Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vuurwerktraditie: dit jaar al 26 kinderen zwaargewond

  •  
23-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2009 keer bekeken
  •  
vuurwerk

De brandwondencentra melden dat vuurwerk dit jaar opnieuw veel leed aanricht. Sinds november hebben de brandwondenartsen al 26 kinderen moeten behandelen vanwege zware verwondingen, bericht RTL Nieuws.

In het brandwondencentrum van Beverwijk zijn al 9 vuurwerkslachtoffers behandeld, het ging daarbij alle keren om kinderen. In het Maasstad Ziekenhuis kwamen tot nu 10 slachtoffers binnen onder wie ook 9 kinderen. Het Martini Ziekenhuis behandelde 10 mensen met ernstige brandwonden, het ging daarbij 8 keer om een kind.

Afgelopen zaterdag overleed in Ridderkerk een 24-jarige man nadat zwaar vuurwerk in zijn gezicht ontplofte. Het vuurwerk was afgestoken door een andere man.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren deden eerder dit jaar opnieuw een poging om een algeheel verbod op consumentenvuurwerk ingevoerd te krijgen. Een meerderheid van de Kamer is daar echter tegen. “Een misser van kabinet en Kamer”, meent VVD’er Frans Weisglas, oud-voorzitter van de Kamer.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.