Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Apenpokken nu ook in Nederland opgedoken

RIVM verwacht snel meer gevallen van mysterieuze ziekte
Joop

Twitter treedt harder op tegen leugens Trump: liken en antwoorden uitgezet

  •  
12-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
29496131773_980be5d05e_k
Sociaal netwerk Twitter heeft een nieuwe stap genomen om het onophoudelijke bombardement van leugens van de Amerikaanse president tegen te gaan: het is niet langer mogelijk om op de tweets te antwoorden of om die te liken. Het is wel nog mogelijk om ze voorzien van een eigen opmerking te delen, maar wel pas nadat er eerst een waarschuwing te zien is dat de tweet een verzinsel is.
Schermafbeelding-2020-12-12-om-14.45.27
Het is een volgende poging van Twitter om het nepnieuws van Trump een halt toe te roepen. Eerder al kregen alle tweets van Trump waarin hij liegt – inmiddels de meeste – een onderschrift waarin dat vermeld werd. Trump blijft zijn volgers wijsmaken dat hij de werkelijke winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen is, en niet Joe Biden. Die laatste is inmiddels aan zijn overgangsperiode begonnen en is hard op weg een kabinet te vormen en een Covid-taskforce om vanaf de dag van zijn inauguratie het coronavirus te lijf te gaan. Trump lijkt zich daarentegen nog altijd niet te bekommeren om de duizenden Amerikaanse doden per dag en houdt zich slechts bezig met zijn volkomen kansloze rechtszaken tegen de verkiezingsuitslag.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (76)

Minoes&tuin
Minoes&tuin15 dec. 2020 - 6:42

En nu de complottheorieën m.b.t. Corona nog van Facebook etc. verwijderen.

Berenboot2
Berenboot214 dec. 2020 - 6:25

Ja het censuur kent geen grenzen. Als Trump binnenkort word beëdigt dan word hier korte metten mee gemaakt. Het is meer dan duidelijk dat de Democraten op grote schaal hebben gefraudeerd met die stemmachines er is meer dan genoeg bewijs. Alles draait om de steenrijke democratische vriendjes die blijkbaar heel veel macht hebben en dit graag zo willen houden. Zoals bekend wil Trump "Draining the swamp" En dat zien die zij natuurlijk helemaal niet zitten. Trump heeft de strijd nog lang niet verloren ook al doen de "mogelijk" omgekochte rechters een vandaag een negative uitspraak. Hij heeft als president namelijk nog een Troef Martial Law.

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens14 dec. 2020 - 10:07

@ Berenboot Jij schrijft: Ja het censuur kent geen grenzen. Het is noodzakelijk. Mensen zoals jij moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden. De samenleving moet beschermt worden tegen mensen zoals jij. De vrijheid van meningsuiting is geen regel die bedoeld is om collectief de afgrond in te rennen. Jouw waandenkbeelden zijn schadelijk voor alle anderen. Het uitdragen van die denkbeelden ook. En omdat je bereid bent om op basis van die ideeën geweld te gebruiken is censuur niet alleen noodzakelijk maar zelfs wenselijk.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 10:57

"Het is meer dan duidelijk dat de Democraten op grote schaal hebben gefraudeerd met die stemmachines er is meer dan genoeg bewijs." HEE!!!! WAKKER WORDEN!!!! Je slaapwandelt. Al die rechters, zelfs rechters door Trump aangesteld, hebben geen bewijs geleverd gezien.

Marinus Calamari
Marinus Calamari14 dec. 2020 - 18:15

Tja, als engrechtse krijskutjes niet op democratische wijze hun zin niet krijgen, dan proberen ze gewoon de democratie af te schaffen. Net zoals de OG engrechtse krijskut Adolf Hitler.

Marinus Calamari
Marinus Calamari14 dec. 2020 - 18:16

ugh, dubbele ontkenning

Greendutch
Greendutch13 dec. 2020 - 23:09

in een dwangbuis rollen, vastbinden en afvoeren naar het gekkenhuis!

Leontrotsky
Leontrotsky13 dec. 2020 - 12:50

Nu Trump zelf nog uitzetten, en dan zijn we klaar.

2 Reacties
Fredje3
Fredje313 dec. 2020 - 15:41

Ah, dus u bent van mening dat alle problemen begonnen zijn, en ook weer eindigen met Trump? Ah, wat een mooie en makkelijke gedachte zou dat toch zijn

The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 17:16

Fredje - Nee, jij bent er ook nog, daar hoef je ons echt niet aan te herinneren.

[verwijderd]
[verwijderd]13 dec. 2020 - 10:29

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Salama.
Salama.13 dec. 2020 - 12:21

Ik vind dat Trump hier lijkt op een brandweerman die eerst brand sticht om deze vervolgens met veel media aandacht te blussen.

vdbemt
vdbemt13 dec. 2020 - 12:38

Het lijkt me vrij logisch dat de oppositie op de handen blijft zitten. Ze kúnnen niets doen zolang Trump nog president is. En Trump blijft Trump. Gaat zichzelf op de borst slaan omdat er een vaccin is, terwijl hij het virus in Amerika volledig heeft laten lopen. Noem dat maar 'geen politiek spelletje'. Wanneer laat jij je nakijken? Dan bedoel ik niet op covid.

The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 13:22

Shields and Brooks on Republicans’ latest election challenge – https://www.youtube.com/watch?v=B00qLaHiiVE

stokkickhuysen
stokkickhuysen13 dec. 2020 - 13:50

De oppositie blijft niet op haar handen zitten, maar heeft moeite echt an de slag te gaan omdat Trump zijn nederlaag niet wil erkennen. Maar het is Biden die een sterk team heeft geformeerd om het vaccin te distribueren, iets waar Trump niks aan heeft gedaan. De invoering van het coronavccin heeft niks te maken met politieke druk, en als Trump politiek druk zou zetten dan zou dat de vaccinatie van de Amerikaanse bevolking vertragen omdat zelfs veel Trump stemmers hem niet vertrouwen.

Zandb
Zandb14 dec. 2020 - 7:41

Ploert En stel nu eens, gewoon voor de grap, stel dan eens, dat straks de Democraten het voor het zeggen hebben, bent u dan ook bereid om te erkennen dat de Republikeinen op hun hand blijven zitten en zich alleen maar slechte verliezers tonen, wanneer ze weinig kunnen veranderen aan het beleid van de Democraten? Trouwens, over slechte verliezer tonen, is Trump daar dan niet de overtreffendste trap van? Ik heb nog nooit Democraten zo lang zo uitdrukkelijk zo onbewezen horen beweren, dat niet Trump maar de Democraten de verkiezingen wonnen en het dus Trump onmogelijk maakten om de macht over te nemen. Ik zeg het nog maar even, mocht er iemand menen, dat u, Ploert, nog iets van een puntje heeft. Tot slot: De kritiek op Trump wat betreft het vaccin, is dat hij dat op onverantwoorde wijze inzette als middel in de verkiezingen.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 11:08

@Ploert. "Geen moeite hoor om nog eens uit te leggen dat ook als je in de oppositie zit een taak hebt. Regering controleren en met onderbouwde mooi plannen komen waaruit blijkt dat het allemaal veel beter kan dan wat de regering presteert." Dat is het principe, ja. Het zal niet lukken jou uit te leggen dat het al lang niet meer zo werkt in Amerika. En al helemaal onder Trump niet. Trump zijn hobby was ALLES wat Obama bereikt heeft (onder enorm veel tegenstand van de republikeinen) terug te draaien. De democraten hebben (nog) nergens een meerderheid. En zelfs bij de rechters heeft Trump ervoor gezorgd dat het merendeel overtuigend Republikein is. Het is verbijsterend wat jij er uit kraamt. De tweespalt in Amerika, door Trump totstandgebracht, ook nog eens in de schoenen van de democraten schuiven. "Als Biden nu eindelijk beweert betere plannen te hebben waarom maakt hij die dan niet bekend? Nogal misdadig." Wat heeft Trump gedaan? In zijn verkeizingen gewoon doorgegaan met massale bijeenkomsten. Biden is nu al bezig een covid-team samen te stellen. dat zich voorbereidt om, zodra het mag, in actie te komen. Trump heeft tot sinds kort alleen maar dwars gezeten inzake de verrichtingen die normaal gesproken plaatsvinden in het kader van de presidentsoverdracht. Maar goed. Dit zal jij niet (willen) zien.

Joop Schouten
Joop Schouten13 dec. 2020 - 8:54

Zijn actie heeft een plan. Invloed houden en via een eigen website aanhang blijven werven zodat de Republikeinse Partij onder zijn leiding blijft. Dat hij daarmee deze partij criminaliseert interesseert hem niet.

Albero
Albero13 dec. 2020 - 8:49

Ongelooflijk toch, dat we het liegen, het vele liegen, eigenlijk al aan het accepteren zijn

Jonathan2
Jonathan213 dec. 2020 - 4:16

Veel en veel te laat. Ze hebben, en laten, fascistische en ondemocratische bewegingen die de feitencheckers van een democratie en democratische instituties met de meest waanzinnige beschuldigingen in discrediet proberen te brengen, volkomen hun gang laten gaan. Dat ze de uitslag van een normale eerlijke verkiezing, zoals door rechters, verkiezingsofficials en zelfs door Trump's loopjongens als Barr is vastgesteld, niet zouden accepteren, was al duidelijk. Extreemrechts is niet echt een democratische beweging die gelooft in democratische waarden, wel is het nu gemakkelijk om inderdaad de laatste twijfel omtrent het democratische gehalte van deze mensen weg te nemen, en Trump was en is een fascist. Hoe moeilijk is het om te begrijpen dat je zonder bewijs iedereen van alles kunt beschuldigen en dat we daarvoor in een democratie de 'feitencheckers' hebben aangesteld. Als je de rechtspraak, justitie en andere autoriteiten niet meer accepteert, bestaat er geen waarheid meer en is een democratie niet langer houdbaar.

Paul250371
Paul25037113 dec. 2020 - 1:13

De president van Amerika die alleen maar liegt. Niets anders doet dan liegen. De man die de macht heeft doet niets anders dan polarisatie en leed veroorzaken met liegen. Dat feit valt bij jou in het niet omdat een commerciële organisatie eindelijk een klein beetje verantwoording neemt en erkent dat deze smerige leugenaar het niet verdient om beantwoord of geliket te worden. Dat is veel erger dan een president van Amerika die liegt de seconde dat zijn mond open gaat beweer jij. Alleen hufters trachten leugens als vmu te verkopen.

Lilian Emma
Lilian Emma13 dec. 2020 - 0:51

Deze gast gewoon oppakken en in een gesticht stoppen. Daar kan hij het minste kwaad doen..

Loebkesman
Loebkesman12 dec. 2020 - 22:56

Dat mensen hier blij om zijn. Die moeten zich echt schamen. Straks ben je zelf aan de beurt.

8 Reacties
vdbemt
vdbemt13 dec. 2020 - 9:56

Waar je je voor moet schamen, is het blijven steunen van deze liegende, ophitsende, gestoorde, achterlijke idioot.

The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 9:58

Loebkesman zou graag zien dat leugens onweersproken blijven, of tenminste dat enige tegenspraak niet zichtbaar wordt voor degenen aan wie de leugen wordt verteld. Het is de bedoeling dat de doelgroep niet tot het bewustzijn komt dat ze worden voorgelogen. Zo doet Loebkesman dat thuis ook.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 dec. 2020 - 10:39

@loebkesman Ik ben al lang aan de beurt, want heb nooit recht gehad op mijn eigen feiten en werd daar terecht op gecorrigeerd. Dat was overigens een zeldzaamheid, want ik begreep en ondervond als jong kind al de lafheid, laagheid en destructieve kracht van de leugen. Nu is trump een dusdanig absurde en kolossale serieel-leugenaarr, dat er speciale maatregelen genomen moeten worden door mediaplatforms om zijn hyperblatante misbruik van het vrije woord aan de kaak te stellen. Terecht. Voor de gevolgen van zijn kwaadaardige, ja misdadige leugens mag hij van mij voor jaren de bak in gesmeten worden.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout13 dec. 2020 - 11:47

Extremistisch rechts spreidt in fananatieke begeestering voor de morbide volksmenner Trump, pathologische leugenachtigheid ten toon. Dat verdient zeker kritiek van andersdenkenden.

Fredje3
Fredje313 dec. 2020 - 15:46

@vdbemt, dat deze persoon een liegende, ophitsende, gestoorde, achterlijke idioot is, staat buiten kijf. Wat mij zo beangstigd is dat veel mensen andere liegende, ophitsende, gestoorde, achterlijke idioten wel goed vinden.

vdbemt
vdbemt14 dec. 2020 - 11:13

@Fredje. Ik heb het gevoel dat je die ook ziet aan de kant van de democraten. Anders begrijp ik je reactie niet. Kun je me aangeven wie er aan die kant dezelfde liegende, ophitsende handelswijze als Trump heeft??

Loebkesman
Loebkesman14 dec. 2020 - 17:19

“ Dat verdient zeker kritiek van andersdenkenden.” Mee eens, dus schreeuw ik niet om censuur.

Loebkesman
Loebkesman14 dec. 2020 - 17:25

Flapple “ Zo doet Loebkesman dat thuis ook.” Bij Loebkesman thuis denken ze zelf na en hebben ze niemand nodig die dat voor ons moeten doen. Eigenlijk zeggen jullie met z’n allen dat jullie zelf niet meet weten wat goed of kwaad is en een derde nodig hebben om voor jullie de afweging te maken.

Viso
Viso12 dec. 2020 - 22:13

Fascinerend, die geveinsde 'oprechtheid' die men probeert te propageren via de MSM. Ofwel de commerciele NSA met minder grondwettelijke macht, maar met een veel grotere invloed op de publieke opinie. "The Big Brothers" die blinde volgelingen moet doen geloven hoe rechtschapen de ware mens wel niet dient te zijn. Ondertussen miljarden binnenharkend over hun rug door hun privacy tot op het bot te prostitueren.

Thuiszitter
Thuiszitter12 dec. 2020 - 21:12

Ik vind sowieso dat politici geen gebruik zouden moeten maken van de social media om hun politieke boodschap te verkondigen . De organisatie van Twitter heeft zich nergens mee te bemoeien als men vindt dat een account zich niet aan de voorwaarden houdt dan verwijdert men het account . Misschien moeten zij , Twitter, hun voorwaarden eens bijstellen.

Grozny
Grozny12 dec. 2020 - 20:53

“Trump’s presidency ends as it began. Without decency and without dignity.” Der Spiegel.

1 Reactie
The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 6:22

Shields and Brooks on Republicans' latest election challenge - https://www.youtube.com/watch?v=B00qLaHiiVE

Le Chat Botté
Le Chat Botté12 dec. 2020 - 20:17

Tja, ook Trump moet leren dat hij recht heeft op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen (infantiele) feiten.

2 Reacties
Visionair NL
Visionair NL12 dec. 2020 - 21:40

Hodie mihi, cras tibi.

Le Chat Botté
Le Chat Botté13 dec. 2020 - 10:51

Iedere leugenaar mag op zijn leugens gewezen worden. Leugens zijn de moordenaars van het vrije woord. Dus dat ik morgen aan de beurt zou zijn? Zeer onwaarschijnlijk. Ik ben immers geen serieel liegende kleuterpresident met toegang tot de lanceercodes van intercontinentale nucleaire raketten.

Visionair NL
Visionair NL12 dec. 2020 - 19:34

Drie mannen: Mark Zuckerberg van Facebook, Jack Dorsey van Twitter en Google (Youtube) beheersen de sociale media vrijwel compleet. Hun wil is wet, zonder enige inspraak. Monopolies van grote techbedrijven gaan duidelijk niet samen met vrijheid van meningsuiting. Dat is ernstig.

10 Reacties
Paul250371
Paul25037112 dec. 2020 - 23:40

Commerciële bedrijven die in dit geval hun dienst willen vrij waren van leugens van een gestoorde criminele gek gaat volgens jou in tegen de vmu. Ik ben het wel met je eens dat de macht van deze ondernemingen belachelijk is. Zij zijn ook oplichters en rovers.

badgast
badgast12 dec. 2020 - 23:47

Leer eens wat "vrijheid van meningsuiting" betekent. Tip: het is niet dat anderen blind als platform hoeven te dienen van alle onzin die je wilt spuien.

Pater
Pater13 dec. 2020 - 1:41

Ik hoop wel dat we het er over eens zijn dat controle op leugens zeer gewenst is. Het is opvallend dat Twitter de klinkklare leugens van Trump wel plaatst en er alleen een waarschuwing aan toevoegt: een tussenweg tussen directe censuur en alles maar toestaan. Dat is niet de slechtste oplossing. Monopolies van grote techbedrijven over wat waar is en wat niet zijn inderdaad ongewenst; de oplossingsrichting is denk ik dat overheden de controle reglementeren.

The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 2:47

Is de toevoeging dat een bewering in strijd is met de feiten dan in strijd met de vrijheid van meningsuiting? In werkelijkheid zou Visionair NL graag zien dat leugens onweersproken blijven, of tenminste dat enige tegenspraak niet zichtbaar wordt voor degenen aan wie de leugen wordt verteld. Het is de bedoeling dat de doelgroep niet tot het bewustzijn komt dat ze worden voorgelogen. Zo doet Visionair NL dat thuis ook.

Hakkepuf
Hakkepuf13 dec. 2020 - 7:43

Twitter gaat binnen een jaar helemaal instorten. Facebook wordt al opgesplitst. Google en youtube houden bij gebrek aan concurrentie nog wel even vol. Angstiger vindt ik de miljardenboetes die door de overheden aan de techbedrijven worden opgelegd. De boetes van de Europese commissies spreken boekdelen. Er worden belachelijke boetes aan deze beursgenoteerde bedrijven opgelegd, maar op de achtergrond worden ze om een flutreden kwijtgescholden. In werkelijkheid wordt de boete geschrapt wanneer ze censuur toe gaan passen. Passen ze geen censuur toe, dan dreigt de boete weer en krijgen ze piepende aandeelhouders. Zo worden zaken die niet helemaal Pro-Europa zijn weggemoffeld uit de zoekresultaten.

adriek
adriek13 dec. 2020 - 8:36

Twitter stelt niet dat Trump stompzinnig zit te liegen, blokkeren hem niet, en verwijderen zijn 'mening' niet maar zetten slechts een kanttekening bij zijn tweet om te verduidelijken dat hij een mening verkondigt (en geen feit). Hij is dus nog steeds vrij om zijn mening te uiten.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen13 dec. 2020 - 9:07

Vindt u systematisch liegen van een president, met mogelijk heel grote gevolgen, vrijheid van meningsuiting? Liegen deugt toch gewoon niet, zeker niet in functie?

Marinus Calamari
Marinus Calamari13 dec. 2020 - 9:55

Ik kan nog enigszins meegaan met uw eerste zin. Daarna gaat u de mist in omdat u blijkbaar niet begrijpt wat Vrijheid van Meningsuiting is. VvM betekent dat je, binnen de grenzen van de wet, je mening te uiten zonder dat de overheid zich ermee bemoeit. VvM houdt niet in dat particulieren en bedrijven de plicht hebben om uw held Trump een podium te bieden om zijn bagger te spuien. Dus uw handenwring is in deze nergens voor nodig.

vdbemt
vdbemt13 dec. 2020 - 9:59

Goed dat je voor vrijheid van meningsuiting bent. Dan ben je ook tegen Trump. Die verkettert de hem niet welgevallige pers en sluit ze uit. Ontslaat mensen, ook door hem zelf hooggeplaatste, die een andere mening blijken te hebben dan hij.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 dec. 2020 - 14:19

Freedom of speech staat niet gelijk aan freedom of reach. Als T leugens wil verkopen dan doet hij dat maar op zijn eigen site. https://www.theguardian.com/film/2019/nov/22/sacha-baron-cohen-facebook-would-have-sold-final-solution-ads-to-hitler

harmmeijer
harmmeijer12 dec. 2020 - 16:21

De moordenaar moet geen enkel platform meer geboden worden.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037112 dec. 2020 - 23:44

Het schavot is de uitzondering (figuurlijk gesproken zeg ik er maar bij voordat de de Pimwin fanaten weer een toetsenbord onder hun eczeemstompies hebben.

brandhout2
brandhout212 dec. 2020 - 16:01

De verkiezingen en de strijd die er daarna uitbrak is uiteindelijk op het sociale netwerk beslist. Ongekend hoe NIET onpartijdig twitter en facebook hun stempel hebben gedrukt op deze verkiezingen.

12 Reacties
Satya
Satya12 dec. 2020 - 19:03

Dus Trump liegt niet als hij zegt dat hij de verkiezingen met een ongekend voorsprong heeft gewonnen?

brandhout2
brandhout212 dec. 2020 - 20:13

Hij liegt niet als je ervan uit gaat dat je tegenstander heeft gefraudeerd. Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest. Biden heeft nauwelijks campagne gevoerd en heeft een historisch hoge score gehaald van inmiddels 81 miljoen stemmen. Dit is ongekend veel. Zelfs Obama is in z'n recordjaar van 2004 niet verder gekomen dan 69 miljoen votes. Maar sommige mensen geloven alles wat hun wordt voorgekauwd. Trump moet weg zodat die verschrikkelijke Globalisten verder kunnen gaan met hun zakken vullen ten koste van alles waar we zuinig op moeten zijn.

Marc van Oostendorp
Marc van Oostendorp12 dec. 2020 - 21:01

"Maar sommige mensen geloven alles wat hun wordt voorgekauwd." Dat doet in dezen uiteindelijk iedereen, ook u. Want waarom gaat u ervan uit dat Biden en Trump echt bestaan? Heeft u hen weleens ontmoet, en toen in hun paspoort gekeken? De enige reden waarom u opschrijft wat u opschrijft is omdat u ervoor kiest bepaalde dingen te geloven die bepaalde mensen u 'voorkauwen'. Hoe dan ook is uw argumentatie heel zwak. Dat Biden inderdaad met een ongekend aantal heeft gewonnen zonder veel campagne kan eenvoudig verklaard worden. Veel van die 81 miljoen mensen hebben niet zozeer voor Biden gekozen als wel tegen Trump. Het niet zichtbaar zijn tijdens de campagne had dus een functie: laat Trump maar in zijn eigen zwaard lopen.

Satya
Satya12 dec. 2020 - 21:36

Dat is geen antwoord op mijn vraag. Kun je na het vele onderzoek dat naar fraude is gedaan een aantal bewijzen geven van die fraude? Trump zegt letterlijk dat hij met een grote voorsprong heeft gewonnen dus na al dat onderzoek moet je wel wat voorbeelden kunnen geven. Die globalisten die ervoor zorgen dat al het geld naar de westerse bevolking vloeit bedoel je?

Nick the Stripper
Nick the Stripper12 dec. 2020 - 21:38

brandhout 12 december 2020 at 21:13 [ Hij liegt niet als je ervan uit gaat dat je tegenstander heeft gefraudeerd. Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest. ] Bewijs het of hou je mond.

Paul250371
Paul25037113 dec. 2020 - 0:53

"Hij liegt niet als je ervan uit gaat dat je tegenstander heeft gefraudeerd." En deze open deur leidt de rest van je onzin in. "Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest." Ze hebben niets anders gedaan dan onderzoeken, hertellen, geen enkel bewijs. Geen enkele rechter gaat met die treurige oranje kleuter. "Trump moet weg zodat die verschrikkelijke Globalisten verder kunnen gaan met hun zakken vullen ten koste van alles waar we zuinig op moeten zijn. Ik dacht dat je gestopt was Eva Vlaardingerbroek. Ik denk dat de gedachtegang waar jij zuinig op bent heel destructief is.

Pater
Pater13 dec. 2020 - 2:06

@Brandhout "Hij liegt niet als je ervan uit gaat dat je tegenstander heeft gefraudeerd." Prachtige onzin. Als ik zeg dat er in de kelder van een pizza in Washington sex met kinderen wordt bedreven lieg ik niet als ik ervan uitga dat er in de kelder van een pizza in Washington sex met kinderen wordt bedreven. "Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest." Volslagen onjuist, er zijn tientallen rechtszaken geweest, er is herteld, als dat geen onderzoek is, wat dan wel? Weet je waar de laatste rechtszaken over gingen? Diverse staten hadden keurig zeer ruim van te voren de mogelijkheden voor stemmen per post wettelijk uitgebreid. Democratisch vastgesteld, als daar bezwaar tegen bestond had dat onmiddellijk aangevochten moeten worden. Nu eisten de Reps dat achteraf miljoenen wettig uitgebrachte stemmen alsnog ongeldig zouden worden verklaard. Dar is een toppunt van oneerlijkheid, de term fraude is nog te vriendelijk, ik noem het zwendel. Geen wonder dat die klachten totaal kansloos waren. Zelfs de Trump zeer toegewijde minister van justitie meldde na door hem gelast onderzoek dat er geen fraude is vastgesteld. "Biden heeft nauwelijks campagne gevoerd": denk je dat nou echt? Hij heeft geen massabijeenkonsten gehouden, zeer verstandig in coronatijden; de Biden-organisatie heeft natuurlijk wel enorm campagne gevoerd via de telefoon, huisbezoek, sociale media, de massamedia. "historisch hoge score van inmiddels 81 miljoen stemmen.": de hoogste score van de Dems ooit, zoals Trump de hoogste score ooit voor de Reps scoorde. Dat is het resultaat van ongekende polarisatie. Hoe is het mogelijk dat je de klinkklare leugens en dwaasheden van Trump kritiekloos overschrijft?

The Apple
The Apple13 dec. 2020 - 2:58

Lachen, gieren, brullen: brandhout hoort en ziet alles wat Trump twittert en twiet en zou desondanks nog op hem stemmen, want hij heeft nooit meer wat van Joe Biden gehoord. Dit was de gelegenheid bij uitstek voor Bernie Sanders. Niet omdat hij met een nog groter verschil zou hebben gewonnen (misschien wel), maar omdat je tegen Trump niet kon verliezen. Dat heeft het establishment van de Democraten nog net weten te voorkomen.

thedevelmoene
thedevelmoene13 dec. 2020 - 7:35

@Brandhout Er zijn heel veel onderzoeken geweest. Er zijn behoorlijk veel hertellingen en rechtszaken geweest. Deze zijn vrijwel allemaal verloren. Met genoeg aannames zou de verkiezing kunnen zijn 'gestolen'. Niet alleen hebben dan de democraten gefraudeerd, ook de onafhankelijke telcommissies zijn hier dan in meegegaan, en ook de republikeinen die dit allemaal ook controleren. Een massasamenzwering over 3 partijen waarbij ook de (republikeinse) rechters er in meegaan. Dit alles zonder dat iemand er enigszins een geloofwaardige vinger achter krijgt. Dit alles is dan opgezet in een tijd waarin Trump president was en de republikeinen aan de touwtjes trokken Ja, dat kun je beweren, maar zonder enig bewijs, hoeven we dat niet serieus te nemen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend13 dec. 2020 - 8:22

@fonolog "Want waarom gaat u ervan uit dat Biden en Trump echt bestaan? Heeft u hen weleens ontmoet, en toen in hun paspoort gekeken?". Hahaha, briljant. Je moet wel een beetje uitkijken met dit soort raadsels. Nog een kortsluiting, in het hoofd van een complotdenker, kan wel eens teveel van het goede zijn.

Joe Speedboot
Joe Speedboot13 dec. 2020 - 9:26

'Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest.' Dat geloof begint inmiddels religieuze properties aan te nemen onder de discipelen van de oranje narcist. Gek toch dat er ondanks het feit dat er uitgebreid onderzoek is gedaan maar niks wordt gevonden. 'Trump moet weg zodat die verschrikkelijke Globalisten verder kunnen gaan met hun zakken vullen' Je doe je nick eer aan. Wat een flauwekul. De bv Trump zelf opereert nb over hele wereld. Waar Trump voor staat is een oliecharchie à la Putin waar de president 'de buit' deelt met zijn rijke vriendjes waarmee hij samen de dienst uitmaakt.

vdbemt
vdbemt13 dec. 2020 - 15:05

@Brandhout. "Hij liegt niet als je ervan uit gaat dat je tegenstander heeft gefraudeerd.' Maar dan is je standaard uitgangspunt, dat er bij (alles) fraude gepleegd wordt. Dat denk je dan waarschijnlijk, omdat je dat zelf ook doet. "Het zal nooit onderzocht worden maar er zijn wel onregelmatigheden geweest." Die zullen er best geweest zijn. Maar niet van die orde die Trump de wereld probeert wijs te maken. Bij tientallen rechtszaken is daar niets van gebleken. Trump zélf kan dus niet met onderzoeken komen die het aan zouden tonen. "Biden heeft nauwelijks campagne gevoerd" Dat hoefde ook helemaal niet. Voor weldenkende mensen was het voldoende dat Trump dat, ONdanks corona. in de vorm van massameetings wél deed. Dan zie je toch een idioot, waar je niet op gaat stemmen. "Maar sommige mensen geloven alles wat hun wordt voorgekauwd."' Dat zeg jij, die in Trump gelooft. Humor.

PVDB2
PVDB212 dec. 2020 - 15:59

Ja wat wil je. Het draagt waarschijnlijk dat de achterban er nog in gelooft blijkbaar. Anders had Twitter toch allang ingegrepen niet waar... Wat ook niet helpt is de attorney general van de staat Texas die tegen beter weten in toch nog een rechtszaak trachtte aan te spannen om de swing states naar Trump te laten gaan wegens verkiezingsfraude. Het ging direct de prullenbak in. Democratie was dood volgens hem en misschien moeten we ons maar afscheiden van de VS. 126 Republikeinse afgevaardigde die hun baantje en inkomsten in gevaar zagen komen en deze meneer steunde, net zoals ze nog steeds Trump steunen. Dat men sommige mediakanalen (zeker van Amerikaanse afkomst) niet in wil grijpen is op zich nog te begrijpen. Vrijheid. Ga je ingrijpen dan pleeg je censuur volgens sommige, ben je een dictatuur of een communistisch kanaal. Daarnaast is ook een kwestie van centen. Meer ophef, sensatie, meer gebruik van social media en nieuwsshows. Maar ook bij hen gaat het dus op een moment te ver. En dat is een goede zaak. Beter laat dan nooit alleen beter nog veel eerder. Misschien had het ook kunnen schelen in het aantal besmettingen in de nog steeds gaande corona pandemie. Met bijna 300.000 overleden waarschijnlijk nog voor Kerstmis zien de naasten een vrolijke Kerstmis tegemoet.

5 Reacties
PVDB2
PVDB212 dec. 2020 - 16:00

https://www.krapuul.nl/blog/2752926/hoe-nu-verder-met-de-verenigde-staten/

Satya
Satya12 dec. 2020 - 19:06

Ik vind Trump verwerpelijk, ik vind het goed dat bij sommige tweets aangegeven wordt dat het leugens zijn. Ingrijpen door bannen maakt de extreemrechtse haatzaaier alleen maar groter, dan kunnen ze de slachtofferrol spelen.

Dave Velzen
Dave Velzen12 dec. 2020 - 20:43

Amerika heeft 12 december al meer dan 300.000 doden. Met 3000 per dag gaat het rap. Trump gaat de boeken in als de meneer die misschien wel 300.000 Amerikanen onnodig liet sterven.

LBNB
LBNB13 dec. 2020 - 0:00

@pvdb [Misschien had het ook kunnen schelen in het aantal besmettingen in de nog steeds gaande corona pandemie. Met bijna 300.000 overleden waarschijnlijk nog voor Kerstmis zien de naasten een vrolijke Kerstmis tegemoet.] In de VS sterven ieder jaar 4 miljoen mensen en toch wordt er ieder jaar kerst gevierd hoor. Die absolute aantallen slaan nergens op, de VS staan niet eens in de top 10 landen qua doden per miljoen inwoners. @davevelzen [Amerika heeft 12 december al meer dan 300.000 doden. Met 3000 per dag gaat het rap. Trump gaat de boeken in als de meneer die misschien wel 300.000 Amerikanen onnodig liet sterven.] De top 7 staten qua meeste doden per miljoen inwoners in de VS zijn allemaal bestuurs door democraten. Staten die dus pro monddoek, desinfectiequatsch en andere ongein is. Hoe verklaar je dit?

Paul250371
Paul25037113 dec. 2020 - 1:23

"Ingrijpen door bannen maakt de extreemrechtse haatzaaier alleen maar groter, dan kunnen ze de slachtofferrol spelen." Dat doen ze toch al, maar daar hebben ze hun eigen haatsites voor. Dit soort gif niet tolereren (bannen gebeurt niet) is de juiste aanpak. Laat ze maar keer op keer geconfronteerd worden met hun smerige leugens.

P Haan
P Haan12 dec. 2020 - 14:42

Ergens jammer. Het blijft altijd wel ergens achter in de wolken van het grote boze internet, net als de ophef van degenen die beweerden dat het Hoggerechtshof altijd in zijn voordeel zou spreken. De boomers van straks hebben dan wat te lachen. Ik zou het eigenlijk gewoon laten gaan, het is een systeemtest van ongekende omvang die er op uit lijkt te draaien dat het systeem gewoon werkt. En dat is in zichzelf een enorm compliment voor een slap aftreksel van een democratie.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde12 dec. 2020 - 14:22

Waarom niet de retweet functie weggehaald? YouTube begint nu eindelijk ook in te grijpen tegen de vele honderden YouTube kanalen die speciaal zijn opgezet om mensen te misleiden. Dat leidde al tot het verwijderen van video's van Newmax, AON en van Trump zelf. Behalve onderwerpen rondom Covid zijn ook video's weggehaald die gingen over de verkiezingen. Je kunt daar zelf aan mee werken en dat lijkt ook het uitgangspunt van YouTube tezijn, door de video's te melden als misleidend. Het gaat dan met name om de propaganda en niet om de video's die de propaganda ontmaskeren. Sommigen zien dat als willekeurig maar die weten blijkbaar het verschil niet en denken dat iedere mening telt. Helaas die postmoderne opvatting is juist de oorzaak van deze lawine van misleiding.

1 Reactie
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland12 dec. 2020 - 15:38

Weet u wat er gebeurt als ik alle koekjes wis op yt , niet inlog en nooit iets over politiek kijk? Ik krijg automatisch in de suggesties in de zijbalk FvD , GeenStijl en PVV filmpjes . Historische docu's die ik wel graag kijk veroorzaken dan weer suggesties voor Atlantis, Buitenaardse wezens die kennelijk vroeger steden bouwden op aarde en alllerlei mafs over 'wat ze je niet vertellen over ...."

Zwerfstein
Zwerfstein12 dec. 2020 - 14:06

Als ze daar nou vier jaar geleden mee waren begonnen, het kalf is nu al verdronken

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens12 dec. 2020 - 22:14

Precies. Mosterd na de maaltijd. Een doekje voor het bloeden. Hypocrisie ten top. Eerst je zakken vullen met Trump, en nu weer vriendjes worden met Biden.

Paul250371
Paul25037113 dec. 2020 - 1:15

Allebei eens.