Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verdachte in moordzaak Nicky Verstappen aangehouden in Spanje

  •  
26-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
109 keer bekeken
  •  
download (2)
De 55-jarige Jos B die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen is zondagmiddag in Spanje aangehouden. Hij zit vast in een Spaanse politiecel en zal op termijn worden overgeleverd aan Nederland. Dat meldt de politie in Limburg:
"De politie kwam de verdachte op het spoor na een tip van een getuige. Deze getuige gaf aan dat hij de man herkende aan de hand van de foto’s die afgelopen woensdag op de persconferentie zijn getoond en de mediaberichten van de afgelopen dagen. Door goede en snelle samenwerking met de Spaanse politie kon de man vanmiddag worden aangehouden."
De ‘cold case’ van Nicky Verstappen, de elfjarige jongen die in 1998 op de Brunssumerheide werd misbruikt en vermoord, werd onlangs na lang aandringen van betrokkenen als Peter R. de Vries nieuw leven ingeblazen. Een DNA-match leidde naar de verdachte, die in 1998 als passant werd aangetroffen vlakbij de plaats delict en die later (2001) in verhoren toegaf eerder twee jongetjes te hebben misbruikt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.