Joop

Voorzitter Eerste Kamer (VVD) noemt zijn woedeaanvallen ‘niet adequate bejegening’

  •  
23-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2058 keer bekeken
  •  
bruijn

De voorzitter van de Eerste Kamer, de VVD’er Jan Anthonie Bruijn, erkent in een e-mail aan zijn ambtenaren dat hij zich in het afgelopen jaar “te veel door zijn emoties heeft laten leiden”. “Dat resulteerde in een niet adequate bejegening”, aldus Bruijn in het bericht waarop de NOS de hand heeft weten te leggen.

Een week geleden onthulde de NOS dat ambtenaren de voorzitter van de senaat beschuldigden van wangedrag. Bruijn zou regelmatig zonder duidelijke aanleiding in woede uitbarsten en gaan schreeuwen. Ook vertoonde hij autoritair en onaangenaam gedrag. “De stevigheid die je als voorzitter nodig hebt kan zich soms tegen je keren als je die verkeerd inzet of daarin doorschiet”, schrijft de voorzitter daar zelf over. “We gaan nu samen onder externe begeleiding een verbetertraject inzetten.”

Volgende week kiest de Eerste Kamer een nieuwe voorzitter. Bruijn wil graag blijven, maar krijgt concurrentie van Mei Li Vos, kandidaat namens de combinatie GroenLinks/PvdA.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

onyxcumulus
onyxcumulus24 jun. 2023 - 9:55

###Voorzitter Eerste Kamer noemt zijn woedeaanvallen ‘niet adequate bejegening’### In gewoon Nederlands bedoeld hij te zeggen: Schofterig

Paul250371
Paul25037123 jun. 2023 - 21:58

Infantiel rechts onbeschoft roverstuig regeert Nederland

Cleo1
Cleo123 jun. 2023 - 18:43

Allemaal rijke blanke mannen. Want als een vrouw of gekleurde of armoedzaaier zich zo zou laten gaan dan is hun carrière voorbij, dus die durven dat niet. Zie je bijvoorbeeld ook in Hollywood: al die eikels met hun method-acting waarbij ze hun collega's eindeloos treiteren, dat zijn allemaal mannen want vrouwen weten dat ze al als 'lastig' worden weggezet als ze zelfs maar een verkrachter afweren.

1 Reactie
Grozny
Grozny23 jun. 2023 - 23:32

Portman, Swank, Streep, Theron, Winslet allemaal vrouwen en method actors.

Panthera
Panthera23 jun. 2023 - 13:12

Volgende week kunnen wij zien hoeveel fatsoen er nu in onze Eerste Kamer zit. De BBB is er al uit, liever een bullebak, dan een poppetje wat in de Tweede Kamer meer aandacht voor haar telefoon had, dan wat er door andere leden gezegd werd.

Polarisario
Polarisario23 jun. 2023 - 11:02

Ik vermoed dat de berichten over deze man toch ook gezien moeten worden in het kader van het moment waarop en zijn herverkiezing. Als hij echt zo’n bullebak zou zijn dan was dit wel eerder bekend geworden. Kijk naar Wiersma waas echt een spoor van dit soort berichten bekend waren. Het gebeurt steeds vaker dat mensen op basis van geruchten beschadigd worden. Ik denk dan aan Gijs van Dam waar inmiddels lijkt dat er niet echt veel waar was van wat werd beweerd of aan het onjuiste vermeende drankgebruik van Remkes. Dit is een kwalijke ontwikkeling. Bij dit soort geruchten, waar of onwaar, speelt de journalistiek een belangrijke rol. Ik zou eigenlijk willen oproepen de geruchtenmachine over te laten aan de roddelblaadjes. Het vertrouwen is al best laag en behoeft geen extra zetjes te krijgen van roddelende journalisten.

1 Reactie
Zandb
Zandb23 jun. 2023 - 11:32

Polarisario Fijne stelling: "Als hij echt zo’n bullebak zou zijn dan was dit wel eerder bekend geworden." Is dat net zo'n fijne stelling als: "Als u werkelijk slim zou zijn, dan had u niet zo'n domme reactie geschreven"?

Roep en Toeter
Roep en Toeter23 jun. 2023 - 8:46

''Bruijn wil graag blijven, maar zal vermoedelijk concurrentie krijgen van een kandidaat van GroenLinks/PvdA en een BBB-kandidaat.'' Intussen weten we dat BBB de kandidatuur van VVD Bruijn steunt. Dus kunnen we ook op onze vingers natellen uit welke hoek de cancelpraktijken (die in aanloop van de verkiezing verspreid zijn) tegen VVD Bruijn komen. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bbb-steunt-voorzitterschap-eerste-kamer-van-in-opspraak-geraakte-jan-anthonie-bruijn-vvd~b9622083/

2 Reacties
Polarisario
Polarisario23 jun. 2023 - 11:06

@Toeter: De geruchten lijken afkomstig van een rancuneuze oud-medewerker werd vanochtend in WNL aangegeven. Deze medewerker had daarmee eerder gedreigd en lijkt zijn dreigement nu te effectueren. Ik weet niet op wie jij hier nu duidt, maar het lijkt deze keer niet uit de politieke hoek te komen.

Roep en Toeter
Roep en Toeter23 jun. 2023 - 18:39

''Ik weet niet op wie jij hier nu duidt, maar het lijkt deze keer niet uit de politieke hoek te komen.'' Hun media staan er dan toch vol mee. Alle berichtgeving, behalve dan blijkbaar bij WNL, is er op gericht VVD Bruijn te beschadigen/cancellen.

Proletarier
Proletarier23 jun. 2023 - 8:33

Dit zijn allemaal hoge meneren die zichzelf heel wat vinden maar de manieren van een kleuter hebben. Tijd dat we ze ook zo gaan behandelen, als kleuters

Joop  den Uil
Joop den Uil23 jun. 2023 - 8:30

Nu we toch bezig zijn met ''het onderwijs'' en de zgn revolutionaire veranderingen waar die mede door toedoen van het Kabinet midden in zitten , is het wellicht wenselijk om vanaf de Lagere School ruim tijd te reserveren voor zgn ''assertiviteits-lessen'', zowel verbaal als fysiek , met diverse diploma's en certificaten. Dat leert onze volgende generatie zich te wapenen tegen de politici. en vervelende managers.

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr23 jun. 2023 - 13:42

En dan die nieuwe generatie, gewapend met die assertieve aanpak, voor de klas zetten! Samen met de kinderen ten strijde tegen alle hotemetoten, die het beter weten!

Adaestuo
Adaestuo23 jun. 2023 - 8:11

Ik moet toegeven dat die schuimbekkende VVD mannetjes zeer bedreven zijn in het vinden of anders maar verzinnen van bagatelliserende eufemismes, over het algemeen dan want die Jan Anthonie Bruijn denkt duidelijk dat iedereen zit te suffen. Een term zoals adequate bejegening heeft hij blijkbaar even wat al te snel gelezen: adequate bejegening is iets wat voorbij komt tijdens de eerste lessen sociale competenties, of sociale vaardigheden. Naar zulk cursussen ga je of wordt je gestuurd wanneer er het een en ander schort aan sociale vaardigheden en je leert er dan ook het een en ander over sociale communicatie. Die cursussen zijn echter niet bedoeld voor en verre van afdoende voor het afleren van onbehouwen en intimiderende gedrag zoals van Jan Anthonie Bruijn en zijn zojuist afgedropen partijgenoot Dennis Wiersma, een cursus sociale vaardigheden is bedoeld voor (zeer) verlegen mensen en personen die aan zo iets genoeg hebben om eindelijk (wat) makkelijker mee te kunnen doen in het sociale verkeer. Hadden we trouwens niet al wat eerder gehoord dat Dennis Wiersma naar een cursus op dat vlak was gestuurd? Denkt de VVD werkelijk dat het normaal is om het publiek zelfs ook over deze kwestie maar aan het lijntje te houden en voor te liegen? En dan zegt Mark Hufter dat wij normaal moeten gaan doen...

Effie2
Effie223 jun. 2023 - 8:09

Woedeaanvallen. ...Waar hebben we dat meer gehoord? 'In blinde woede ontsteken als jouw mantra, dictatortje spelen, omdat jij je zin niet krijgt, omdat dwarsliggers (nog) niet (geheel) overtuigd zijn van de juistheid van jouw argumenten in jouw dogma's? En ondanks jouw verworven recht van de sterkste, op basis van hún inzichten daar dapper voor uitkomen?' Wanneer gaan leiders, die op basis van hun kennis en kwaliteiten, die op kosten van de samenleving leidinggevenden zijn geworden, eens inzien dat ze op die positie zijn neergezet om hun vakbekwame geschoolde ondergeschikten zodanig te bedienen dat die optimaal hun werk kunnen (blijven) doen? En dat zíj, nét als ieder ander individu, slechts een verwaarloosbaar en tijdelijk onderdeeltje zijn van de totale samenleving, waaraan ze hun leidende positie ontlenen? Wanneer schaffen we dat idiote top down systeem eens af, en nemen we de behoeften van de werkvloer als uitgangspunt voor beleid? 'Wanneer erkennen we dat de samenleving een soort ketting is, die onvermijdelijk bij de zwakste schakel breekt?'

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr23 jun. 2023 - 13:45

Effie, de zwakste schakels zijn gebroken. Ze zijn vervangen door gewetenloze bestuurders. De echte vraag moet zijn: Wat beweegt de vooral oudere mannen, Wiersma is de eerste jeugdiger bestuurder, zich zo te laten gaan? Is er een tijdlijn van meldingen van ondergeschikten? Kunnen we dan ergens een omslag zien in het gedrag, dan wel in degenen die tegen het gedrag in opstand komen? Leeftijd, opleidingsniveau….

TanteJuut
TanteJuut23 jun. 2023 - 8:02

Zo lusten we er nog wel een paar. - Emotionele aansturing met dwingende overtuigingen - Persoonlijke feedback op basis van onredelijkheid - Directieve communicatie met eenrichtingsvernedering Boos zijn is gewoon een gebrek aan beheersing en manieren. Zeer onprofessioneel. Ga thuis maar servies smijten.

Déjà vu
Déjà vu23 jun. 2023 - 7:32

Rutte, Wiersma en ook deze VVD-er heeft last van woedeaanvallen. Parlementair onderzoek laten uitvoeren of deze aandoening ook kan overslaan naar andere fracties?

Proletarier
Proletarier23 jun. 2023 - 7:02

Na Dennis Wiersma nog een bullebak binnen de VVD? Je verwacht het niet

1 Reactie
Jan Wijn
Jan Wijn23 jun. 2023 - 8:20

Het cynisme van Wiegel naar linkse partijen was veel smeriger dan iemand die bullebak. Dat cynisme van de Heintje Davids uit Friesland hielt aan nadat hij al veertig jaar uit de politiek was: op zijn kasteeltje in Heeze en later in Friesland. Van Wiegels gemeenheid kan Wiersma bij hem om de hoek nog veel leren.