Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Wagnersoldaten zinnen op wraak na gewelddadige dood Prigozhin

  •  
24-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
34718 keer bekeken
  •  
wagnerprigozhin

Wagnerhuurlingen dreigen in een video met een nieuwe mars op Moskou na de dood van de oorlogsmisdadiger Yevgeni Prigozhin, schrijft De Standaard. De beruchte oprichter en leider van de Wagnergroep werd woensdag 350 kilometer ten noorden van Moskou uit de lucht geschoten. Zijn soldaten zouden zijn dood nu willen wreken op “de verraders van Rusland”: minister van Defensie Sergej Sjoigoe en stafchef Valeri Gerasimov.

Buitenlandse leiders gaan ervan uit dat Poetin de hand heeft gehad in de dood van Prigozhin. “Ik ben niet verbaasd”, aldus Joe Biden. De Amerikaanse president weet nog niet precies wie er op de aanslag op Prigozhin zat, maar houdt er nadrukkelijk rekening mee dat de Russische president verantwoordelijk is. “Er gebeurt niet veel in Rusland waar Poetin niet achter zit.”

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock wijst op een patroon. “Het is geen toeval dat de hele wereld naar het Kremlin kijkt als een voormalige vertrouweling van Poetin plotseling letterlijk uit de lucht komt vallen, twee maanden nadat hij een poging deed tot een opstand.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.