Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VNG buigt voor intimidatie FDF: boer mag congres openen in plaats van Maxima

  •  
29-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1927 keer bekeken
  •  
boerenintimidaties

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft dinsdag onder dreiging van Farmers Defence Force (FDF) een boer als eerste het woord gegeven bij het jaarcongres. Aanvankelijk zou koningin Maxima het congres openen. Maar nadat FDF maandagavond dreigde om de bijeenkomst te verstoren, besloot de organisatie het programma om te gooien, meldt Binnenlands Bestuur.

De boer begint te praten over de moeilijke positie waarin zijn sector zich bevindt. De zaal knikt instemmend. Maar al snel verandert de toon van de boer. Er volgt een hele reeks platitudes en onwaarheden, zoals we die tegenwoordig vrijwel dagelijks uit de mond van de meer radicale protesterende boeren horen. De rekenmodellen kloppen niet, de minister wil een dictatuur.

De radicale boeren hadden gedreigd om blokkades op te werpen rond het jaarcongres. De organisatie vreesde dat de bezoekers van het congres, onder wie minister Hanke Bruins Slot (Binnenlandse Zaken), als gevolg daarvan geconfronteerd zouden worden met wanordelijkheden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Greendutch
Greendutch29 jun. 2022 - 15:12

dat maxima of de minister met wanordelijkheden geconfronteerd worden is niet zo erg, voor hen wordt wel gezorgd. dat kinderen van politici, van de Wal en Boswijk, nu bang zijn en mogelijk trauma’s hebben opgelopen moet onze zorg zijn.

Dehnus
Dehnus29 jun. 2022 - 13:08

"Maar al snel verandert de toon van de boer. Er volgt een hele reeks platitudes en onwaarheden, zoals we die tegenwoordig vrijwel dagelijks uit de mond van de meer radicale protesterende boeren horen. De rekenmodellen kloppen niet, de minister wil een dictatuur.” Tja dat hoort er bij, dit is de Nederlandse Qanon. Kijk maar eens op twitter wie de steun geeft aan deze zakken en hoeveel de wetenschap word genegeerd. Ze leven in een fantasie wereldje geschapen door een advertentie/engagement algoritme en zootje extreem rechtse politici. Het is een sekte.

Pater
Pater29 jun. 2022 - 10:56

Wat een laf klupje. Dat zijn nou onze gemeentebestuurders.

3 Reacties
JasDon
JasDon29 jun. 2022 - 11:11

VNG - Weinig democratische organisatie die gigantisch veel invloed kan uitoefenen.

Pater
Pater29 jun. 2022 - 12:29

Eens. De grote decentralisaties van Rutte en Samsom, stuk voor stuk rampzalig, werden gesteund door de VNG: dat de gemeenten meer macht kregen was belangrijker dan de enorme bezuinigingen en desastreuze gevolgen.

Mag ik even?
Mag ik even?29 jun. 2022 - 13:05

Ja dat is inderdaad bizar. Het geeft natuurlijk wel de echte toegevoegde waarde van een koninklijk huis aan. Als dat echt belangrijk zou zijn, dan was ze niet vervangen door een brallende boer.