Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Verbijsterde UvA zet anti-'woke' extremist Laurens Buijs na scheldkanonnades op non-actief

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
8339 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2023-04-25 om 17.35.23

De Universiteit van Amsterdam (UvA) heeft de geradicaliseerde docent sociologie Laurens Buijs op non-actief gesteld. Volgens de UvA zijn de voortdurende verdachtmakingen van Buijs aan het adres van zijn collega’s en andere wetenschappers een bedreiging voor hun veiligheid.

De UvA schrijft in een verklaring op de website:

In de afgelopen periode heeft Laurens Buijs UvA-collega’s en andere wetenschappers op sociale media onder meer "monsters", "extremisten", “corrupt” en "levensgevaarlijk" genoemd. Vergelijkbare berichten met een dreigende, eisende, en beschuldigende inhoud heeft hij ook aan collega’s gestuurd via mail, Teams of Whatsapp. De UvA heeft geprobeerd met Buijs in constructief gesprek te blijven en heeft hem meerdere keren aangesproken. Helaas heeft dat geen resultaat gehad. Wat de UvA betreft is de grens bereikt. De UvA vindt deze uitlatingen onacceptabel, omdat die de veiligheid van wetenschappers en de veilige werkomgeving van collega’s bedreigen. Er is besloten Buijs op non-actief te stellen.

De UvA schrijft daarbij ook dat de beslissing niets met een beknotting van de vrijheid van meningsuiting of academische vrijheid te maken heeft, iets waar Buijs graag mee schermt. “Het staat Laurens Buijs geheel vrij om zich publiekelijk te mengen in debatten over non-binariteit of willekeurig welk ander onderwerp. We verwachten wel van onze medewerkers dat zij zich houden aan de normale gedragsregels, waaronder niet beledigen, feiten verdraaien en dreigen,” aldus de UvA.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.