Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Vindicat jaagt nieuwe corpsleden over de kling, brandweer moest pand ontruimen

  •  
31-08-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3174 keer bekeken
  •  
vindicat

Het Groningse studentencorps Vindicat is weer eens in opspraak. Uit een reconstructie van Sikkom blijkt dat ouderejaars nieuwe leden recent tijdens een ontgroeningsritueel over de kling hebben gejaagd. Dat ging zover dat meer dan twintig mensen flauwvielen en de brandweer het pand van Vindicat aan de Grote Markt moest ontruimen.

Sikkom beschrijft hoe de nieuwe studenten na twee afmattende weken tijdens een ‘introductie-avond’ opnieuw werden uitgeput en uitgescholden. “Als je iets fout deed, moest je in 90 graden tegen de muur zitten met de handen omhoog”, aldus een van hen tegenover het blog.

Het zijn de regels en omstandigheden die het ongelooflijk zwaar maken. „We zaten allemaal op elkaar. Met de neus in de nek van de voorganger. De temperatuur liep, denk ik, op naar boven de dertig graden. En dat urenlang”, duidt een van de bronnen. Een ander zegt: „Het was erg oncomfortabel. Er waren tien rijen met veertig à vijftig mensen per rij die mega opgepropt zaten.” Daarnaast vertellen de aanwezigen dat het verboden is om zomaar te eten of drinken.

Vindicat komt vaker negatief in het nieuws, bijvoorbeeld omdat leden ganzen mishandelen, stadsbussen vernielen of voorbijgangers met bier bekogelen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.