financieel gesponsord door Poetin.
Experion, het bureau dat de reclame op NS-stations exploiteert, liet weten de posters voor de campagne rond het Oekraïne-referendum niet op te willen hangen omdat deze ‘aanstootgevend’ zouden zijn. Ook een alternatieve poster waarop Wilders niet met Poetin zoent, maar hem liefdevol over zijn hoofd aait, werd geweigerd. JS kreeg wel toestemming een poster op te hangen waarop Wilders in zijn geheel niet werd afgebeeld.
Over het besluit van de NS de posters te weren zei JS-voorzitter Bart van Bruggen eerder al: ‘Het lijkt wel of NS banger is voor de KGB dan voor het verlies van de vrijheid van meningsuiting.’ Het GVB laat nu zien beduidend minder moeite te hebben met de vrijheid van meningsuiting. Wilders kan nu zoenend met Poetin worden aangeschouwd in de Amsterdamse metro.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (107)

[verwijderd]
[verwijderd]29 mrt. 2016 - 20:50

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink30 mrt. 2016 - 7:34

Nee Stef Olrichs, dat is koffiegeleuter. Kom eens met voorbeelden, waarbij de JS aangeven dat zij zich altijd aan de wet willen houden?

Het Vrije Woord
Het Vrije Woord29 mrt. 2016 - 15:56

Als er iets of iemand agressief gedrag vertoond zijn dat toch echt wel de Nato en de EU. terroristische eenheden bewapenen en ondersteunen, landen aanvallen zonder oorlogsverklaringen en ergo, landen doen dat zonder toestemming van de Nato. Als je gaat kijken hoeveel agressieve daden de Nato landen en EU landen de laatste descennia hebben uitgevoerd onder het mom van vrijheid en veiligheid met behulp van leugens, dan zou je Putin heilig mogen verklaren.

1 Reactie
Wortelman
Wortelman29 mrt. 2016 - 19:59

143% van de Russen hebben zich ook al in een referendum uitgelaten over het feit dat Poetin de grootste aller leiders is... Alleen nou net niet de langste....

Wortelman
Wortelman29 mrt. 2016 - 14:30

Ik vind het wel een mooi symbolisch gebaar; Wilders geeft blijk van lief te kunnen hebben en Poetin komt uit voor zijn latente homoseksuele gevoelens... De wereld zou ermee op vooruit gaan!

1 Reactie
Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 17:11

Not in my name!

Noort2
Noort229 mrt. 2016 - 13:36

Ik hoorde net dat Roemer een publiek debat komende zaterdag over het referendum heeft afgezegd. Insiders zeggen dat de slechte peilingen voor de partij daar de belangrijkste reden voor zijn. Er wordt binnen de partij enorm op aangedrongen het Nee standpunt niet langer te verdedigen en Roemer lijkt zich daar werkelijk iets van aan te trekken. Heel verstandig. Wat aanvankelijk juist een electoraal standpunt was, bedacht door SP oligarch Marijnissen drijft nu de partij steeds verder van zijn leden af. Hoe het gezonde verstand toch over wint.

3 Reacties
Mark Gh
Mark Gh29 mrt. 2016 - 15:29

Bron? Iets anders dan je duim? Want sp.nl toont nog in zeer grote letters "NEE NEE NEE op 6 april"

chad
chad30 mrt. 2016 - 3:58

Mark GH: Trap elke erin? Leden van PvdA zijn grote nyimb's. Zij willen geen schalie in hun tuin of door hun kranen, maar dat wensen ze mensen uit Oekraïne. Over een paar jaar zullen ze een grote inzamelactie houden omdat het water in Oekraïne is vervuild. Zo hebben ze weer iets om hun goede kant te tonen. Arme gutmesch.

Noort2
Noort230 mrt. 2016 - 10:22

Radio 1 gistermiddag en later op BNR. Ik kan het ook niet helpen dat de waarheid niet in jullie voordeel is. Van Bommel doet nog wel mee, maar Roemer moet als lijsttrekker uit de wind worden gehouden.

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 13:17

In het kader van de openlijkheid en publieke verantwoording zou ik het bonnetje wel willen zien wat dit heeft gekost. Als het gratis was of slechts symbolisch qua bedrag dan is er sprake van bevooroordeling van 1 bepaalde groep. Ik herinner mij iets over wat posters op stations met een semi religieuze boodschap zie : http://www.communicatieonline.nl/nieuws/ns-komt-terug-op-omstreden-verbod-van-christelijke-affiches dat gaf ook wat voeten in aarde

Jetze2
Jetze229 mrt. 2016 - 13:12

"Jonge Socialist" heeft het over de KGB...

Nailles
Nailles29 mrt. 2016 - 12:08

Ook in dit geval zijn er commerciële uitbaters van de reclamemogelijkheden die volledig rechtens hún vrijheden handelen en bepalen (vrijheden die zo goed zijn als de vrijheid van meningsuiting en deze zeker niet schenden) of zij er een publicatie wenselijk vinden cq willen faciliteren. In dit geval heeft het betreffende bedrijf geen bezwaar. De GVB heeft als gemeentelijke organisatie via de gemeente natuurlijk ook nog de mogelijkheid bezwaar te hebben maar zal dat over het algemeen niet hebben, net als dat bij de treinen en stations niet het geval was met de NS, maar waar het ook een commercieel bedrijf was die zelf uitmaakt wat ze wel en niet acceptabel vinden.

Nailles
Nailles29 mrt. 2016 - 11:47

Er waren behalve de Brezjnev-Honecker-inspiratie natuurlijk al meerdere van deze: https://fashmark.files.wordpress.com/2011/11/benetton_unhate_obama_chavez_dps.jpg http://media.nu.nl/m/m1fz0teaqsy6_700.jpg http://images.nrc.nl/UiFzW1Um2Icag9NyjlE414Gfx7o=/1280x/s3/static.nrc.nl/wp-content/uploads/2011/11/charliehebdo.jpg

Noort2
Noort229 mrt. 2016 - 11:36

Ik kan me voorstellen dat de NS bang is dat PVV aanhang destructief als zij is, vernielingen aanricht op de stations. Het moslimargument dat sommigen, PVV natuurlijk (wat zijn die lui toch monomaan), aandragen slaat nergens op, want wonen er geen moslims in Amsterdam?

holverda
holverda29 mrt. 2016 - 11:12

Lollig; ik zou dezelfde poster wel willen zien met Merkel en Erdogan, al vermoed ik dat laatstgenoemde dat niet leuk zal vinden.

Bernie2
Bernie229 mrt. 2016 - 11:11

Een zoen met gespleten tongen. Wowww. Dat, terwijl deze extremisten wellicht bovenop een buk-raket zitten. Wankel en brisant evenwicht, dat wel.

omaoeverloos
omaoeverloos29 mrt. 2016 - 10:58

Zo, dus het GVB kon wel een zakcentje gebruiken.

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 10:14

http://nieuws.nl/trending/20150316/ophef-op-sociale-media-om-pedofiele-fotos-geert-wilders/ Dit lijkt overigens op de bron voor de poster, en niet de beroemde kus met breznjev en honecker.

antiverraders
antiverraders29 mrt. 2016 - 10:02

PvdA en JS.... Volgende verkiezing is het daaaaag. als er een partij hun achterban in de steek heeft gelaten (arbeiders) dan is het de PvdA wel.

hugo bergveen
hugo bergveen29 mrt. 2016 - 8:36

Apart, die waardering voor Poetin van mensen die graag harde aktie willen tegen de vluchtelingenstroom. Misschien zouden ze zich niet blind moeten staren op diens daadkracht en ook eens kijken waar die daadkracht op is gericht en wat de gevolgen ervan zijn.

4 Reacties
Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 10:33

Dat Putin voor meer vluchtelingen zou zorgen (´weaponizing refugees´) is een propagandaframe. Maw: weaponizing stupidity! Gebeurt er eindelijk eens iets tegen IS in Syrië en dan gaan sommige denktanks daar weer over mauwen............

trotsopnederland
trotsopnederland29 mrt. 2016 - 11:05

Er weinig waardering voor Poetin, snap niet hoe u daar bij komt.

hugo bergveen
hugo bergveen29 mrt. 2016 - 13:30

@Rootman Inderdaad: er gebeurt iets tegen IS en een heleboel tegen de tegenstanders van Assad. We waren toch zo blij met de opstand tegen die tiran? Maar we zijn nu zo blij met dat iets dat we allang uit het oog zijn verloren wie wie daarnaast aan het uitroeien is. Dat komt wel weer als de berichten over Assads wraakacties in de media verschijnen.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 15:39

Sorry maar u zou ook eens verder kunnen kijken dan de eenmansNGO SOHR (een moslim broeder in dienst van MI-6 te Londen). Palmyra was al grotendeels door het Syrische leger bevrijd vorig jaar (!) toen al nusra samen met de ´gematigde´ rebellen het Syrische leger in Idlib in de rug aanviel. Er moesten toen versterkingen naar Latakia, waardoor IS Palmyra kon terugveroveren. En het westen stond erbij en keek ernaar. Ik ben altijd huiverig, en nooit blij, geweest voor die Arabische lentes, omdat ik redelijk op de hoogte ben van de hybride oorlogsstrategie van de VS. Rusland houdt Assad, net als Kadyrov, wel in toom. En veel van die demonisatie van die seculiere dictators is schandelijk verdraaide propaganda: ze hebben in elk geval een honderden malen beter ´track record´ dan de westerse interventies en hun nasleep...

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 8:05

Duur grapje , ooit eens iets willen doen met vacatures op die billboards, dat liep al snel in de 30.000 euro per dag. Dus heren dames PVda steunerds allemaal uit de partijkas om wat ambivalentie te tonen..

5 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 mrt. 2016 - 9:20

Dag voxpopuli. Hahaha...het is natuurlijk weer de fout van de PvdA!. Komt u met iets nieuws a.u.b.. Alvast bedankt!. Trouwens stem ik zelf ook geen PvdA meer maar blijft u maar eerlijk graag. Zit de PvdA op dit moment in de gemeenteraad in onze hoofdstad?. Nee toch. Op dit moment zijn ze toch de VVD, de SP en D66.

Piet de Geus
Piet de Geus29 mrt. 2016 - 10:08

"Zit de PvdA op dit moment in de gemeenteraad in onze hoofdstad?" Jazeker. Met tien zetels om precies te zijn.

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 10:16

@peaceenmeer, Geen fout hoor van de Pvda , maar meer verspilling van geld, overigens dat laatste is een van de redenen dat de pvda niet meer in amsterdam "regeert"

msj_meijerink
msj_meijerink29 mrt. 2016 - 10:54

De rabiate haat jegens de PvdA zit er bij #voxpopuli diep ingebakken. Zelfs de koude maand maart van 2016 wijt hij volgens mij aan de Sociaal-democraten.

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 12:33

@mijnheer Meierink, welnee ik koester geen haat jegens de Pvda , ik gun die partij gewoon de visie en leiders die nu daar heersen en aan het bewind zijn. Overigens ben ik wel van mening dat het sociale beleid, wat nu in handen is van de pvda geen recht doet aan de grondbeginselen. Persoonlijk ben ik niet politiek bezig of betrokken bij een partij, maar de pvda is toch wel op deze manier haar eigen ondergang aan het bewerkstelligen. Kijk het CDA is verder afgegleden, en de andere partijen komen maar moeizaam verder , dobberend op de golven van de opinie. Maar de Pvda is de enige partij die steeds verder richting de kiesdrempel gaat Maar wil de pvda het nog gaan redden dan hoeven de standpunten nog geeneens aangepast te worden maar de strategie moet om en naar andere media.

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 6:48

Smakeloos.

1 Reactie
Robert Follon
Robert Follon29 mrt. 2016 - 11:21

Want...?

rbakels
rbakels29 mrt. 2016 - 6:25

Wat de stations betreft wreekt zich weer de rare situatie dat de NS de stations beheert terwijl die deel uitmaken van de openbare infrastructuur en (dus) door infrastructuurbeheerder ProRail worden neergezet. De NS is een vervoersbedrijf. Schiphol is ook niet van de KLM. Deze misstap is een goede reden om het rare monopolie van de NS op stations te heroverwegen. Het is een erfenis uit de tijd dat de NS nog een staatsbedrijf was, maar die tijden zijn voorgoed voorbij.

Felix-Arnhem
Felix-Arnhem29 mrt. 2016 - 5:42

Ik heb overigens geen probleem met deze poster. We hebben vrijheid van religie dus ook vrijheid van domheid.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 mrt. 2016 - 2:21

Bravo!. Sowieso een kleine overwinning, richting die blijkbaar (indirect) pro-Poetin propaganda van de PVV en de heer Geert Wilders, via deze zogenaamde en in eerste instantie, nepreferendum van GeenPeil en die twee heren Jan Roos en Thierry Baudet = ze zijn beide 100% *Look at me, hé!* ijdeltuiten, wat mij betreft en wat betreft deze dure grap van hen en GeenPeil, die blijkbaar ons allemaal rond 40 miljoen euro zal kosten, sowieso hun ontzettend dure rechtse, populistische en nationalistische anti-Europa (en in dit geval, zelfs, indirect, pro-Poetin) hobby!. Ik verwacht een zeer lage opkomst op 6 april a.s., gedeeltelijk uit solidariteit met al die gewone goede burgers van Oekraïne, met o.a. die paar honderd omgekomen helden van Maidan, die juist z.s.m. richting Europa (= een ontzettend belangrijke signaal tegen en richting de vreselijke politiek van Poetin van de laatste tijd, wat betreft o.a. Oekraïne) toe willen komen. Een fijne dag.

6 Reacties
RationeleBurger
RationeleBurger29 mrt. 2016 - 7:02

Gefeliciteerd met je kleine overwinning. We gaan zien hoeveel meer "nee" stemmers dit uiteindelijk gaat opleveren op 6 April. :)

voxpopuli2
voxpopuli229 mrt. 2016 - 8:07

Prima actie hoor, hoe meer mensen gaan stemmen hoe meer de drempel gehaald gaat worden :-) Gisteravond in nieuwsuur weer eens duidelijk gezien hoe corrupt dat land was en nog steeds is, en met meer geld van de EU er naar toe zal dat alleen maar erger worden

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 mrt. 2016 - 9:54

Dag RationeleBurger. Of juist minder, wie weet? :) Een fijne dag.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 10:40

U praat de onzinpropaganda na uit Kiev. Die ´heavenly hundred´, waaronder eveneens veel leden van de Berkut politie, zijn neergemaaid door in Polen getrainde pravy sector huurlingen. Na de eerste 2 weken maidan in november bestonden die demonstranten voornamelijk uit hooligans en nazis. Ik noem dat zeker geen helden. De vreselijke politiek van Putin de laatste tijd: door het luchtoffensief zijn de kansen in Syrië gekeerd en wordt IS nog dit jaar verslagen. Rusland houdt zich vanaf het begin keurig aan Minsk-2, dus wie weet kunt u zich nader informeren.

trotsopnederland
trotsopnederland29 mrt. 2016 - 11:10

Dag beste Peaceroeptoeteruitmokum, Ik heb naar het filmpje van De partij voor de dieren gekeken en het lijkt me niet dat als je enige solidariteit met het dierenwelzijn in je hebt, je voor dit verdrag kan stemmen: https://youtu.be/1WkP5CZhEE8 Een hele fijne dag!

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 11:46

[U praat de onzinpropaganda na uit Kiev. Die ´heavenly hundred´, waaronder eveneens veel leden van de Berkut politie, zijn neergemaaid door in Polen getrainde pravy sector huurlingen.] . Tuurlijk, Bob ... De Saker, neem ik aan ? Of heb je een nieuwe "betrouwbare bron" gevonden ?

chad
chad29 mrt. 2016 - 0:39

De PvdA was vroeger tegen de polarisatie, maar als je ruime 30% vd bevolking en de meerderheid vd scholieren neerzetten als kgb'ers, een organisatie die iig niet meer bestaat terwijl je je afficheert als internationale georiënteerde organisatie, ben je wereldvreemd. De PvdD heeft nog een goede campagne over de plofkippen gemaakt. Helaas heerst bij de PvdA een intellectuele armoede dat zij niets beters kunnen bedenken. Dat geldt overigens voor GroenLinks. Zij verloochenen hun nut door schaliegas toe te staan in Oekraïne. Als voormalige PvdA-kiezer vrees ik dat ik een nieuwe partij moet uitzoeken. SP, PvdD of toch PVV? Ik weet het niet meer.

2 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 7:27

KGB-ers zijn leden van een geheime dienst, ik denk niet dat bedoeld is dat je stemmers op de PVV als leden van een geheime dienst moet opvatten. Overigens, ruim 30%? Het zijn 25% bij Peil.nl, en 20% bij de politieke barometer. Ik zou gewoon PVV stemmen, als ik jou was, daar zitten er meer die het niet weten. En dat hoeft daar ook n iet, want de leider is het enige lid en bepaalt de koers. Makkelijk toch? Doen joh. Nederland ligt daar niet wakker van.

chad
chad30 mrt. 2016 - 3:50

Het is toch misschien het beste advies om op de PVV te stemmen. Sommigen van die partijen hebben >10k leden, maar ik kan ze niet op een goed argument betrappen. Bezoek eens de site van scp.

Machielse93
Machielse9329 mrt. 2016 - 0:19

"De politieke partners van de PVV worden openlijk financieel gesponsord door Poetin." Tja en de voorstanders van het associatieverdrag worden openlijk financieel gesteund door Soros. Ik weet zo net niet wie ik liever heb. Misschien Poetin, die is in ieder geval betrouwbaarder. De oorlogsretoriek van de EU is ook levensgevaarlijk. Moskou is de vijand niet, als we al een vijand hebben dan zit die eerder in Riyadh of Ankara.

7 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 7:29

Moskou bedreigt direct NATO leden, het voert verkenningsvluchten boven NATO grondgebied uit. Ik denk dat het zeer naïef is om Putin te vertrouwen. De NATO doet dat ook niet.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 10:48

Moskou bedreigt direct NATO leden, het voert verkenningsvluchten boven NATO grondgebied uit. Onzin, welke bedreigingen? De NATO meet wel heel erg ruim als het om hun grondgebied gaat. Afgezien van een enkel foutje in de 5 km nauwe corridor tussen Letland en Finland blijven ze keurig buiten de territoriale wateren. In militaire zin is het goed om nooit de andere partij te vertrouwen, maar momenteel is sechts NATO lid Turkije een reeële bedreiging; Rusland slechts voor diegenen die de koortsfantasieën van typen als Breedlove en Hammond geloven.

Dale S
Dale S29 mrt. 2016 - 10:51

Ingrid Hendriksen Vertrouwen? Nou nee, wie is er op het grote toneel überhaupt te vertrouwen. Maar als bijkomend nadeel Rusland expliciet tegen ons in het harnas jagen lijkt mij geen goed plan. Verder is er helemaal niets positiefs te melden over dat verdrag. Ik heb de een na de andere expert/politicus zien stamelen en gelegenheidsargumenten bij elkaar zien rapen om het een beetje recht te praten. Daarbij de dreigementen over het verdere verloop van de EU e.d is echt een staaltje van grote onmacht. Ook het bemoeilijken van het stemproces zegt mij genoeg. Nee geen goed plan dit verdrag en het lijkt mij een mooie opstap om eens een begin te maken aan het eind van de EU.

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 11:49

[Afgezien van een enkel foutje in de 5 km nauwe corridor tussen Letland en Finland blijven ze keurig buiten de territoriale wateren.] . Ja, en ? Zonder vliegplan en transponder vliegen blijft gevaarlijk, ook buiten territoriale wateren. . Waarom doet Rusland dat uberhaupt eigenlijk ?

Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 14:00

Rootman, ik wist niet dat Finland en Letland aan de Noordzee lagen, dan zijn ze kennelijk verplaatst in jouw atlas. De Russische vliegtuigen werden boven de Noordzee onderschept, en niet een keer, maar vijf keer in een jaar. http://www.nu.nl/politiek/2639900/nederland-spreekt-rusland-schenden-luchtruim.html De Nederlandse luchtmacht heeft voor dit soort gevallen 24 uur per dag twee F-16’s paraat staan. Mogen we de rekening bij Putin afgeven? Zelfs boven Volkel vliegen ze. Dat zijn werkelijke oorlogsdreigingen. Niet alleen in 2011 gebeurde het, maar eigenlijk elk jaar, sinds 2009, een paar keer. Hier is een bericht uit 2013 https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2013/03/21/f-16-s-onderscheppen-russische-bommenwerpers De rest mag je zelf googelen. Wat zou er gebeuren als NATO toestellen zo vaak boven Rusland zouden vliegen? Juist. Putin is een gevaarlijke gek die Europa al jarenlang bedreigt.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 16:01

Het (legitieme) NATO grondgebied is wel even ruimer dan de Noordzee, zo bevat het bv ook een oceaan, maar goed. U heeft het over een jurisdictiegebied wat betreft vliegverkeer, niet over grondgebied. Dit soort gebieden wordt op vrijwel routinebasis geschonden door alle partijen, denk bv aan de zeer agressieve schendingen van de VS in de zuid Chinese zee, en hun boventallige aanwezigheid in de zwarte zee. Het is een (pré)-stap in het militaire circus: ´de vlag voeren´. Geen bedreiging maar tonen van aanwezigheid. @ Arie: Vraag aan de Russen waarom ze denken veilig zonder transponder te kunnen vliegen. Als dit nl mis zou gaan hebben we een mega- incident, letterlijk van hier tot Tokiyo. Overigens heeft het zeer lofwaardig ingrijpen van de russische luchtmacht in Syrië naast het hoofddoel van het verslaan van de jihadisten ook eenzelfde nevendoel. Het toont als voorbeeld aan dat dat hele NATO-raketschild van honderden miljarden futiel is, ten koste van de dood van enkele haatbaarden... door de lancering van hun kruisraketten, capaciteiten tot nu toe onbekend vanaf de Kaspische zee. Welke NATO leden bedreigt Moskou overigens? En als tegenvraag: Welke NATO leden bedreigen Moskou???

Arie Roos
Arie Roos30 mrt. 2016 - 4:35

[Het (legitieme) NATO grondgebied is wel even ruimer dan de Noordzee ...] . Probeer je nu je eigen leugen te verdoezelen ? Het zou een stuk sportiever zijn als je gewoon toegeeft dat je ernaast zat, toen je beweerde dat het om de Baltische Staten ging. . [Dit soort gebieden wordt op vrijwel routinebasis geschonden door alle partijen ...] . Is dat zo ? Dan kan je dit vast wel goed onderbouwen. Ik ben benieuwd. . [@ Arie: Vraag aan de Russen waarom ze denken veilig zonder transponder te kunnen vliegen. ] . Nee, ik vraag het aan jou. Jij verdedigd dit gedrag, dus ik neem aan dat je heel goed kan uitleggen waarom al die extra's risico's eigenlijk heel goed zijn. . [Het toont als voorbeeld aan dat dat hele NATO-raketschild van honderden miljarden futiel is, ten koste van de dood van enkele haatbaarden… ] . Ik kan je echt niet meer volgen. We hebben het hier over vluchten zonder vliegplan en transponder van de Russische luchtmacht. Wat heeft dat te maken met haatbaarden of met een raketschild dat er nog niet eens is, maar dat op een compleet andere locatie gepland is ?

[verwijderd]
[verwijderd]28 mrt. 2016 - 23:50

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
hugo bergveen
hugo bergveen29 mrt. 2016 - 7:04

Terughoudend? Nadruk op politieke oplossingen? Hoe wil je het bombarderen van anti- Assad gebieden (en ja, ook een enkele IS- stelling) dan noemen? een politionele actie?

Jack Dawn
Jack Dawn28 mrt. 2016 - 23:50

Een goede middelvinger van Wilders naar het homobeleid van Poetin.

2 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 7:30

Eindelijk iemand die het begrijpt. Ik denk dat de poster te slim is voor PVV-stemmers.

oudsaider2
oudsaider229 mrt. 2016 - 12:46

Hoezo zijn de JS de spreekbuis van Wilders? Het is gewoon homo bashen door JS. Homo's zijn toch viezerikken? Mannen die elkaar zoenen... bah... Nou als je van die club bent deugen de rest van je overtuigingen ook niet. Wilders associeren met homo's, bij zulke viezerikken wil je toch niet bij horen, is het niet JS? @IH U en JD zijn dan de enigen in Nederland.

nico333
nico33328 mrt. 2016 - 22:46

Prima poster om de PVV-aanhang naar de stembus te krijgen.

1 Reactie
Noort2
Noort229 mrt. 2016 - 11:02

Die gaan sowieso stemmen, als zombies. Het is alleen zo jammer voor ze dat al dat stemmen nooit iets oplevert. Blijkbaar deert dat de zombies niet. Het enige dat ze willen is moslimvlees.

Jhonathan
Jhonathan28 mrt. 2016 - 21:58

Oké, het 'voor' kamp heeft dus eigenlijk geen 'voor' argumenten.

3 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 7:31

Misschien toch wat beter informeren, dit is wel een erg grote conclusie voor zijn klein feit.

Jhonathan
Jhonathan29 mrt. 2016 - 8:50

@ Ingrid Hendriksen 29 maart 2016 at 09:31 >[ Misschien toch wat beter informeren, dit is wel een erg grote conclusie voor zijn klein feit.]< U komt anders ook niet echt met goede argumenten om 'voor' te stemmen. Mijn conclusie blijkt dus niet geheel ongegrond.

trotsopnederland
trotsopnederland29 mrt. 2016 - 11:13

Ik lees deze site ook altijd maar even in de hoop dat de ja stemmers een keer met een goed argument komen, maar dat is echt ijdele hoop. Verder dan, als je nee stemt ben je voor Poetin trallalalalala komen ze gewoon echt niet.

Cees Groninger
Cees Groninger28 mrt. 2016 - 21:54

Ik heb geen enkel probleem met deze poster. Lijkt me dat de gemeentelijke holding in de toekomst eveneens politiek anders getinte affiches moet ophangen; schept wel een precedent. Ben het niet eens met de tekst; maar liegen in de politiek mag. Volgens mij zitten de voormalige Oostbloklanden binnen en net naast de EU stikvol met homohaters.

Meta Foor
Meta Foor28 mrt. 2016 - 21:48

je kunt nu wachten op zgn ''alternatieve'' cartoons . polarisatie heet dat tegenwoordig . uitlokking noem ik dat echter .

2 Reacties
Mark Gh
Mark Gh29 mrt. 2016 - 5:34

Ja, ik zie het al voor me Samsom en Al Baghdadi. Klaver en een geit. Dat soort posters, en allemaal in de Amsterdamse metro natuurlijk.

Zandb
Zandb29 mrt. 2016 - 6:53

Ja, Meta, je moet altijd ergens beginnen met redeneren. En waarom dan niet bij links beginnen en spreken van "uitlokking"?

Aldus Mei
Aldus Mei28 mrt. 2016 - 21:44

Jammer dat Erdogan er niet meer bij paste.

Nailles
Nailles28 mrt. 2016 - 21:25

"Mag"?? "Het GVB laat nu zien beduidend minder moeite te hebben met de vrijheid van meningsuiting."???? Het weigeren mee te werken aan een publicatie of het niet te willen faciliteren ervan door een bedrijf, rechtspersoon, of burger in een door hen in bezit zijnd medium behoort net zo goed tot de fundamentele vrijheden als de vrijheid van meningsuiting en vormt in geen enkele vorm een schending daarvan. Het is eenvoudig aan te tonen door een bijdrage ter plaatsing aan dit forum te doen toekomen waarvan je zeker bent dat het de huisregels overtreedt of een onwelgevallig politiek satirische cartoon betaald aan te bieden ter plaatsing in de adverentieruimte rechts op de site-pagina.. En wie wil dan beweren dat Joop daar niet het volste recht toe heeft, net als ieder bedrijf, rechtspersoon, of burger die een medium uitbaat? En wie zou beweren dat met dergelijke weigering, een fundamenteel recht, de vrijheid van meningsuiting wordt aangetast? Ik niet, omdat het onzin is. Beweer of suggereer zulks dan ook niet. Maar bij die uiting aangaande verschillende, elkaar niet uitsluitende vrijheden, waarvan het melden geen huisregel overtreedt, en geen mening maar een aantoonbaar feit is, moet je wel een beetje lef hebben, daar deze het vermogen tot zelfkritiek aantoont, deze te plaatsen.

3 Reacties
Donostia2
Donostia228 mrt. 2016 - 21:51

Kortom: niet jammeren wanneer jezelf erg veel reacties modereert. Het artikel uit de Grondwet regelt de relatiedefinitie tussen overheid en anderen, niet tussen private partijen.

rbakels
rbakels29 mrt. 2016 - 6:33

Het is toch iets anders voor het GVB want dat maakt deel uit van de openbare infrastructuur. Het is moeiiijk in de openbaarheid een boodschap uit te dragen als het GVB zou tegenwerken. Ik neem trouwens aan dat voor deze "reclame" gewoon wordt betaald. @ Donostia: u heeft grotendeels maar niet helemaal gelijk. Veel grondrechten zoals ook het onderhavige wordt een zekere "horizontale werking" toegedicht. Bij het discriminatieverbod is dat nog duidelijker. Afgezien daarvan is de GVB op te vatten als deel van de overheid: de "G"staat immers voor "gemeentelijk". Ze hebben bovendien een monopolie op de metro.

Nailles
Nailles29 mrt. 2016 - 7:19

@Donostia Jüstem!

trotsopnederland
trotsopnederland28 mrt. 2016 - 21:15

Ik dacht altijd dat ik redelijk geïnformeerd was, maar de link tussen de PVV en Poetin ontgaat me echt volledig?

4 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 mrt. 2016 - 23:42

"Ik dacht altijd dat ik redelijk geïnformeerd was" Tijd om dat zelfbeeld eens duchtig bij te stellen.

Arie Roos
Arie Roos29 mrt. 2016 - 6:02

Tsja ... daar is genoeg over bekend, maar als je je informatie alleen uit de rechtse echokamertjes haalt, dan zal je dit inderdaad wel gemist hebben.

ratio2
ratio229 mrt. 2016 - 7:37

@ Arie Roos Hij reageert hier en je mag dus aannemen dat hij ook hier leest. De bewering dat hij alleen informatie uit rechtse echokamertjes haalt lijkt me dus vrijwel zeker onjuist.

trotsopnederland
trotsopnederland29 mrt. 2016 - 11:04

Bedankt voor jullie geweldige antwoorden. Precies wat ik al dacht, banden tussen de PVV en Poetin zijn er dus niet.

peterh2
peterh228 mrt. 2016 - 21:13

Vooral ophangen, des te meer mensen stemmen NEE op 6 april...

1 Reactie
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 mrt. 2016 - 9:52

Dag peterh. ...of juist niet. :) Nederlanders, in het algemeen, zijn toch niet gek.

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick28 mrt. 2016 - 21:09

Als tegen stemmer kan ik alleen maar blij zijn dat deze posters er hangen. Als je mensen over wilt halen zal je met meer dan "oh, nee: Poetin en Wilders" moeten komen. Dit riekt meer naar een ja-kamp dat geen echte argumenten heeft. De makers zullen zichzelf geniaal vinden maar met dit soort vrienden heeft het ja-kamp geen vijanden meer nodig.

1 Reactie
Machielse93
Machielse9329 mrt. 2016 - 0:21

Dat is wel een punt inderdaad. De poster geeft mij eerder een gevoel van nog meer weerstand. Zijn er eigenlijk argumenten om voor te stemmen?

Yolo2
Yolo228 mrt. 2016 - 21:03

Bravo :)

aburrido
aburrido28 mrt. 2016 - 20:57

Dit soort van zwakke ongefundeerde propaganda heeft mij overgehaald om TEGEN te stemmen. Bedankt Caesar Bast.. Ik was van plan om niet te gaan stemmen maar je hebt me overgehaald.

Donostia2
Donostia228 mrt. 2016 - 20:53

De totale armoede aan ideeën van de kinderen van de PvdA. Voor wie publiceren zij deze poster campagne? De PVV stemmer hebben ze er niet mee, die snapt wel dat Wilders weinig interesse heeft in Russen. Misschien dat er nog hard core communisten zijn die dit beeld niet kunnen verdragen. Dan zouden de Jonge Socialisten eigenlijk hun eigen nest bevuilen. Echt kinderachtig, en off topic.

DerUnterMensch
DerUnterMensch28 mrt. 2016 - 20:52

“De politieke partners van de PVV worden openlijk financieel gesponsord door Poetin.” Bron / bewijs? Als je tegen het soort praktijken bent waar Rusland / Poetin zich mee bezig houd dan zou je juist tegen de EU en dit verdrag moeten zijn. Poetin wilt Oekraïne binnen zijn invloedssfeer houden en heeft dat geprobeerd met een vergelijkbaar verdrag. Tegelijkertijd doe de EU dat met dit verdrag. Daarbij lijkt de EU enorm op een of ander communistisch regiem. Dat Poetin dus liever een Nee stem ziet, is juist omdat de EU en Rusland / zo op elkaar lijken. Met een Nee stem maak je dan misschien Poetin wel blij, met een Ja stem steun je Poetin praktijken in de EU. Van mij mogen ze overigens die posters overal hangen hoor. Vrijheid van meningsuiting en zo. Daarbij geeft het ook perfect een inhoudelijk tekort bij het Ja-kamp aan. Wat wil je nog meer? Met zo'n tegenstanders heb je geen medestanders nodig.

2 Reacties
Ingrid Hendriksen
Ingrid Hendriksen29 mrt. 2016 - 7:35

Betse Untermensch, het Fron national heeft het bekend gemaakt. Is dat bron genoeg voor jou? http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/dec/08/russia-europe-right-putin-front-national-eu

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 10:56

@ Hendriksen: Dat ging om een LENING aan FN tegen de astronomisch hoge Russische rente. Maar u vindt het natuurlijk jofel dat Soros het ´JA´ kamp steunt? Of dat Pechtold op kosten van een olicharch een tripje in een privéjet naar Kiev maakt?

komputerhulp
komputerhulp28 mrt. 2016 - 20:39

Amsterdam is een PvdA bolwerk en zij van WC eend adviseren en promoten WC eend.

Mark Gh
Mark Gh28 mrt. 2016 - 20:32

Kan iemand even die blijkbaar overduidelijke link tussen het Kremlin en de PVV aantonen? Bedankt! En ter info voor de JS, die blijkbaar nog in de jaren '80 zijn blijven hangen: de KGB bestaat niet meer. Verder omvat de vrijheid van meningsuiting natuurlijk niet de plicht iedere mening van een ander zonder meer te verspreiden. Daar hebben de JS natuurlijk voor het gemak even overheen gekeken. Experion maakte hierin een andere afweging dan het GVB, misschien omdat het een commercieel bedrijf is in plaats van een semi-ambtelijke organisatie, wie zal het zeggen. Maar prima hoor, ze mogen alles ophangen wat ze willen. Dan kan ook gelijk die belachelijke censuur-claim weg, want daar was en is geen sprake van.

3 Reacties
Jansen &amp; Jansen
Jansen &amp; Jansen28 mrt. 2016 - 21:09

[En ter info voor de JS, die blijkbaar nog in de jaren ’80 zijn blijven hangen: de KGB bestaat niet meer.] En even ter info voor diegenen die 35 jaar nieuws hebben gemist, de KGB heet tegenwoordig FSB. Putin was de baas van de FSB, en wilde president worden. De FSB pleegde wat aanslagen op woontorens in Moskou en legde de schuld bij Tsjetsjenen. Putin trad hard op tegen Tsjetsenen en werd president. In naam is iemand anders nu leider van de FSB, in praktijk is zijn de staat Rusland en de FSB gefuseerd.

Mark Gh
Mark Gh29 mrt. 2016 - 5:36

Helemaal waar Gerbie. Dat verandert alleen niets aan het feit dat de KGB als zodanig niet meer bestaat, waarom je het dus schrijft is me een raadsel.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 10:59

[ De FSB pleegde wat aanslagen op woontorens in Moskou en legde de schuld bij Tsjetsjenen.] Volgens de versie van RFE/ RL propagandiste Gessen, waar nooit een spatje bewijs voor geleverd is

RoBru
RoBru28 mrt. 2016 - 20:27

Ik vind ze niet zo goed lijken, ik vind de slagzin niet zo goed, het argument om vóór te stemmen niet zo goed, kortom een vrij slechte campagneposter. Maar ik zie het bezwaar verder ook niet. Er zijn wel 'ergere' cartoons van Charly Hebdo (en vroeger Nekschot), waarvan we ook vinden dat ze geplaatst moeten kunnen worden. En terecht!

2 Reacties
Hank Nozemans
Hank Nozemans28 mrt. 2016 - 21:20

Deze poster toont het volledige gebrek aan argumenten aan. Je zal er maar trots op zijn. Vooral plaatsen dus.

Haastig
Haastig29 mrt. 2016 - 15:22

GeenTijdgenoot 28 maart 2016 at 23:53 "Worden deze cartoons van charlie hebdo ook in de amsterdamse metro geplaatst ? Dat wist ik niet" Nee, volgens mij staat dat ook nergens. Als je vindt dat o.a. scholen niet zouden moeten censureren, is het raar niet te vinden dat een (m.i.) milde campagne poster niet op een station zou mogen hangen. Ik kan echt niet bedenken op welke grond de NS deze poster heeft geweigerd, tenzij ze überhaupt geen politieke posters accepteren.

Hank Nozemans
Hank Nozemans28 mrt. 2016 - 20:25

Typisch PvdA, niks inhoudelijks te melden, maar wel een mening. Een dieptepunt wat betreft het niveau van campagne voeren.

Flipje Tiel
Flipje Tiel28 mrt. 2016 - 20:18

De volgende campagne zal wel over de lengte van geslachtsdelen gaan.

msj_meijerink
msj_meijerink28 mrt. 2016 - 20:17

Nou, nou, van Geert mag anders de waarheid alleen maar worden gezegd als hij er beter van wordt. Dit soort 'bekentenissen' moeten onder het oppervlak blijven. (Of zit Jan Roos daar beide mannen oraal te ........ ?)

1 Reactie
Donostia2
Donostia228 mrt. 2016 - 21:53

Zieke man. Moet kunnen, toch. Alleen een erg zieke geest verzint zulke plots. Weet mevrouw Meijerink van Uw hobby?

Noort2
Noort228 mrt. 2016 - 20:15

Ik snap dat aanstootgevend niet. Misschien dat zoiets niet kon in de jaren 50, maar nu? Wie stoot zich hieraan? Wilders? Maar die is toch voor homo's? En waarom trekken we ons daar iets van aan?

3 Reacties
Felix-Arnhem
Felix-Arnhem29 mrt. 2016 - 5:45

De nieuwe Nederlanders storen zich hier aan.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 11:02

Vind u een gephotshopte Samsom die Soros ´reanimeert´ ook niet storend?

Noort2
Noort229 mrt. 2016 - 11:07

Nee de PVV stemmers storen zich er aan. Die zien Wilders als de nieuwe messias die bereid is voor ons aan zijn kruis te sterven. Het is pure idolatrie, het heeft niets meer met politiek te maken maar alles met verering. Van de PVV aanhang is bekend dat zij zich amper met politiek bemoeiden en ook nooit stemden. Nu doen ze het wel, en omwille van het democratische proces moeten we daar blij mee zijn. Maar levert het ook iets op behalve een hoop gedoe. Ik betwijfel het. Het netto resultaat van hun deelname is nul komma nul. En dit alleen omdat een negatief saldo in de praktijk op hetzelfde neerkomt.

voxpopuli2
voxpopuli228 mrt. 2016 - 19:53

Collectors item ! Zeker na de verkiezingen als de js geen PvdA meer heeft als moederbedrijf. En dat referendum gaat geheid anders aflopen..

2 Reacties
GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*29 mrt. 2016 - 10:22

Dag voxpopuli. Niet vergeten, de PvdA heeft nog altijd een laatste joker in haar hand en hij heet Ahmed Aboutaleb, die zeer waarschijnlijk rond 30 zetels in het Parlement, kan halen, namens de PvdA, op 15 maart 2017, als hij zelf die nieuwe lijsttrekker van de PvdA wilt worden, a.s. oktober, natuurlijk.

Rootman2
Rootman229 mrt. 2016 - 16:18

@ Mokum: Maak het 20. Deze ietwat tè ambitieuze man kan de partij hun huidig virtueel zetelaantal inderdaad verdubbelen. Maar wat daarna? Er zitten veel ervaren, maar hopeloos ingebakken bestuurders in de partij.. Wie weet delen ze zelfs weer opnieuw regeringsverantwoordelijkheid. Maar als ze niet volkomen breken met hun huidig beleid werken ze slechts toe naar een steeds groter aantal stemmen voor de ´populistische´ flanken. De PvdA houding naar dit verdrag en het referendum daarover is zo ongeveer symptomatisch voor hun afstand naar de kiezer. Wat duidelijk zal worden wanneer ze binnen een maand het overweldigende NEE! gaan negeren ´in het belang van ons land´...