Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Voorzitter Russische Veiligheidsraad dreigt met raketaanval op Internationaal Strafhof in Den Haag

  •  
20-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
6105 keer bekeken
  •  
ANP-461511392

Dmitri Medvedev, vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, heeft gedreigd het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te bombarderen. Dit weekend liet het ICC weten een arrestatiebevel te hebben uitgevaardigd tegen de Russische dictator Vladmir Poetin vanwege oorlogsmisdaden in Oekraïne.

In een bericht op Telegram laat Medvedev weten dat het “goed denkbaar” is dat vanaf een Russisch schip op de Noordzee hypersonische Oniks-raketten worden afgevuurd op het gerechtsgebouw in Den Haag. Ook zegt hij niet te vrezen voor vergelding, aangezien het ICC “een arme internationale organisatie” is die het niet aandurft oorlog te voeren. Medvedev eindigt zijn bericht met een waarschuwing: “Rechters van de rechtbank, kijk goed naar de lucht.”

Het bericht van Medvedev dat bolstaat van de scheldwoorden en beledigingen aan het adres van het ICC, noemt het arrestatiebevel tegen Poetein ook “de definitieve ineenstorting van het internationale rechtssysteem.

Vrijdag vaardigde de Kamer van vooronderzoek van het Internationaal Strafhof arrestatiebevelen uit niet alleen aan Poetin, maar ook aan Maria Lvova-Belova, de Russische presidentiële commissaris voor Kinderzaken. Beiden worden verantwoordelijk gehouden voor Russische oorlogsmisdaden gepleegd in Oekraïne, waaronder de deportatie van Oekraïense kinderen naar Rusland. Het arrestatiebevel houdt in dat alle leden van het Strafhof nu wettelijk verplicht zijn Vladimir Poetin te arresteren wanneer hij dat land bezoekt, en hem uit te leveren aan de rechtbank.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.