Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Getraumatiseerde Vindicat-ganzen komen op adem in opvang

  •  
13-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1520 keer bekeken
  •  
ganzenvindicat

Twee ganzen die door leden van het Groningse studentencorps Vindicat werden vastgehouden in een kamer met een hakenkruis op de muur, zijn overgebracht naar een dierenopvang. Daar kunnen ze in alle rust weer aansterken, schrijft René Perdok van de noodopvang op Twitter.

De dierenmishandeling door de Vindicat-studenten werd op zaterdag gemeld door het Groningse blog Sikkom. Nog diezelfde dag bevrijdde de dierenambulance de doodsbange en gehavende ganzen uit het studentenhuis. Omdat het verenpak van de ganzen is aangetast, kunnen de dieren niet direct in het wild worden uitgezet.

Het bestuur van Vindicat besloot de bewoners van het studentenhuis voorlopig te schorsen. Het corps ligt geregeld onder vuur vanwege wangedrag. Eerder deze maand bekogelden Vindicat-leden voorbijgangers met bier. De afgelopen jaren kwam Vindicat ook regelmatig in het nieuws vanwege het niet naleven van de coronaregels.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.