Joop

Ambtenaren: voorzitter Eerste Kamer (VVD) maakt zich schuldig aan wangedrag

  •  
14-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1461 keer bekeken
  •  
bruijn

Kort voor de verkiezing van de voorzitter van de nieuwe Eerste Kamer trekken ambtenaren aan de bel over de huidige voorzitter, de VVD’er Jan Anthonie Bruijn. Zij beschuldigen hem van wangedrag, zo bevestigt de griffier van de senaat tegenover de NOS.

Volgens (oud-)personeelsleden die de NOS heeft gesproken, gaat het om autoritair en onaangenaam gedrag. Veelvuldig worden genoemd schreeuwen en woede-uitbarstingen. De aanleiding was voor betrokkenen vaak niet duidelijk. De medewerkers, die anoniem willen blijven, schetsen een beeld van personeel dat "op zijn tenen loopt" uit angst voor uitbranders van de voorzitter. Bruijn controleerde bijvoorbeeld de exacte tijd van binnenkomst en vertrek van ondersteunend personeel en daar is hij ook door de griffier over aangesproken.

Volgens de verhalen trapt Bruijn alleen naar beneden. Tegen zijn collega’s in de Eerste Kamer gedraagt hij zich uiterst correct. Zij reageren dan ook verbaasd op de klachten over de VVD’er. Bruijn wil nog niet reageren, naar eigen zeggen omdat hij “een erg volle agenda” heeft.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (23)

Greendutch
Greendutch15 jun. 2023 - 12:29

E R U I T Ga je schamen en ben voorbeeldig

Break on through
Break on through15 jun. 2023 - 11:22

= VVDer ==> Tell something new

Alexanderr2
Alexanderr215 jun. 2023 - 5:44

Tja, ik lees dat hij zich niet herkent in de woedeaanvallen. Toen ik het nieuws las dacht ik van, ah ja dat is de AJ die ik herinner. Heb jaar lang in zn onderzoeksgroep als student rond gelopen lang geleden en daar viel hij ook al op deze manier uit richting promovendi. Met huilen aan toe. Maja iedereen slinkt het altijd maar. En ook nu weer hoor, zulke types blijven er toch wel mee weg komen.

Olav Meijer
Olav Meijer14 jun. 2023 - 22:21

Zouden minister Wiersma en senaatsvoorzitter Bruijn soms met elkaar overleg hebben gepleegd over hun taakinvulling?

3 Reacties
Jozias2
Jozias215 jun. 2023 - 7:04

En Arib en Jan Marijnissen

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 jun. 2023 - 8:16

Olav, vergeet Rutte niet? Blijkbaar moet je je zo omhoog werken. Hoe grijp je de macht? Geleerd in het studentencorps waarschijnlijk. Daar hebben ze eerst geoefend hoe je mensen moet vernederen en afblaffen, laten gehoorzamen.

Zandb
Zandb15 jun. 2023 - 11:22

Jozias Willem van oranje schijnt er ook wat van gekund te hebben!

JAvanGaanderen
JAvanGaanderen14 jun. 2023 - 20:46

Ik mag toch in rede aannemen, dat de beschuldigingen - los van het feit, dat verschillende personen uit de ambtelijke ondersteuning van de EK onder ede getuigenissen over hun (kennelijk gelijkluidende) negatieve ervaringen met de man in kwestie kunnen afleggen / hebben afgelegd - duidelijk op video en / of geluidsdragers is vastgelegd, want dat zou toch mijn eerste reactie zijn : een portefeuille met onweerlegbare steunbewijs-last opbouwen tegen de van zwaar en systematisch grensoverschrijdende gedrag betichte "verdachte". Als advocaat van de duivel zou ik daar dan (tevergeefs uiteraard) tegenin brengen, dat het bewijsmateriaal via AI tot stand is gekomen en de klachten tegen de voorzitter eerder zullen zijn voortgekomen uit rancune of i.d. Al met al weer een slechte dag voor het aanzien van onze democratische instituties, waardoor het - toch al snel slinkende - draagvlak daarvoor onder het electoraat - dat de EK nota bene (min of meer indirect, want via de PS) kiest, nog verder zal afnemen. De afname voor het draagvlak voor onze democratische rechtsstaat vindt overigens niet alleen plaats ten aanzien van de diverse volksvertegenwoordigende gremia, maar al evenzeer binnen die andere vitale constituent van onze Trias Politica : De rechterlijke macht, zoals bijv. bleek uit de veel te geringe autonomie die vele magistraten aan de dag legden bij de kinderopvangtoeslagen dossiers, die aan hen door tal van juridische vertegenwoordigers van de getroffen ouders werden voorgelegd

pahan
pahan14 jun. 2023 - 19:36

Opvallend dat veel wangedrag gemeld wordt door mensen die aangespoord worden hun werk te doen en hun uren te maken. Een oude verwensing: Ik wens je veel personeel.

3 Reacties
Adaestuo
Adaestuo14 jun. 2023 - 20:22

@pahan "Opvallend dat veel wangedrag gemeld wordt door mensen die aangespoord worden hun werk te doen en hun uren te maken." Gelukkig zijn er geen soortgelijke klachten over zulk wangedrag uit de Goelag Archipel bekend...

Zandb
Zandb15 jun. 2023 - 5:59

pahan Doet de manier waarop je "aanspoort" er dan misschien wellicht een tikkeltje klein beetje niet toe?

stokkickhuysen
stokkickhuysen16 jun. 2023 - 14:16

'door mensen die aangespoord worden hun werk te doen' hahaha Bij de bedrijven waar ik heb gewerkt zou dit gedrag tot onmiddellijk ontslag leiden.

Jonkheer
Jonkheer 14 jun. 2023 - 19:03

Wat een Pavlov-reacties hieronder. Gunst. Een VVD'er... Hufters (v/m) kom je overal tegen. Van links naar rechts. Gewoon, ter vermaak: https://www.parlement.com/id/vjrke3l9btmo/kamerleden_in_opspraak

1 Reactie
Zandb
Zandb15 jun. 2023 - 6:12

Jonkheer Welke reacties bedoelt u? Ik zie er een en (PVDB) is die in aanmerking kan komen maar die is naar mijn mening beslist geen Pavlov reactie. Dus verklaar u nader!

PVDB2
PVDB214 jun. 2023 - 18:12

Een VVDér die of liegt, of zich misdraagt, belasting fraudeert of anders fraudeert. Zou een preset kunnen zijn voor een datingsite. Kenmerken: ... Misschien ook iets voor Wiersma. Voor Rutte. Voor Hooijmaijers. Voor Lindschoten. Soms uit narcisme, soms uit machtspolitiek, soms uit ideologie, uit hebzucht, uit opportunisme en schaamteloosheid. En dat het werkt, mensen vaak niks durven zeggen of naar buiten willen brengen, kan je als partij de grootste worden na de verkiezingen. Je komt met mooie plannen, gouden bergen en verteld wat de achterban graag wil horen, vooral de rechterkant. En als men de grootste is geworden zijn de beloften broos, bleken voor de bühne, of al bestaand.

4 Reacties
GeenProbleem
GeenProbleem14 jun. 2023 - 18:45

Generaliseren mag wel als voor 'de goede zaak' is?

Adaestuo
Adaestuo14 jun. 2023 - 20:13

@GeenProbleem "Generaliseren mag wel als voor 'de goede zaak' is?" Dat is toevallig zeg, ik wou nu juist die vraag aan jou stellen omdat dat zo ongeveer je handelsmerk is.

PVDB2
PVDB214 jun. 2023 - 20:33

Generaliseren laat ik aan jou over Geen Probleem. Dat kan je als de beste. Uit domrechtsheid, gewoon uit verveling of kinderlijke trollerij.

Zandb
Zandb15 jun. 2023 - 6:07

Probleem Nou nee, generaliseren mag, punt. En of dat al dan niet voor 'de goede zaak' is, dat doet er niet. Of je daar verstandig aan doet, dat ligt aan de argumentatie. Hier is die redelijk, al onderschrijf ik die niet. (Volgens mij zijn er volgens de redenering namelijk VVD-ers die geen VVD-er zijn.)

Adaestuo
Adaestuo14 jun. 2023 - 18:09

Nog zo'n schreeuwende VVD'er. Van Mark Rutte is het ook al heel lang bekend. En na Dennis Wiersma is Jan Anthonie Bruijn nu al de derde. Doet me zomaar denken aan die Cup a Soup reclame: 'Nu even niet!'

EenMening3
EenMening314 jun. 2023 - 17:47

Een voorzitter die op haar/zijn poot speelt, is niet populair bij de ambtenaren. Daarom is Arib weg uit de TK en zit er nu iemand die niet echt optreedt. Dat is waarschijnlijk de enige manier om je op de voorzittersstoel te handhaven.

1 Reactie
Zandb
Zandb15 jun. 2023 - 6:10

Mening Dat zou het geval kunnen zijn. Het kan ook zijn dat de manier waarop je op je poot speelt simpelweg niet deugt. En laten we hopen, dat dat dan goed onderzocht wordt door, laten we hopen verstandige en onpartijdige mensen. Toch?

Mathijsco
Mathijsco14 jun. 2023 - 17:40

Stem Vereniging van Dieven, krijg een getrapt gekozen opgeblazen kikker uit de kleine club van Olivier Bommel. Je moet het eigenlijk het pand uitrijden met voorzittersstoel en al. Maar ja, ons 'democratisch' stelsel he.