Joop

VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz treurt omdat PVV-Kamerlid de politiek gaat verlaten

  •  
28-07-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
9769 keer bekeken
  •  
ANP-467474219

Opmerkelijke taferelen op X v/h Twitter. Beoogd VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz, tevens demissionair minister van Justitie, betreurt het dat PVV-Kamerlid Lilian Helder zich niet meer verkiesbaar stelt. "Wat een gemis. Een van de best ingelezen, best ingevoerde en meest ervaren Kamerleden die op veiligheid en voor de politie echt het verschil heeft gemaakt. Dank voor je inzet Lilian." 

De treurnis is ook opmerkelijk omdat de VVD'er eerder geen woord heeft gewijd aan het aangekondigde vertrek van andere prominente Kamerleden uit de commissie Justitie & Veiligheid, zoals DENK-leider Farid Azarkan, GL-woordvoerder Corinne Ellemeet en BIJ1-leider Sylvana Simons.

De blijk van sympathie is verder saillant gezien het feit dat Helder zich eerder deze maand nog enthousiast uitliet over het verjagen van D66-leider Sigrid Kaag, die zich vanwege bedreigingen genoodzaakt zag de politiek te verlaten.

Met de lof voor Helder lijkt Yesilgöz eens temeer aan te sturen op een coalitie met de PVV na de verkiezingen van 22 november. De samenwerking met extreemrechts werd vorige week openlijk bepleit door VVD-Kamerlid Ruben Brekelmans. De lijsttrekker heeft daar geen afstand van genomen. Mark Rutte sloot samenwerking met de PVV uit, onder meer vanwege de veroordeling van PVV-leider Wilders door de rechter wegens overtreding van anti-haat wetgeving die onder meer bedoeld is om de openbare orde te beschermen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (119)

a.doorgeest
a.doorgeest31 jul. 2023 - 20:29

Feitelijk is Yesilgöz natuurlijk zelf van extreem-rechtse signatuur, maar van de PVV kun je geen lid worden, dus heeft ze noodgedwongen aangemonsterd bij de VVD, die wel een gewone ledenpartij is. Blijft een enge, machtsbeluste dame, waar dit land nog veel wanplezier aan kan gaan beleven. Feitelijk ongeschikt voor welke functie dan ook binnen het openbaar bestuur.

1 Reactie
a.doorgeest
a.doorgeest1 aug. 2023 - 20:09

En Brekebeen Brekelmans kan hier natuurlijk niet onvermeld blijven. De rechts buiten van de VVD is zo akelig rechts, dat hij beter lid had kunnen worden van Forum voor Democratie, waar hij au fond meer mee gemeen heeft dan met zijn eigen partij. Persoonlijk zie ik hem wel als bijrijder van Gideon van Meijeren op diens snorfiets door Den Haag toeren, op weg naar het Binnenhof om te kijken of dat ondanks de gaande renovatie nog succesvol bestormd kan worden... De JOVD ziet het dan allemaal toch een stuk scherper: met een dictatoriale éénmansbeweging als de PVV regeer je niet. Wie dat niet inziet, vindt rechtsstaat ondermijnende praktijken kennelijk geen probleem en is niet direct de ridder waar het politieke (rechts) midden trots op kan zijn.

Frits Jansen
Frits Jansen30 jul. 2023 - 6:43

Het probleem van de PVV is niet dat Wilders rechts is, maar dat hij een populist is: een onruststoker die onmogelijke oplossingen voorstelt voor niet bestaande problemen. het is een hele oude, onfrisse markteting-tactiek: stemmen winnen door mensen bang te maken. Al geloof ik dat veel mensen beseffen dat we in Nederland wel andere problemen hebben dan islamisering. Met een partij (beweging eigenlijk) die zo'n moeilijke verhouding heeft tot de werkelijkheid als de PVV is niet samen te werken. Er moet ook eens ernst worden gemaakt met controle op partijfinanciering. Baudet werkt voor Poetin, Wilders voor extreemrechtse joodse groeperingen in de VS. Werkt Caroline voor de veevoederindustrie? Politici die te koop zijn vormen een ernstige bedreiging voor de democratie. Als wij klagen over corruptie in Oekraïne moeten we eerst naar onszelf kijken. De Duitse partij "Die Linke" heeft Sahra Wagenknecht er nu uitgeflikkerd: hoe links ben je nog als je het luid opneemt voor Poetin.

1 Reactie
RaarMaarWaar 0.1
RaarMaarWaar 0.130 jul. 2023 - 12:30

''hoe links ben je nog als je het luid opneemt voor Poetin.'' Erg links. Links heeft weinig met oorlog. In tegenstelling tot (linkslullend) rechts. Die malen niet om slachtoffers, die kopen zelfs graag voor miljarden wapentuig bij hun wapenindustrie.

Rene712
Rene71229 jul. 2023 - 13:57

Ik mag gezien de reacties hieronder aannemen dat Links Nederland wél heeft gereageerd op het vertrek van Helder? En dat ze het vreselijk vinden? Zoals van Yesilgös wél verwacht wordt?

Mark Huysman
Mark Huysman29 jul. 2023 - 11:55

Het is natuurlijk al lang duidelijk dat de VVD geen problemen heeft met fascisme en racisme. Eerder hebben ze Wilders een gedoogrol gegeven en nog niet zo lang geleden bleek Rutte het bijzonder goed te kunnen vonden met Mussolini-aanhanger Meloni. Dit valt ook in de traditie van rechtse pro-kapitalistische partijen. In Duitsland begin jaren 30 hielpen de traditionele conservatieve partijen Hitler aan de macht. De VVD staat voor de belangen van het grote kapitaal. Zo lang die belangen dmv coalities met de gevestigde partijen behartigd kunnen worden dan heeft dat de voorkeur. Op moment dat dat ingewikkeld wordt of als links te sterk wordt dan is men niet te beroerd om fascistische clubs aan de macht te helpen.

PamVlam
PamVlam29 jul. 2023 - 8:19

Het roept bij mij nog steeds een misselijkmakend gevoel op als ik denk aan de knuffelpartij met Mark Rutte bij zijn afscheidsdebat. En alle partijen van links tot rechts deden daaraan mee. Jesse Klaver voorop. Een motie van wantrouwen werd maar ingetrokken. Het probleem met hedendaagse politiek is dat er geen grote ideologische richting meer is om voor te kiezen. Iedere partij/deelnemer in het parlement heeft wel een punt waarvan je kan zeggen het daar helemaal mee eens te zijn (of niet). En aangezien parlementsleden als individuen gekozen worden kan dat per partij verschillen. Er zijn kamerleden die hun werk goed doen en die er met hun pet naar gooien. De afweging bij verkiezingen zou daarom niet alleen over inhoud moeten gaan maar over wie zou je het landsbestuur toevertrouwen. Dat vertrouwen is voor een groot deel gebaseerd op het verleden. En alle gevestigde partijen hebben al bewezen dat ze dat vertrouwen van de bevolking niet meer mogen genieten. Misschien dat na alle weggevluchte kamerleden een regering te vormen is die wel te vertrouwen is. We moeten dan wel voorbereid zijn op weer een teleurstelling. Het liberale individualisme heeft ook de politiek verpest.

De gewone nederlander
De gewone nederlander29 jul. 2023 - 8:08

Oh wat erg... Iemand van de VVD vindt het erg dat iemand van de PVV weg gaat en ze zegt niets over de linkse mensen van DENK /GL of BIj1. Dit is toch gek. Uiteraard staat de VVD veel dichterbij de PVV dan bij die linkse partijen. Bereid je maar vast voor op een rechts kabinet.

3 Reacties
Jonathan2
Jonathan229 jul. 2023 - 10:56

40 tot 45 zetels samen met de PVV. Vergeet je rechtse kabinet maar, lekker puh.

De gewone nederlander
De gewone nederlander29 jul. 2023 - 18:13

@Jonathan. Dat zou jij wel willen. BBB + VVD + PVV +JA21 + FVD + SGP komt echt wel wat verder als de linkse wolk. Het is pas over als de dikke dame zingt...

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai29 jul. 2023 - 19:06

Daar heeft helemaal gelijk in geachte Jonathan2, maar we weten nog niet wat de BBB doet dus wees voorzichtig met uw beweringen! Gesteld die meedoen zou je aan een klein clubje als JA 21 genoeg hebben 26 + 20 + 25 + 5 kan zomaar gebeuren.

pahan
pahan29 jul. 2023 - 7:11

De preoccupatie met namen in plaats van daden breekt het hier aanwezige rapaille weer eens op. Het moet al vreselijk pijnlijk zijn om te moeten toegeven dat Pieter Omtzigt, die sinds jaar en dag zonder er verder ook maar een gedachte aan te wijden weggezet kon worden als de ideologische vijand, het beste Kamerlid ooit is. Nu dan geconfronteerd worden met de realiteit dat een lid van de Groote Vijand Partij wel eens geweldig werk zou kunnen doen moet minstens zes jaar herprogrammering waard zijn.

Pater
Pater29 jul. 2023 - 1:14

Het zou er inderdaad wel eens om kunnen gaan spannen of de VVD het (grotendeels zelf gekozen) isolement van de PVV gaat verbreken. Reden te meer om niet op de VVD te stemmen. Aan de andere kant"Wilders roept, ook in verkiezingstijd, de meest extreemrechtse dingen, dat schrikt zelfs de VVD hopelijk af.

1 Reactie
Polarisario
Polarisario29 jul. 2023 - 11:03

@Pater: Dat isolement komt deels door het geschreeuw van Wilders tegen alles en iedereen en deels door een kennelijk behoorlijke afkeer wederzijds van Rutte en Wilders. Ik ben bang voor je dat er inderdaad een nieuwe regering over rechts gaat komen waarin BBB en de VVD de kern gaan vormen. Het zou heel goed kunnen dat het uitsluitend gaat kunnen als de PVV al dan niet in een gedoogconstructie mee gaat doen. Het CDA speelt dan geen rol van betekenis meer daarbij. Overigens kan zo’n samenwerking voor links uiteindelijk goed uit kunnen pakken. Natuurlijk gaat (zoals bij iedere regering) de zaak vies tegenvallen en keert een deel van het electoraat zich af van de heersende macht, dat is bijna altijd zo geweest en is ook een reden waarom je niet te lang moet blijven plakken zoals Rutte deed.

Norsemen
Norsemen29 jul. 2023 - 0:43

25 jaar geleden vond heel Nederland de term ‘eigen volk eerst’ verachtelijk. Sommige dingen waren vroeger inderdaad beter.

1 Reactie
Polarisario
Polarisario29 jul. 2023 - 11:05

@Norseman: Inmiddels wordt wat toen als extreem werd gezien bij nagenoeg alle partijen als normaal gezien. Zo extreem was Janmaat achteraf helemaal niet. Tja… tijden zijn flink veranderd.

Polarisario
Polarisario28 jul. 2023 - 23:41

Ik zie echt hier niet wat nou het probleem zou moeten zijn. Helder was woordvoerder Justitie en deed dat volgens vriend en vijand nog best goed ook. Ze was dus iemand waarmee Yesilgös goed mee heeft samengewerkt. Kaag zat meer op het zakelijke niveau van Rutte en van Simons kan ik me ook best voorstellen dat niet iedereen echt ongelukkig is met haar vertrek. Er zijn er nog veel meer vertrokken zijn. Moet ze dan bij iedereen zoiets zeggen? Zot gewoon. Dat Wilders door Rutte werd uitgesloten hoeft ook niet te betekenen dat al zijn onderknuppels melaats zijn toch? Er gaat hier een prima kamerlid weg. Dat vind ik ook van Ellemeet en Azarkan, maar ik zie echt niet waarom het een probleem is dat ze daar niets over zegt. Iets van een mug en een olifant?

6 Reacties
Sonic2
Sonic229 jul. 2023 - 9:26

"Dat Wilders door Rutte werd uitgesloten hoeft ook niet te betekenen dat al zijn onderknuppels melaats zijn toch? " Wilders sloot vooral zichzelf uit. Met zijn zeer onfatsoenlijke wangedrag. Rutte wilde niet met Wilders in een coalitie samenwerken en dat is heel wat anders als uitsluiten. En voor de rest is dat de consequentie inderdaad. Als je dermate achterlijk bent dat je je koppelt aan Wilders dan zet je veel op het spel. Op de PVV stemmen is al dom, maar er voor gaan werken is nog veel dommer. Dat je je bij normaal Nederland jezelf buitenspel zet( maatschappelijk en qua loopbaan) lijkt me volledig logisch. Helder was een prima PVV kamerlid. En dat wordt elke keer in de context weg gelaten. Ze was dus geen prima kamerlid, maar in de fractie van de PVV was ze de beste. Voor de rest geef je eerst Simons nog een onfatsoenlijke trap na en daarna is het klaarblijkelijk erg dat geen normaal mens het erg vindt als Helder weg gaat. En is het weer van een mug een olifant maken. Wat mij betreft heffen ze de PVV op. En gaan Wilders en Agema een nieuwe baan zoeken. Waarom zou het linkse mensen moeten interesseren? En waarom zou er ook maar een normaal persoon iets aardigs er over moeten zeggen. In plaats van een hele linkse landverrader ben je dan een halve links landverrader. Een jaar of 10 geleden had ik het nog uit mijn toetsenbord kunnen krijgen. Iets aardigs over de PVV. Nu niet meer. Ik zie elke dag hoe verrot dat volk in elkaar zit. Opgeruimd staat netjes

Polarisario
Polarisario29 jul. 2023 - 10:27

@Sonic: Uit jouw betoog blijkt opnieuw een totaal afwezige kennis van zaken. Bij de PVV lopen buiten wat moslimhaters absoluut meerdere uitstekende en ervaren kamerleden rond. Dat jij dat niet ziet of wil zien is jouw beperking. Hoezo geef ik Simons onfatsoenlijk een trap na? Totale onzin! Je moet eens een cursus begrijpend lezen volgen. Verrot volk? Koop eens een spiegel!

Westen2
Westen229 jul. 2023 - 12:39

@Sonic2 "Met zijn zeer onfatsoenlijke wangedrag". Dat impliceert dat er (in uw ogen) ook fatsoenlijke wangedrag bestaat. Beste Sonic, wat is dat dan ?

Norsemen
Norsemen29 jul. 2023 - 14:49

De PVV is een verwerpelijke partij. Kamerlid zijn namens deze partij is dus ook verwerpelijk.

De gewone nederlander
De gewone nederlander29 jul. 2023 - 18:15

@Norseman [De PVV is een verwerpelijke partij.] Goed onderbouwt met steekhoudende argumenten.

De gewone nederlander
De gewone nederlander29 jul. 2023 - 18:17

@Polarisario [Bij de PVV lopen buiten wat moslimhaters absoluut meerdere uitstekende en ervaren kamerleden rond] Martin Bosma is zo'n voorbeeld. Dit zou veruit de beste voorzitter zijn. Maar ja, hij is PVV'er.... En sommige mensen vinden dat belangrijker dan het belang van de democratie.

Paul Spijkers
Paul Spijkers28 jul. 2023 - 21:51

"Ik zag een donkere vlek op haar arm, Het zou me niet verbazen als dat het brandmerk van de duivel was. Ik voel dat diep in me. En duivels die moet je verbranden. Dan zal ze het ook weten ook.", zij de roddellende kenau

Deugkeizer
Deugkeizer28 jul. 2023 - 20:54

Niks nieuws onder de zon. Ik zie al die rechtse VVD lieden om heen ook altijd sympathie uiten naar forum en PVV. DIe lui die stemmen alleen rechtser, nooit linkser.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jul. 2023 - 20:17

Nogmaals: alles op alles moet erop worden gezet om te voorkomen dat de VVD weer de grootste fractie zal krijgen in de Tweede Kamer. Je moet er niet aan denken dat deze vreselijke Yesilgöz het initiatief krijgt bij de kabinetsformatie.

3 Reacties
Sententia
Sententia28 jul. 2023 - 20:27

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 21:40

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Polarisario
Polarisario28 jul. 2023 - 23:52

@Olav: Ik ben het wel met je eens, maar bij heel veel VVD-ers in mijn omgeving hoor ik iedere keer “waar zou ik anders op moeten stemmen?”. Veel partijen hebben vergelijkbare alternatieven. Bijvoorbeeld zijn D66, GL en Volt op veel gebieden uitwisselbaar. Bevalt D66 niet dan kan je naar Volt overstappen want die verkondigen bijna hetzelfde verhaal. De VVD heeft zo geen alternatief. Veel gaat trouwens afhangen van de campagne. Daar zou Yesilgöz best nog wel eens flink door de mand kunnen vallen. Ik moet het nog zien. Hetzelfde geldt voor heel veel meer nieuwe koplieden. Ook Timmermans of de opvolgers van Azarkan, Hoekstra, Simons, den Haan, en ik vergeet er vast nog een paar moeten we nog maar zien of ze het kunnen. De enige nieuwe waarvan ik verwacht dat hij een verbetering voor zijn partij zal zijn is Jetten.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin28 jul. 2023 - 19:56

Goedkoop en doorzichtig toneel maar het signaal is duidelijk, toch heb ik het gevoel dat de vvd het slecht gaat doen met deze lijsttrekker, ze heeft wat mij betreft heel veel tegen, net als Fortuin politieke partijen afgelopen om onderdak te vinden, dat malle helium stemmetje gaat geen stemmen trekken, inhoudelijk heb ik het nooit wat gevonden, voor de vvd knapt ze het vuile werk tegen migranten op, niet dat het veel uitmaakt, de gemiddelde vvd ér heeft te weinig in z'n mars om doorwrocht beleid uit te zetten en koers te houden, op enkele uitzonderingen na waardeloze bestuurders.

Herr Vorragend
Herr Vorragend28 jul. 2023 - 19:03

Lachwekkend hoe hier constant allerlei gefrustreerde narratieven voorbij komen, inzake mensen met een immigratie-achtergrond, die zich rechts profileren. Yesilgöz is niet de eerste op wie karaktermoord wordt gepleegd. Ik verkeer zelf in Turkse kringen die zwaar anti- islamitisch zijn. En die daar ook hun valide redenen voor hebben. Bij links krijgen deze mensen doorgaans geen gehoor maar slechts hoon. Vul de rest zelf maar in.

8 Reacties
Martin van der Linde
Martin van der Linde29 jul. 2023 - 0:07

Herr, constant ? Karaktermoord op mensen met een immigratieachtergrond? Vertel, ik ben benieuwd over wie dit gaat.

Norsemen
Norsemen29 jul. 2023 - 0:45

Het foute rechtse klootjesvolk is eigenlijk slachtoffer bedoel je?

Pater
Pater29 jul. 2023 - 1:10

Islamkritiek zie je echt breder dan alleen bij rechts. Maar dan gaat het om kritiek op de onderdrukkende orthodoxie, niet om de islam in het algemeen. GL werkt bij initiatiefwetten bijv. samen met Femmes For Freedom, burgemeester Halsema heeft schrijfster Lale Gül ondersteund toen ze door eigen kring werd uitgekotst. Zwaar anti-islamitische nederturken zoals Fidan Ekiz plegen ook wel eens door te schieten met hun algemene islamkritiek.

Volrin
Volrin29 jul. 2023 - 1:43

Er is geen sprake van karaktermoord. Daarnaast is anti Islam zijn niet hetzelfde als anti migratie zijn.

Herr Vorragend
Herr Vorragend29 jul. 2023 - 7:55

@Martin Hirschi Ali, Isfan Eliaz, Fidan Ekiz om maar een paar bekende namen te noemen. Zij zijn hier op Joop meerdere malen uitgekotst. Deze mensen zitten in een lastige spagaat; extreem-rechts is te islamofoob en bovendien vaak racistisch, links lijdt teveel aan islamofobie-fobie.

Herr Vorragend
Herr Vorragend29 jul. 2023 - 8:13

@Volrin Genoemde mensen zijn ook niet tegen immigratie in het algemeen, ze hebben zelf een migratie-achtergrond!. Ze staan alleen een veel kritischer immigratie-beleid voor. De heersende gedachte en angst is dat er teveel orthodoxe moslims binnenkomen. (Overigens heb ik ook geen idee hoe je die eruit zou kunnen filteren) Ik heb hen ook wel eens gevraagd op wie ze zouden stemmen als de keuze beperkt zou zijn tussen de PVV en GL. Uiteraard met de nodige tegenzin, zou men unaniem GL stemmen.

Olav Meijer
Olav Meijer29 jul. 2023 - 9:43

@ Herr Vorragend: Het gaat wat mij betreft niet om "karaktermoord" op Yesilgöz, maar om kritiek op een zeer rechtse VVD-politica -ongeacht haar achtergrond-, die lonkt naar extreem rechts. Zou deze kritiek niet gepast zijn op een NB zich als links profilerend blog?

Martin van der Linde
Martin van der Linde29 jul. 2023 - 12:53

Heer, Kritiek op hen heeft helemaal niets met hun migratieachtergrond te maken maar met hun mening. Hun achtergrond wordt niet eens genoemd. Of is dit weer een van de gevoeligheidjes van rechtse mensen, kritiek krijgen wordt dan al gauw demoniseren. "Want we weten allemaal waar dat toe leidt. " dat argument heeft links een tijd in het hok gehouden maar nu rechts zelf het demoniseren tot wapen heeft gemaakt, lijkt het me prima om de handschoenen weer af te doen. Opvallend dat u hiermee zelf aan discriminatie van mensen met een migratie achtergrond doet. Door kritiek op hen te herleiden tot kritiek op hun afkomst.

PVDB2
PVDB228 jul. 2023 - 17:15

Het is de enige club in Nederland die geen gekozen democratische partijleider heeft. Waar geen ledenvergaderingen plaatsvinden. Waar 1 man al 17 jaar de scepter zwaait. Een alleenheerser noemen we ook wel een dictator. Laat eerst maar eens leden toe, ga ater een ledenvergadering organiseren zodat er democratisch een lijsttrekker wod gekozen. Daarnaast is Geert, fan van Poetin en Orban, die lang na MH17 en inval in de Krim, gewoon naar Kremlin ging en niet bij de toespraak van Zelensky wilde zijn. Laat Geert eerst de grondwet maar eens naleven war vrijheid van godsdienst een grondrecht is. LHBTQ-rechten verdedigen ook in Europa. Ook in Hongarije bij zijn grote vriend Orban. Afstand doen van idiote wensen als een Nexit en uitspraken die hem een veroordeling opleverde. Of al eerder dat had moeten gebeuren met uitspraken. Niets met VVM te maken heeft, allen maar om te beledigen voor politiek gewin. Leugens als de islamisering en asieltsunami. Bangmakerij, gezien de normale instroom van asiel dit jaar (bijna de helft van voorspeld). Een grote oorzaak van polarisatie. Integratie juist tegenwerkt, wat zelfs economisch belang kan schaden. Meer de wetenschap volgen (klimaatverandering), minder laster op Twitter gooien over andere politici. Tegenwoordig worden talloze wetenschappers en politici bedreigt en geïntimideerd. Get over it. Waar het toe kan leiden zien we in de VS. Waar landsbelang niet op staat, maar je tegenstander kapot maken.

3 Reacties
BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 21:41

Dat de VVD in zee gaat met de PVV is zeer te betreuren. Geen beschaving meer.

Martin van der Linde
Martin van der Linde29 jul. 2023 - 0:10

Dat lintje dat Wilders van Poetin kreeg, zijn daar wel eens kamervragen over geweest?

Sonic2
Sonic229 jul. 2023 - 9:34

@ PVDB2 Sinds Corona tijd is Wilders de rechts radicale knuffel oom geworden. Want Baudet is de echte engerd. Wilders is nu klaarblijkelijk "gematigd". Zo mooi die lieve woorden naar Rutte. Ook helemaal niet hypocriet ofzo. En Wilders noemt Rutte alleen maar een maffiabaas en een totale leugenaar. En wilt Rutte niet voor een tribunaal. Wat een nuance he. En Wilders wordt bedreigd. Kaag, Biden, Macron, Simons en Baudet niet. Maar alleen Wilders wordt bedreigd. En alleen bij Wilders is dat heel erg. En dat al bijna 20 jaar he. Ik vind het een zeer verontrustende ontwikkeling. Dat Wilders gemakkelijk weg komt met zijn Poetin vleierij uit het verleden. Terwijl Baudet daar snoeihard op wordt aangepakt. En dat Wilders zich als een soort gezellige oom links van Baudet kan positioneren en dat zelfs linkse mensen hem nu als de "good old" Wilders zien. Bepaalde linkse mensen dan. Wilders en Baudet is 1 pot nat. Allebei even gevaarlijk. En Wilders wordt nog steeds elke dag onderschat. Zelfs door links he.

DaanOuwens
DaanOuwens28 jul. 2023 - 16:45

Gezien het feit dat de politie een disfunctionerende racistische bende is, met veel PVV-stemmers in de club die niet eens een fatsoenlijk communicatie systeem kan aanschaffen, de georganiseerde misdaad en het voetbal hooligan geweld niet goed kan bestrijden heeft Helder weinig gepresteerd en Yesilgöz nog minder. Denk dan ook nog even aan de gebrekkige bescherming van kroongetuigen en je weet dat Yesilgöz en kneus is van het niveau Rutte. Logisch dat zij de opvolger wordt want iedere andere politicus heeft meer visie van Rutte en blijkbaar ook meer dan Yesilgöz. Zij kan zijn erfenis niet overtreffen in positieve zin. Ik heb mij al vaker verbaasd over de domheid bij liberaal rechts. Na het afhaken van Dijkhoff is er helemaal niemand meer die kan leren van de liberale fouten. Dijkhoff was ook een van de weinige VVD-ers die inzag dat de marktwerking in de publieke sector hopeloos faalde. Yesilgöz maakt hier duidelijk dat een verstandig inzicht van haar uitgesloten kan worden. Ik hoop maar dat de PvdA/GL groter wordt dan de VVD. Niet alleen vanwege de visie, de kans dat de VVD nog meer kneuzen naar voren schuift is groot en dat is slecht voor het hele land. Over de kwaliteit van bestuurders uit BBB hoek wil ik het liever helemaal niet hebben.

18 Reacties
Uw autistische duider
Uw autistische duider28 jul. 2023 - 17:04

Jij hebt hele slechte ervaringen met de politie, of is het populisme bij jou?

DaanOuwens
DaanOuwens28 jul. 2023 - 18:39

@ Uw autistische duider Jij schrijft: Jij hebt hele slechte ervaringen met de politie, of is het populisme bij jou? Ik heb hele slechte ervaringen met populisten die hun uitspraken en opvattingen alleen kunnen baseren op hun eigen ervaringen.

Jozias2
Jozias228 jul. 2023 - 18:40

@daan “Denk dan ook nog even aan de gebrekkige bescherming van kroongetuigen en je weet dat Yesilgöz en kneus is van het niveau Rutte. “ Dat speelde zich af voor de periode van yesilguz, maar ja wie maalt er om feiten als je feitenvrij kunt leeglopen.

Uw autistische duider
Uw autistische duider28 jul. 2023 - 18:56

Ik weet wat ik zelf schrijf, maar dan blijft de vraag (weliswaar anders geformuleerd) waarom je zo generaliseert en waarop dat dan gebaseerd is? Ik weet niet óf je inderdaad een populistische inborst hebt, maar het schijnt mij toe dat je je eigen ervaringen gebruikt om een hele groep over één kam te scheren.

Viso
Viso28 jul. 2023 - 21:02

Misschien moest je eens een keer wakker worden en beseffen dat er de afgelopen 50 jr. een hoop dingen veranderd zijn in dit land die politieke partijen echt niet kunnen oplossen. Kennelijk volg je het nieuws niet. Je zou eens over de grens kunnen kijken naar andere westerse landen die met dezelfde probleem te kampen hebben. In die landen draaide Links voornamelijk aan de knoppen. Zie het resultaat. Je hoop op een eventuele PVDA/GL combi als grootste partij in de regering komt neer op wishfull thinking. Er zal niets veranderen. Je opmerking over de politie die een disfunctionerende racistische bende zou zijn is ronduit lachwekkend. Je bent je kennelijk totaal niet bewust van wat er leeft in die wijken en hoe er wordt omgegaan met mensen in dienst van overheid. Die mensen, want het blijven nog altijd mensen, worden dagelijks op een negatieve manier geconfronteerd met de verandering van de afgelopen 40 jr. en moeten hun werk doen in wijken die langzaam in no go area's veranderen. Het zou je sieren als je diep respect toonde voor het feit dat er nog mensen in de dienstverlenende sector te vinden zijn die daar in die wijken dat ondankbare werk willen doen. Ten koste van henzelf.

Sonic2
Sonic229 jul. 2023 - 9:41

@ Uw autistische Duider Ik vind het altijd zo lief. Dat degene die de laatste jaren enorm hard hebben gepolariseerd nu opeens zich storen aan populisme, polarisatie en verruwing van het debat. Ze komen vaak van ultra rechts en het enige waar ze op uit zijn, is zelf complimenten krijgen en complimenten aan de leiders. Geen "haat" meer voor Wilders en Baudet. De verzoening en verbinding op de voorwaarden van ultra rechts. Want dat is het enige waar ze in geïnteresseerd zijn. U heeft toch ook wel door hoe hypocriet dat is. Als je "rechts" bent of "midden" moet je nooit zaniken over polarisatie, demonisering,populisme, gebrek aan verbinding of de toon van het debat. Eerst zelfs enorme afstand nemen van Wilders en Baudet en ook Eerdmans en van Haga. Daarna is er enig recht tot spreken. En over de kam scheren heeft "rechts" uitgevonden. Beschamend dat u DaanOuwens er op aanpakt. Een van de beste reageerders hier. Toon eens wat respect. En dat geldt voor alles wat "rechts" is. Stel je eens wat nederiger op. En meer bescheiden. En al helemaal na het LPF/ TON en Forum echec. Een beetje bescheidenheid zou jullie sieren.

DaanOuwens
DaanOuwens29 jul. 2023 - 10:36

@ Jozias2 Jij schrijft: Dat speelde zich af voor de periode van yesilguz, maar ja wie maalt er om feiten als je feitenvrij kunt leeglopen. Daar heb jij zeker weinig moeite mee. Want dan had je hier nu aangetoond dat dankzij Yesilgöz problemen zijn opgelost. En aangezien dat niet is gebeurd want er zijn nog steeds problemen met kroongetuigen, hooligans en racisme binnen de politie kan slechts geconcludeerd worden dat feiten voor jou er niet toe doen en slechts je eigen onderbuik de maatstaf is.

DaanOuwens
DaanOuwens29 jul. 2023 - 10:38

@ Uw autistische duider Jij schrijft: waarom je zo generaliseert en waarop dat dan gebaseerd is? Jij trekt de merkwaardige conclusie dat ik generaliseer. Dat doe ik nergens. Niet ten aanzien van het racisme in de politie, niet ten aanzien van hooligans en niet ten aanzien van de bescherming van kroongetuigen. Dus hoe kom jij tot het merkwaardige inzicht dat ik generaliseer?

DaanOuwens
DaanOuwens29 jul. 2023 - 10:44

@ Viso Jij schrijft: Je opmerking over de politie die een disfunctionerende racistische bende zou zijn is ronduit lachwekkend. Kijk naar de Blauwe familie. En: Je bent je kennelijk totaal niet bewust van wat er leeft in die wijken en hoe er wordt omgegaan met mensen in dienst van overheid. Ik ben mij heel goed bewust van de wijken waar jij naar verwijst. En ik weet ook dat het politie optreden daar een van de oorzaken van is. Een agent is daar geen gezag, maar de vijand. En dat veroorzaken ze grotendeels zelf. En die weinig professionele houding is niet recent maar was er al 40 jaar geleden ook al zeker binnen het Rotterdamse korps. Het probleem zou aangepakt kunnen worden als agenten zich eens begonnen te schamen voor de manier waarop zijn hun werk doen. Want de huidige werkwijze verdient geen enkel respect.

Uw autistische duider
Uw autistische duider29 jul. 2023 - 14:35

@sonic, @daan: Jullie hebben beiden niet echt iets nodig om in irrelevante rants te ontsteken. Het was 'gewoon' een vraag... Maar goed, als je je oordeel op één documentaire en 40 jaar hear say van en over één onderdelen van de politie baseert, dan snap ik ineens waar jullie visie vandaan komt! Overigens kun je én (behoorlijk) links zijn én ook nog bij de politie werken, maar dat gebeurt dan blijkbaar vooral buiten jullie bubbel...

DaanOuwens
DaanOuwens29 jul. 2023 - 19:08

@ Uw autistische duider Jij schrijft: Maar goed, als je je oordeel op één documentaire en 40 jaar hear say van en over één onderdelen van de politie baseert, dan snap ik ineens waar jullie visie vandaan komt! Hier omschrijf je exact het probleem van de Blauwe Familie laat zien. Het wegkijken en ontkennen van structureel racisme is de reden dat het probleem niet kan worden aangepakt. En: Overigens kun je én (behoorlijk) links zijn én ook nog bij de politie werken, Dat is niet het geval. Als je behoorlijk links bent spreek je je uit binnen de politie organisatie over de problemen. En als je dat doet krijg je in grote problemen met je collega's. Dus als linkse mensen naar tevredenheid bij de politie werken spreken ze zich niet uit. Of ze zijn niet echt integer links.

Jozias2
Jozias229 jul. 2023 - 21:55

@daan Je praat er mooi omheen en je weet dat. Je kunt yedilguz best een slechte minister vinden maar dat de veiligheid van kroongetuigen in het geding was en er mensen uit die kring werden omgebracht was echt voor haar tijd. Daarna zijn er diverse maatregelen genomen om de de beveiliging te verbeteren. En harde dreiging blijft zolang er georganiseerde criminaliteit is. Maar het is natuurlijk niet zo dat een minister alleen succesvol is als er geen enkele criminaliteit meer is. Zo ook het communicatiesysteem c2000. Dat is 22 jaar geleden ingevoerd en destijds was al 1 van de uitgangspunten dat er geen binnenhuis dekking was. Daar heeft de kamer destijds mee ingestemd. Die problematiek en aanbesteding 25 jaar gelden kun je yesilguz toch niet aanrekenen in de afgelopen 1,5 jaar.

Uw autistische duider
Uw autistische duider29 jul. 2023 - 22:19

@daan, je hebt hopelijk in de gaten dat je voor 'populisme' kiest als antwoord op mijn eerste vraag? Misschien en goed idee dat je jezelf eens gaat verdiepen in de politie als organisatie, want je blijft maar generaliserende taal uitslaan. Stel dat ik naar aanleiding van jouw opmerkingen iedereen die 'Daan' heet diezelfde denktrant ga verwijten, dan bevind ik mij blijkbaar helemaal in jouw straatje...

DaanOuwens
DaanOuwens30 jul. 2023 - 14:50

@ Jozias2 Jij schrijft: Die problematiek en aanbesteding 25 jaar gelden kun je yesilguz toch niet aanrekenen in de afgelopen 1,5 jaar. Dat kan heel goed. Ze heeft er dus niets aangedaan. Ook het probleem van de kroongetuigen is niet opgelost. Een harde dreiging vereist goed politie en justitie optreden. En dat is nog steeds waardeloos. Dat je moeite hebt met kritiek op rechtse ministers zeker als ze VVD lijsttrekker worden is verklaarbaar gezien jouw eigen zeer rechtse opvattingen. Maar aan argumenten heb je weer niets in huis.

DaanOuwens
DaanOuwens30 jul. 2023 - 14:57

@ Uw autistische duider Jij schrijft: je hebt hopelijk in de gaten dat je voor 'populisme' kiest als antwoord op mijn eerste vraag? Ik heb in de gaten dat jij de problemen bij de politie wil afdoen als één documentaire en 40 jaar hear say. Dat je vervolgens beweert dat iedereen die kritiek heeft op de politie zich moet verdiepen in de organisatie. De enige intentie die achter een dergelijke stelling kan zitten is kritiek op een falend politiekorps onmogelijk te maken en te ontkennen. Kritiek moet van mensen komen die de organisatie door en door kennen voordat het voor jou acceptabele kritiek is. En met die opstelling zal je nooit voor jou acceptabele kritiek horen. Want de politie organisatie maakt kritische mensen monddood. Dat laat die ene docu nou zo mooi zien. Het gaat niet om de individuele gevallen het gaat om de reactie van de organisatie. En dat falen van de organisatie om de interne problemen aan te pakken maakt de docu glashelder. En dan is jouw reactie niets anders dan weer de oogkleppen opzetten en ontkennen dat er grote problemen zijn.

Jozias2
Jozias230 jul. 2023 - 22:25

@daan Ik benoem diverse argumenten en feiten. Een deel van de problematiek die jij haar aanwrijft heeft zich namelijk lang voor haar aantreden voorgedaan. Jij stelt daar een persoonlijke mening zonder enige feitelijke onderbouwing tegenover.

DaanOuwens
DaanOuwens1 aug. 2023 - 10:25

@ Jozias2 Jij schrijft: Ik benoem diverse argumenten en feiten. Een deel van de problematiek die jij haar aanwrijft heeft zich namelijk lang voor haar aantreden voorgedaan. Nee jij benoemt helemaal geen feiten. Je ontkent namelijk dat een minister verantwoordelijk is voor de problemen die zich op haar vakgebied voordoen. En je beweert nu dat Yesilgöz het hooligan probleem heeft opgelost, de kroongetuigen problemen, het racisme binnen de politie en de problemen met de communicatie. Terwijl de feiten zijn dat die problemen er nog steeds zijn. Kortom een feit is voor jou hetzelfde als een leugen.

Viso
Viso1 aug. 2023 - 20:59

"Ik ben mij heel goed bewust van de wijken waar jij naar verwijst. En ik weet ook dat het politie optreden daar een van de oorzaken van is. Een agent is daar geen gezag, maar de vijand." Politie is idd een vijand. Maar dan wel anders dan jij denkt. Want het ligt niet aan zoals jij benadrukt racistische politie of aan VVD politiek die jou niet aanstaat maar aan de mentaliteit van veel van de mensen in die wijken. Die dulden namelijk geen bemoeienis van een Nationale overheidsorganisatie op hun verworven terratorium. Net zoals niet in Parijs, Brussel, Stockholm, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, London, enz. Ofwel in alle middel tot grote steden in het westen hetzelfde probleem. Dat jij en velen naar rechtse politiek wensen te wijzen als oorzaak is alleen maar wegkijken van de realiteit en een zondebok zoeken voor het falen van 40 jr. linkse Europese invloed dat zich openbaart.

Satya
Satya28 jul. 2023 - 16:21

Etnische vervolging in voorbereiding.

RaarMaarWaar 0.1
RaarMaarWaar 0.128 jul. 2023 - 16:11

''VVD-lijsttrekker Dilan Yesilgöz treurt omdat PVV-Kamerlid de politiek gaat verlaten'' Niet zo vreemd als dat voor linkslullende rechtse burgers lijkt natuurlijk. De rechtse PVV is immers een afsplitsing van de rechtse VVD. Met het onveranderde PVV ''kroonjuweel'' (draaikonten zijn het niet) dat asielzoekers het beste (voor de asielzoeker zelf en Nederland) opgevangen kunnen worden in de eigen regio. En dat onze jaarlijkse miljarden belastingcenten voor vluchtelingenhulp daar beter besteed zijn. Nog los van de problemen als tekorten alhier voor huisvesting, scholing, zorg etc. Logisch dus dat de VVD mogelijk wat meer ziet in samenwerking met de PVV vooral omdat kamer/EU breed het inzicht begint te komen dat het niet op dezelfde voet kan blijven doorgaan met asiel. Het zal voor een VVD lastiger zijn om op dit punt een oplossing te vinden met linkslullend rechts dat nog steeds niets ander te bieden heeft dan vasthouden aan het huidige mislukte beleid dat dus duidelijk geen oplossing is gebleken.

1 Reactie
Polarisario
Polarisario28 jul. 2023 - 23:59

@Raar: Dat zowel bij de PVV al bij de VVD wat voorzichtig toenadering wordt gezocht heeft met dit issue weinig te maken. Als je met iemand persoonlijk goed hebt samengewerkt dan is zo’n uitspraak niet raar en zegt weinig of niets over de relatie op partijniveau.

SpijkerMaarten
SpijkerMaarten28 jul. 2023 - 16:02

Voorsorteren op een coalitie met extreemrechts. En Yesilgoz zal haar afkomst gebruiken om kritiek daarop de mond te snoeren. Wat ik je brom.

Saartje best
Saartje best28 jul. 2023 - 14:49

Zo opmerkelijk is het niet. Helder had enkel de portefeuille politie. Ellemeet had tal van commissies, waaronder geneesmiddelen, medische zorg, medische ethiek, etc. Azarkan gaat bijvoorbeeld ook over de portefeuille digitaal. Ik kan mij voorstellen dat de samenwerking met die laatsten daarom minder was.

Paul250371
Paul25037128 jul. 2023 - 14:33

Met Yesilgöz aan het roer heb je geen PVV meer nodig. Zij is een polariserende lakei van het grootkapitaal. Nederlanders van buitenlandse origine (al zijn ze al generaties lang hier) berg je maar. Het xenofoob instrument van het VVD geteisem is losgemaakt en stopt niet tot dat alle rechten van "anders denkende, -uitziende, - gelovige en linkse mensen is kapot gemaakt.

3 Reacties
BartP2
BartP228 jul. 2023 - 14:53

Wat vind jij polariserend aan Yesilgöz? En wat is er xenofoob aan de VVD?

Mathijsco
Mathijsco28 jul. 2023 - 14:57

Tja, wordt het dan niet eens tijd dat Frans Timmermans die VVD gaat uitsluiten?

Jozias2
Jozias228 jul. 2023 - 18:41

@mathijs En welke coalitie zonder de vvd zou u op basis van de huidige peilingen wenselijk achten?

BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 14:24

De VVD kust de kont van een PVV-nazi. De VVD is nu duidelijk een pro-fascistische partij. AL die sukkels die daar op stemmen moeten daarna hun mond houden als het gaat over de teloorgang van ons land.

reforcer
reforcer28 jul. 2023 - 13:07

Het constante gehakketak over de PVV komt mij lichtelijk de strot uit. De partij heeft weliswaar wat vreemde programmapunten, maar is toch echt democratisch gekozen door vele stemmers en heeft volgens mij het recht om eventueel in een regering te gaan zitten. Met name de punten over asiel- en arbeidsmigratie waarover links al decennia een veto uitspreekt is er mede de oorzaak van dat die gereduceerd zijn tot splinterpartijtjes. Volgens mij zijn de skandinavische sociaal-democratische partijen wat realistischer op dat punt. Je kunt Wilders wel veroordelen, maar hij wordt al jaren bedreigd door een soort van politieke hooligans die het liefst zijn kop er af willen. Belachelijk gewoon.

10 Reacties
BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 13:27

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Vuurrood
Vuurrood28 jul. 2023 - 14:14

reforcer: De partij heeft weliswaar wat vreemde programmapunten, maar is toch echt democratisch gekozen door vele stemmers en heeft volgens mij het recht om eventueel in een regering te gaan zitten. Deze vereniging met twee leden heeft gewoon racistische programmapunten! De NSB was warempel democratischer dan deze verzameling nietsnutten! Wie racistisch is en fascistische denkbeelden nastreeft verspeelt het recht op regeringsdeelname! Verenigingen zoals de PVV moeten ten alle tijden met hand en tand bestreden worden! Dat gedachtengoed nooit meer hebben we ooit gezegd! Laten we ons daar aan houden!

Gentleman
Gentleman28 jul. 2023 - 14:17

Er kan niet genoeg gehakketakt worden op Poetin vriendjes.

Paul250371
Paul25037128 jul. 2023 - 14:38

"maar is toch echt democratisch gekozen door vele stemmers en heeft volgens mij het recht om eventueel in een regering te gaan zitten." Dat zijn inderdaad de consequenties van ons staatsbestel maar iedere partij heeft wel het recht om niet mee te regeren met de NSB 2.0. Als dat wel gebeurt en Anton Wilders mag regeren dan is de uitkomst bekend.

PVDB2
PVDB228 jul. 2023 - 15:31

Het is de enige club in Nederland die geen gekozen democratische partijleider heeft. Waar geen ledenvergaderingen plaatsvinden. Waar 1 man al 17 jaar de scepter zwaait. Een alleenheerser noemen we ook wel een dictator. Laat eerst maar eens leden toe, ga ater een ledenvergadering organiseren zodat er democratisch een lijsttrekker wod gekozen. Daarnaast is Geert, fan van Poetin en Orban, die lang na MH17 en inval in de Krim, gewoon naar Kremlin ging en niet bij de toespraak van Zelensky wilde zijn. Laat Geert eerst de grondwet maar eens naleven war vrijheid van godsdienst een grondrecht is. LHBTQ-rechten verdedigen ook in Europa. Ook in Hongarije bij zijn grote vriend Orban. Afstand doen van idiote wensen als een Nexit en uitspraken die hem een veroordeling opleverde. Of al eerder dat had moeten gebeuren met uitspraken. Niets met VVM te maken heeft, allen maar om te beledigen voor politiek gewin. Leugens als de islamisering en asieltsunami. Bangmakerij, gezien de normale instroom van asiel dit jaar (bijna de helft van voorspeld). Een grote oorzaak van polarisatie. Integratie juist tegenwerkt, wat zelfs economisch belang kan schaden. Meer de wetenschap volgen (klimaatverandering), minder laster op Twitter gooien over andere politici. Tegenwoordig worden talloze wetenschappers en politici bedreigt. Get over it. Waar het toe kan leiden zien we in de VS. Waar landsbelang niet op staat, maar je tegenstander kapot maken.

Zandb
Zandb28 jul. 2023 - 16:02

Recorcer Q Wat u bij u zelf de strot uit wilt laten komen, datageneratie u heel democratisch zelf weten. Weet echter wel dat de enige ware democratie die moet zijn, die kiezers zelf kunnen afschaffen. Gezien de uitlatingen van de PVV is het niet lang niet zeker dat dat iedereen dezelfde invloed zal kunnen hebben in de dan ontstane ‘democratie’ die daarom geen democratie meer is. J

Sonic2
Sonic228 jul. 2023 - 16:46

Die laatste 2 zinnen zijn de meest grote onzin ooit. Zullen we dan ook maar stoppen met Stalin en Hitler veroordelen? Op beide zijn mislukte aanslagen gepleegd. Wilders is geen Stalin of Hitler, maar het geeft aan wat voor enorm bagger argument het is. Als "rechts" het allemaal niet weet dan gaan ze naar de bedreigingen van Wilders grijpen. Bij Kaag was het een toneelstukje. Maar ze zijn wel zo extreem hypocriet om het als politiek punt in te zetten bij Wilders. En dat democratische gekozen is een non argument. De NSB was ook democratisch gekozen. De NSDAP ook. De CPN ook. Wat wil je er in vredesnaam mee zeggen? En dit soort totale onzin krijgt ook gewoon nog 12 likes. En voor de rest heeft geen enkele partij van te voren een recht om in een regering te zitten. Je hebt eerst verkiezingen en daarna probeer je een regering te vormen met partijen die min of meer hetzelfde denken als jezelf om tot een meerderheid in het parlement te komen. Niemand heeft een van tevoren bedacht recht. En links is vooral onder Rutte 2( en dan vooral de PvdA) gereduceerd omdat ze de verzorgingsstaat afbraken. Wat een onzin reactie dus weer. Beschamend dat dit zoveel likes krijgt. Maar dat zal de PVV/Forum tak van de comment sectie wel zijn. Die u aan zoveel totaal onterechte likes helpt.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jul. 2023 - 21:07

@ reforcer: [.....het recht om eventueel in een regering te gaan zitten.] Geen enkele partij heeft dit "recht", dus ook de PVV niet. Zelfs als grootste fractie heb je niet zo'n "recht". Alles is afhankelijk van de coalitieonderhandelingen. Partijen moeten tot een politiek-inhoudelijke overeenstemming (kunnen) komen, om een nieuwe regeringscoalitie te kunnen vormen. Als dat niet met de PVV lukt, valt die buiten de boot. [Met name de punten over asiel- en arbeidsmigratie waarover links al decennia een veto uitspreekt....] Nonsnesikaal. Hoezo kan "links", dat niet eens aan de coialitie delnemet, een "veto"uistrrpeken over beleispiunten?

Norsemen
Norsemen29 jul. 2023 - 0:51

Dat domme gelul dat de PVV democratisch gekozen is wordt heel vermoeiend. Het zegt namelijk helemaal niets, nul komma nul, over de standpunten.

Olav Meijer
Olav Meijer29 jul. 2023 - 9:32

Excuus voor de laatste, ongecorrigeerde alinea. Die moet luiden: Nonsensikaal. Hoezo kan "links", dat niet eens aan de coalitie deelneemt, een "veto" uitspreken over beleidspunten?

Bub Koster
Bub Koster28 jul. 2023 - 12:51

Dat demissionair minister van justitie Dilan Yesilgöz zegt dat ze het vertrek van Lilian Helder betreurt omdat ze in haar "een van de best ingelezen, best ingevoerde en meest ervaren Kamerleden die op veiligheid" is toch meer dan terecht? Velen van rechts tot links, inclusief het veld van politie en overige ambtenaren werkzaam bij justitie, denken er met betrekking tot haar zo over. Dat ze niets met Kaag had en daarmee ook niet haar vertrek is dan ook heel wat anders. Bedreigingen treffen heel veel meer politici inclusief Yesilgöz en Helder. Dat valt dan ook algemeen en dus onverdeeld te betreuren.

1 Reactie
BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 17:28

Wie zijn het met haar eens behalve PVVers?

Geer1
Geer128 jul. 2023 - 12:44

Een zwaard van Damocles van een optie over rechts is het beste dat de VVD zich kan wensen in de onderhandelingen. Dan krijg je eerder iets gedaan van Timmermans op bijvoorbeeld asiel in ruil voor klimaat, dan als je toch tot elkaar veroordeeld bent.

BartP2
BartP228 jul. 2023 - 12:40

Politie en Veiligheid is wel een stokpaardje van de VVD ja. Daarbij is Yesilgöz minister van Justitie en Veiligheid. Niet vreemd dus dat ze Lilian Helder hier om memoreert.

baris2
baris228 jul. 2023 - 12:28

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout28 jul. 2023 - 12:24

De VVD wil zowel intereuropees als transatlantisch het door henzelf gespindoctorde `succesverhaal' van deze `vluchtelinge', uitbuiten in goedkope Readers Digest- en InfoNu stijl. Zulks klaarblijkelijk om bonuspunten mee te scoren binnen de US-Republikeinse agenda, waar ook verkiezingen op handen zijn. Het draagt derhalve bij aan het opvijzelen van de idee dat men in het zg. Vrije en Judeogristelijke Westen, álles kan bereiken wat in het goddeloze en `communistische' Oosten niet kan en mag. Het valt te hopen dat deze gevaarlijke lijsttrekster, nb. ook nog minister op Justitie, (sic) zonder graad in de Rechten, nimmermeer op deze post een ambt mag bekleden.

4 Reacties
Westen2
Westen228 jul. 2023 - 15:33

U heeft niet de moed om haar bij haar naam te noemen ?

Herr Vorragend
Herr Vorragend28 jul. 2023 - 19:15

Je woordkeuze Hannes, duidt wat mij betreft op anti-semitisme, minachting van rechtstatelijke trias politica, en een voorliefde voor het huidige Kremlin-nazisme. Maar misschien heb ik het mis. Wellicht een nadere verduidelijking van jouw zijde?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout28 jul. 2023 - 21:04

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout29 jul. 2023 - 12:03

Voorraag Wat een tragikomisch zwaktebod van U om in dezen de antisemitistenkaart te trekken.

Sonic2
Sonic228 jul. 2023 - 11:59

De VVD houdt van SM en houdt er van vernederd te worden. De PVV is net als elke andere ultra rechtse partij onbetrouwbaar. Als het Wilders en zijn bende niet bevalt dan trekt hij de stekker er weer uit. Het is al in 2012 gebleken hoe dom en achterlijk het is om je politieke lot afhankelijk te maken van ultra rechts. En dan heb ik het nog niet eens gehad over allerlei rechts radicale waanzin die je dan als VVD zijnde moet verdedigen. Ik denk dat een ultra rechtse coalitie zeker een mogelijkheid is na 22 november. Dan moeten VVD/ PVV/ BBB/JA21 wel een soort van meerderheid krijgen. Aan het fatsoenlijke deel van Nederland is het de taak om zo'n horror kabinet te voorkomen. Ik geef niet de schuld aan links hiervan, maar de fusie PvdA/ Groenlinks maakt een "rechts" kabinet helaas wel kansrijker. Dat de BBB kiezers en de VVD kiezers een gruwelijke hekel hebben aan Groenlinks is bekend. En dat gaat de PvdA/ Groenlinks combinatie pijn doen. Ik herken het ook in mijn persoonlijke leven. Ken wel vrij veel BBB en VVD stemmers. Groenlinks is echt de duivel. Dat is dus een van redenen dat ik terughoudend tegenover die fusie sta met PvdA en Groenlinks. En dat voor een "Groenlinks stemmer". Dat opperde hier althans een "helder licht en ook kenner"

3 Reacties
Geer1
Geer128 jul. 2023 - 12:36

Groenlinks is de duivel voor PVV en in mindere mate BBB, de VVD ers zijn eerder neutraal en vooral opportunistisch.

BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 13:28

Groenlinks is inerdaad de duibel voor de PVV, dat zie je hier op deze site goed aan de reacties van Mathijsco.

Sonic2
Sonic228 jul. 2023 - 14:25

@ Geer1 Ook bij veel VVD( vooral kiezers inderdaad) ligt Groenlinks slecht. Kun je ook gewoon afleiden aan peilingen. En Timmermans ligt ook slecht bij VVD/ BBB kiezers. Nu moet je zeker niet bij je tegenstanders geliefd willen zijn. Hopen dat Omtzigt komt en dat de VVD niet de grootste wordt. En ook dat VVD- CDA-PVV-JA21- BBB niet de meerderheid halen. En dan vrees ik ook voor Forum. Want als het alternatief is vrees ik met grote vrezen

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai28 jul. 2023 - 11:46

Begrijpelijk deze toenadering van VVD naar de PVV. Met het nieuwe blok op links van PVDA en GL heeft de VVD natuurlijk een krachtveld over rechts nodig. Heb al een eerder aangegeven dat met het verlaten van Rutte bij de VVD er meer opening ontstaat naar de PVV. Met alle terugtredende politici van de oude garde ontstaan er nieuwe ontwikkelingen. Of je daar blij mee moet zijn is een tweede. Denk dat zowel links als rechts zich niet voldoende hebben gerealiseerd dat met het vertrek van Rutte er veel meer gaat veranderen dan we hoopten en verwachten. Hoop oprecht dat we uiteindelijk in wat rustiger vaarwater komen. Het elkaar blijven uitschelden heeft weinig verheffends. Laten we dingen proberen op te lossen . Als je naar de zogenaamde nieuwe politiek tot nu toe kijkt heeft het totaal helemaal niets opgeleverd, enkel de kiezers bevestigd in waar Den Haag voor staat. En dat is beslist niet fraai.

Huib2
Huib228 jul. 2023 - 11:31

"D66-leider Sigrid Kaag, die zich vanwege bedreigingen genoodzaakt zag de politiek te verlaten". Dit lijkt me geen correcte samenvatting van wat er rond Sigrid Kaag is voorgevallen. Inderdaad noemde zij de bedreigingen zelf als reden voor haar vertrek. Eenieder zag echter dat zij de hoge verwachtingen rond haar persoon niet kon waar maken. Zij disfunctioneerde en verloor het grootste gedeelte van haar aanhang. Een klein groepje trouwe volgelingen probeert nu de mythe in stand te houden dat zij door de bedreigingen is vertrokken.

10 Reacties
itsme3
itsme328 jul. 2023 - 12:19

Zonder de bedreigingen, die helaas tegenwoordig de meeste politici voor hun kiezen krijgen, had ze wel een andere reden verzonnen om de politiek via de achteruitgang te kunnen verlaten. En nadat ze Rutte voor de tweede keer een mes in de rug stak, denk ik niet dat er ook maar één VVD'er is die haar aftocht betreurt.

Mag
Mag28 jul. 2023 - 12:32

aan Huib en dat vrouwtje van VVD : Heeft ze iets noemenswaardig bereikt behalve op de vluchtelingen afgeven?

Vuurrood
Vuurrood28 jul. 2023 - 12:49

Ishet nog steeds niet tot jouw doorgedrongen dat de ook de familie van mevr. Kaag wordt bedreigd? jij probeert ons wijs te maken dat mevr. Kaag niet bekwaam genoeg was en daarom vertrok? Enig idee waarom jouw idool van den Plas geen premier wil worden? Wegens zelf veronderstelde onbekwaamheid om premier te kunnen zijn, zelfs te onbekwaam om een fractie van meer dan vijf personen te kunnen leiden.! Waar zij dan weer eerlijk over is.

BrotherV
BrotherV28 jul. 2023 - 12:58

Deze totaal ongefundeerde mening krijgt maar liefst 8 duimpjes omhoog omdat ze hun eigen gedrag ten opzichte van mevr Kaag wensen te bagatelliseren. Het is een zeer ziek en misogyn commentaar dat geen inhoudelijke reactie waard is.

Sonic2
Sonic228 jul. 2023 - 16:34

@ Itsme Kaag die Rutte een mes in haar rug stak? Wanneer dan. In 2021 heeft Rutte een zeer belangrijk kamerlid dwars gezeten en daarover gelogen. Kaag heeft Rutte toen laten zitten. Had ze nooit moeten doen destijds, maar dat is het tegenovergestelde van een mes in de rug steken. Rutte en de VVD lieten doelbewust het kabinet vallen aan het begin van deze maand. Dat lijkt nu alweer tien jaar geleden. En Kaag heeft toen gezegd dat ze niet kon garanderen dat haar hele fractie hem daarna beschermde als hij als demissionair premier zou worden weg gestuurd. Wanneer treden trouwens Eerdmans, Wilders en Baudet eens af? Die presteren ook niets. Die maken de verwachtingen ook niet waar. Dus wanneer hoepelen die ons op? We kunnen makkelijk Kaag bekritiseren, maar het zou wel fijn zijn als het gelijke monniken en gelijke kappen is. Ook als je 'rechts" bent moet je bij wanprestaties opdonderen. Daar hoor en lees ik u dan weer wat minder vaak over. Voor de rest doen u en Huib alsof jullie bij het gezin van Kaag horen. Jullie weten allemaal precies wat in haar om ging. Jullie weten hoe ze haar loopbaan plant. Het zijn allemaal observaties van buitenaf.

Benaa
Benaa28 jul. 2023 - 18:39

@ Sonic2 "Wanneer treden trouwens Eerdmans, Wilders en Baudet eens af? Die presteren ook niets. Die maken de verwachtingen ook niet waar" Waren die lid van het kabinet dan? U heeft het opeens over gekozen parlementariërs. Misschien voortaan toch even iets meer in het staatsrecht verdiepen alvorens met zulke onzin te reageren.

Sonic2
Sonic229 jul. 2023 - 9:16

@ Benaa Je hoeft mij niet de les te lezen. Onfatsoenlijke rechts radicaal. Het gaat om PARTIJLEIDERS. Dus je hele verhaal gaat al niet op. En dan moeten zeer slechte leiders als Wilders, Baudet en Eerdmans ook ophoepelen. Ze hebben nooit wat gepresteerd. Laat Huib daar eens wat over zeggen in plaats van makkelijk en sneu likes scoren.

Polarisario
Polarisario29 jul. 2023 - 10:33

@Sonicje: Als er iemand is die constant anderen de les leest dan ben jij dat zelf. Benaa geeft volledig terecht iets aan en nog op een hele vriendelijke wijze. Om dan zo naar en agressief te reageren raakt kant noch wal. Nog iets over dat mes in de rug: Als je dat gemist hebt dan heb je de afgelopen maand het nieuws totaal niet gevolgd.

Benaa
Benaa29 jul. 2023 - 12:10

@ Sonic2 "Het gaat om PARTIJLEIDERS. Dus je hele verhaal gaat al niet op. En dan moeten zeer slechte leiders als Wilders, Baudet en Eerdmans ook ophoepelen" Altijd gedacht dat de beoordeling van het functioneren van partijleiders is toebedacht aan de leden van de partij. Wellicht kunt u lid worden van de desbetreffende partijen. Kunt u mee beslissen.

Benaa
Benaa29 jul. 2023 - 20:09

@ Sonic2: "Onfatsoenlijke rechts radicaal. Het gaat om PARTIJLEIDERS. Dus je hele verhaal gaat al niet op" Oh dus u dacht dat Kaag's vertrek geheel los stond van haar (dis)functioneren als bewindspersoon. Nou dream on!

korheiden
korheiden28 jul. 2023 - 11:28

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

korheiden
korheiden28 jul. 2023 - 11:28

Het lijkt me inderdaad voorsorteren op een rechts kabinet. Als je de peilingen volgt moet je toch concluderen dat dit wel eens de wens van een meerderheid zou kunnen zijn. GL/PvdA wint wel, maar ten koste van andere linkse partijen. Op rechts zijn er ook verschuivingen, maar VVD+BBB+PVV+CDA+JA21+FVD+SGP+BVNL hebben in alle peilingen meer dan 80 zetels. We wachten nog af wat Omtzigt gaat doen.

Armoedegrens
Armoedegrens28 jul. 2023 - 11:15

Is er iemand in de zaal die wellicht weet hoeveel er op de politie is bezuinigd onder de VVD over de afgelopen 13 jaren en op welke wijzen? Overigens is politie maar een fractie van hoe je veiligheid verkrijgt. Scholing, toegang tot voorzieningen, allemaal kapot gemaakt door de VVD. Soms vraag ik me af waarom we de VVD nog als een middenpartij zien. Uiteindelijk zijn dit allemaal voorbeschietingen voordat ze zich definitief als de feitenloze Republican Party van Nederland presenteren. Wat moeten Shell en Schiphol anders?

Willem D2
Willem D228 jul. 2023 - 10:42

Denk dat het allemaal wat minder ver gezocht is in dit geval. Beide dames hebben veel met elkaar te maken gehad omdat zij op het zelfde beleidsterrein werkzaam zijn, Helder was specialist justitie binnen de PVV. Yesilgoz staat bekend als hardliner, dus waarschijnlijk zaten ze regelmatig ook nog eens op 1 lijn.

Mathijsco
Mathijsco28 jul. 2023 - 10:27

Een Lucky Luke stand off. De Jorritsma clan en Wilders kunnen elkaars bloed wel drinken. Een 'samenwerking' tussen de 2 zal bestaan bij de gratie van wie het eerste wegloopt tijdens de onderhandelingen of vlak daarna. Wilders -migratie is zijn terrein- zal de VVD het vel over de oren trekken door dusdanig hoge eisen te stellen dat de VVD wegloopt. Missie geslaagd, migratie-kiezers naar Wilders anti-migratiekanpioen. Land op zijn gat. De VVD hoopt het oude trucje nog een keer te herhalen en Wilders te 'decimeren' en zijn kiezers af te pakken. Dat kan vrij makkelijk, want er is economisch ontij op komst en ze kunnen hem exact dezelfde heksensoep serveren als een paar jaar geleden. Missie geslaagd. Stemmers naar de VVD. Land op zijn gat. Verkiezingen. En dan duikt er weer zo'n Diederik Samson zeur op met een scam verhaal over 'eerlijk', en dan krijg je weer exact hetze ... Pffff. Wie hier brood in ziet, succes!

1 Reactie
Sonic2
Sonic228 jul. 2023 - 12:07

De PVV heeft zichzelf de afgelopen 10 a 15 jaar uitgesloten. Door haar zeer onfatsoenlijk en niet constructieve gedrag en hun zeer laakbare, foute en onrealistische standpunten. Al zou onuitvoerbaar een beter woord zijn. Wilders is een politicus in zijn nadagen. Bij elke normale partij was hij al door de leden weg gestuurd of hadden zijn kiezers hem de deur uitgeduwd. Want Wilders heeft helemaal niets voor elkaar gekregen. Geen idee waarom de VVD hem nu weer uit de mottenballen gaat halen. En hem weer relevant gaat maken. De PVV is in bijna alle peilingen gestagneerd. En die peilingen voor de PVV zijn altijd al te hoog. De PVV heeft zichzelf op een zijspoor gezet. Geen idee waarom de VVD zo enorm achterlijk is om de PVV weer van dat zijspoor af te halen. Dit gaat overigens over de VVD en de PVV. En jij weet het weer zo te draaien dat je links kan bashen. Als "links" persoon.

Yun99
Yun9928 jul. 2023 - 10:14

Ter aanvulling, over wat Helder zei bij het vertrek van Kaag: RTL Nieuws bracht een artikel getiteld "Kaag over vertrek: Hoop dat het meisjes niet weerhoudt om ook politiek in te gaan". Helder reageerde daarop met > Meisjes misschien wel, maar sterke vrouwen niet > > Doei! > #kaaguitdenhaag https://twitter.com/lilianhelderpvv/status/1679495426964180992

1 Reactie
Yun99
Yun9928 jul. 2023 - 17:30

Ah, ik zie nu toevallig dat mijn bericht redundant is. Als je geen cookies accepteert, verschijnt de tweet in het artikel niet en zie je ook niet wát je mist - vandaar.

Bernie2
Bernie228 jul. 2023 - 10:13

En zo verlaat ook fasciste Helder Den Haag. De eerste van het smaldeel van dit trieste tuig? Dat de VVD en de ultra rechtse Yesilgöz in het bijzonder staan te soppen in hun tranen zal niemand verbazen.

8 Reacties
Hann63
Hann6328 jul. 2023 - 10:35

Idd, Helder heeft meer kapot gemaakt dan 13 jaar Rutte. En zoek eens op wikipedea op wat het woord facisme betekent.....

FrankJan Boere
FrankJan Boere28 jul. 2023 - 13:32

Door iedereen die u niet zint te benoemen tot ‚fascist‘ of ‚ultra-rechts‘ holt u die begrippen nogal uit. Persoonlijk vind ik het ook wat respectloos naar de ca 6 miljoen slachtoffers van het fascisme.

Bernie2
Bernie228 jul. 2023 - 13:49

Het is simpel folks. Een club die bij monde van de gepoederde voorman repeterend, en ik herhaal REPETEREND moslims vertrapt, hun korans wil verbranden en alle moskeeën wil sluiten om moslims tenslotte uit zijn maatschappij te willen verwijderen is een gekend fascist. Vervang Hitlers jodenjacht met Wilders' moslimjacht en leg mij het verschil uit. Helder is niets meer of minder dan een onfrisse handlanger.

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai28 jul. 2023 - 15:00

Ha die Bernie2 U bent lekker leeg gelopen? Het is niet in u op gekomen dat de beide dames werkten op het zelfde beleidsterrein ? dat zou zomaar een link kunnen zijn.

FrankJan Boere
FrankJan Boere28 jul. 2023 - 15:41

In de eerste zin gaat het al mis: ‘Het is simpel….’ U bedoelt: ‘Ik vind het simpel…’ en dat mag. Maar dan blijft het raar dat u deze mevrouw een fasciste noemt op basis van uitspraken can haar voorman vind ik raar. Stuitend wordt het voor mij als u Hitlers jodenjacht gelijk stelt aan Wilders moslimjacht. U vraagt om het verschil? Bent u serieus? Wel eens iets gelezen over de Kristallnacht, de holocaust? U vertrapt ZES miljoen vermoorde mensen met deze uitspraak. Maar ik vrees dat het geen zin heeft om te pogen om u te overtuigen. Ik heb een oude man gekend. In 1945 was hij een jongetje van 12. Hij was helemaal alleen. Want zijn complete familie was uitgeroeid. Dat, meneer, was fascisme. En die oude man was altijd ern ernzaam jongetje gebleven. Tot het eind van zijn leven. Ik verzoek u om hem en die zes miljoen vermoorde mensen met redpect te behandelen. Dat is alles. Zoek andere woorden die minder kwetsend zijn voor hen die achterbleven.

Satya
Satya28 jul. 2023 - 16:18

"Persoonlijk vind ik het ook wat respectloos naar de ca 6 miljoen slachtoffers van het fascisme. " Dat mag je tegen iedere pvv stemmer gaan vertellen. "Door iedereen die u niet zint te benoemen tot ‚fascist‘ of ‚ultra-rechts‘ holt u die begrippen nogal uit." Dat doe jij door je onwetendheid over fascisme en ultra rechts en het hier te reduceren als andersdenkenden. Etnische vervolging hoeft geen holocaust te zijn om erg te zijn.

Satya
Satya28 jul. 2023 - 19:53

"Ik heb een oude man gekend. In 1945 was hij een jongetje van 12. Hij was helemaal alleen. Want zijn complete familie was uitgeroeid. Dat, meneer, was fascisme." De holocaust was een gevolg van fascisme. Etnische vervolging hoeft ook niet altijd genocide te zijn. Fascisme kent wel altijd een zondebok. De pvv is een proto fascistische partij.

Olav Meijer
Olav Meijer28 jul. 2023 - 20:40

@ FrankJan Boere: Fascisme is wel degelijk actueel, en niet uitsluitend beperkt tot het nazi-tijdperk. Ook b.v. in Portugal, Spanje en Griekenland hebben ronduit fascistische regiems geheerst. En de opvattingen van Wilders c.s. en Baudet c.s. hebben duidelijk fascistische kenmerken. Niets op tegen die te benoemen, integendeel. Juist de ervaringen van de Tweede Wereldoorlog, maar ook daarna nog, nopen tot grote waakzaamheid. En dat doet zeker ook de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog juist recht.

Rob Matthijssen
Rob Matthijssen28 jul. 2023 - 10:07

Suggestie en speculatie. Nieuws betekent feiten.

Frankasd1051
Frankasd105128 jul. 2023 - 10:00

Verschrikkelijk! Maar gelukkig zal zo’n gedoogkabinetje ook weer heel snel in dampende ruzie verkruimelen en keert de PVV dan weer terug in gelukzalige irrelevantie.

Vuurrood
Vuurrood28 jul. 2023 - 9:58

VVD en haar leden? Een grote verzameling nitwitten! Vanmorgen op NPO1 de bevestiging van wat normaal denkend Nederland allang wist. Mark Rutte heeft het kabinet willens en wetens de nek omgedraaid vanwege het asielzoekers probleem. Hij wenste dat helemaal niet op te lossen en heeft daarmee van den Burg (ook VVD) moedwillig een mes in de rug gestoken. Eigenlijk wenste Rutte geen enkel probleem op te lossen als de oplossing de VVD leden tegen de haren in zou strijken! Ook nu weer. VVD doet geen uitspraak over samenwerking met PVV. Individuele VVD leden, zoals Yesilgöz, moeten het pad effenen voor een extreem rechts kabinet na de verkiezingen. Het is gewoon vuile politiek van de gehele VVD.

1 Reactie
E w T
E w T28 jul. 2023 - 17:46

Vuurrood. Alles wat liesbeth Spies van het CDA hierover te melden had is pure kinnesinne omdat haar club bij de volgende verkiezingen nog meer schade oploopt. Deze opportunista was liever doorgegaan met dit non kabinet om nog een klein beetje kans over te houden aan het eind van de termijn. Ouwe politiek van het zuiverste water vrind.

ChefSache
ChefSache28 jul. 2023 - 9:44

Je kunt privé en werk gewoon gescheiden houden..

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen28 jul. 2023 - 17:08

eens, in het publiek domein dit soort teksten sturen is werk.