Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Trump-regering monitort zwangerschap en cyclus vluchtelingen om abortus te blokkeren

  •  
16-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
abortus
De man die door Trump benoemd werd als hoofd van de overheidsinstantie die verantwoordelijk is voor vluchtelingen en asielzoekers, anti-abortusactivist Scott Lloyd, houdt een spreadsheet bij met de zwangerschappen en menstruatiecycli van de meisjes en vrouwen waar zijn instantie verantwoordelijk voor is. Het doel is om te voorkomen dat de zwangere meisjes en vrouwen – die in veel gevallen verkracht zijn – abortus kunnen plegen. Dat meldt Rachel Maddow op MSNBC.
Het was al bekend dat de regering van Trump beleid voerde om de toegang van asielzoekers tot abortus te blokkeren. Nadat een zwangere tiener met behulp van een mensenrechtenorganisatie een zaak aanspande tegen de regering, oordeelde de rechter dat ze daar het recht niet toe hadden, maar nu blijkt dat ze niet alleen gewoon doorgaan, maar zelfs de menstruatiecycli van vrouwen bijhouden om precies te weten hoelang ze de zaak moeten rekken totdat de zwangerschap te ver gevorderd is om legaal af te kunnen breken. In de spreadsheet wordt ook bijgehouden hoe de meisjes – voor zover bekend – zwanger zijn geraakt en of ze hebben aangegeven abortus te willen.
Bekijk de hele reportage hier:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Paul250371
Paul25037118 mrt. 2019 - 8:19

De RK heeft zoveel heerlijkheid gebracht. Zo een fijn instituut. Door ge-etterd in diverse geloven en ze weten allemaal dat God dit wel wil en dit niet, ze geloven zo erg dat ze vergeten mens te zijn.

Ozon
Ozon17 mrt. 2019 - 19:36

Wat een zieke geesten.

Karingin
Karingin17 mrt. 2019 - 10:39

Maar wat een raar verhaal, dat betekent toch dat die baby's op Amerikaanse grond geboren worden en dus automatisch staatsburger zijn? De logica is ver te zoeken. Nou ja, dat is eigenlijk ook wel typerend voor deze regering.

Hank Nozemans
Hank Nozemans17 mrt. 2019 - 8:17

Een moderne kampbeul. Hiopelijk valt er strafrechtelijk wat tegen te doen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper16 mrt. 2019 - 22:43

Met steen in buik zitten kijken naar dit item bij Maddow. Ik dacht dat de Trumpisten niet lager konden zakken dan het in kooien stoppen van kinderen, maar dit is me toch een niveau van moedwillige wreedheid en vernedering, walgelijk. Ik zou gezegd hebben dat je zoiets niet verzint, ware het niet dat Margaret Atwood het al verzonnen had. Die christenfascist Scott Lloyd lijkt rechtstreeks afkomstig uit The Handmaid's Tale.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe17 mrt. 2019 - 10:24

De meeste dictators zijn dol op kinderen. Hoe meer hoe beter. Atwood ken ik alleen uit haar boeken maar ze had kennelijk ook profetische gaven.