Joop

Trump gebruikte coronamedicijn dat is gemaakt met cellen embryo uit Nederlandse abortus

  •  
08-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
107 keer bekeken
  •  
Trump treated in hospital after positive test for coronavirus

© US President Donald Trump takes off his facemask as he arrives at the White House upon his return from Walter Reed Medical Center, where he underwent treatment for Covid-19, in Washington, DC

De Amerikaanse president Donald Trump die in een felle verkiezingsstrijd is gewikkeld met Democraat Joe Biden houdt burgers voor dat ze gratis een nieuw medicijn tegen het coronavirus zullen krijgen. Dat medicijn moet overigens nog officieel goedgekeurd worden en is voorlopig niet te verkrijgen. De president onthulde vorige week dat hij besmet was met het coronavirus en moest naar het ziekenhuis overgebracht worden. Hij claimt inmiddels hersteld te zijn en noemt de besmetting een zegen van God, in een via Twitter verspreidde video.
De site MIT Technology Review van het befaamde Massachusetts Institute of Technology komt met een voor Trumps aanhang pijnlijke onthulling. Het medicijn, dat door Trump “een wonder van God” werd genoemd, is gefabriceerd met behulp van de cellen van een geaborteerde embryo. De regering van Trump heeft zich fel gekeerd tegen het gebruik van geaborteerde embryo’s voor medisch onderzoek. Wetenschappelijke instituten is verboden dergelijk onderzoek te doen. Die maatregel is door aanhangers van de president onthaald als een grote overwinning in hun pogingen om de rechten van vrouwen terug te draaien naar die van de vorige eeuw.
Het bewuste middel is een cocktail van antilichamen tegen het virus. De benodigde moleculen worden gekweekt in de eierstokken van hamsters. Om de werking van het medicijn vast te stellen werden cellen gebruikt die afkomstig zijn van een embryo uit Nederland dat in de jaren ’70 is geaborteerd. Het bedrijf Regeneron vermeerdert die cellen zelf in het eigen laboratorium. Volgens het bedrijf kunnen de gebruikte cellen door alle bewerkingen en vermeerderingen niet meer gezien worden als afkomstig van een abortus.
Trump was vermoedelijk niet op de hoogte van de oorsprong van het medicijn dat hem er volgens eigen zeggen wonderwel snel bovenop heeft geholpen.
ABC News achterhaalde dat het aantal besmettingen in en rond het Witte Huis inmiddels is opgelopen tot 34.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (44)

Tal2
Tal29 okt. 2020 - 22:58

@stock: je hebt toch wel door dat je hiermee en je citaten mijn narratief net juist bewijst? Dit is niet een links rechts verhaal maar een aantal falende overheids lagen in het algemeen . Er zullen vast net als in de EU zaken heel goed gegaan zijn maar ook soms verschrikkelijk slecht. Italië? België ? Nederland? Griekenland?

Tal2
Tal29 okt. 2020 - 22:54

@richard: bedankt voor nog een reactie. Ik heb laat ik zeggen wel wat talen in de pocket en in het stuk gaat het niet over Trump , echt geen moment. Ook de centrale regering is niet de hoofdoorzaak. In de VS is een ander systeem waardoor er gewoon op veel niveaus beslissingen genomen worden. Dit is echter wel een voorbeeld waar ik niet wil steken maar waar ik wil zeggen dat soms echt ook aan bijvoorbeeld jouw spectrum onjuiste info terecht komt. Bedoel t goed maar zo zie je dat niet alles wat men roept klopt. Net als nu weer dat gedoe met T en zijn vrouw. Hij zou niet genoeg gezegd hebben hoe het met haar gaat. Wat ook echt niet waar is. Gek toch dat t zo moet gaan? Thanks voor fijne uitwisseling

Gerry Jöris
Gerry Jöris9 okt. 2020 - 10:03

Gelukkig geen Amerikaanse embryo's want dan was het feest niet doorgegaan. De hypocriet.

Tal2
Tal28 okt. 2020 - 20:46

@richard58: nou neem ik de moeite om een stuk te gaan lezen waarin volgens jou iets staat van Trump. Ik heb het gelezen en wat jij zegt staat er niet in. Nergens. Ik vraag netjes of het klopt welk stuk het is en er is vier jaar geleden iets door hen gepubliceerd mbt Trump maar dat ging over healthcare in het algemeen. Nu val je gelijk mij weer aan en dat is nou precies waarom je reactie datgene bewijst waartegen je juist zegt te strijden. Onwaarheden aangetoond en gecontroleerd en als de waarheid niet bevalt de ander beschuldigen. Beetje jammer want ik gaf je verhaal oprecht een kans. Je hebt jezelf laten kennen.

2 Reacties
Richard58
Richard589 okt. 2020 - 9:44

Lezen blijkt toch echt een vak apart. De regering wordt wel verantwoordelijk gehouden. Engels is niet mijn moers taal maar ik lees dat er toch echt in. Ik kwam op dit artikel via HLN be. Ga naar die site en zoek onder Trump dan zie je hoe zij dat uitleggen en lees dan het artikel nog maar eens!!

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 okt. 2020 - 11:18

@Tal 'The response of our nation’s leaders has been consistently inadequate. The federal government has largely abandoned disease control to the states. Governors have varied in their responses, not so much by party as by competence. But whatever their competence, governors do not have the tools that Washington controls. Instead of using those tools, the federal government has undermined them.' Wie zijn 'our nation's leaders in het T tijdperk? https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMe2029812 'oprecht' hahahaha

MG1968
MG19688 okt. 2020 - 20:06

Dit argument begrijp ik niet zo goed. Als Trump zou verbieden medicijnen op deze manier ontwikkeld te gebruiken (maar het zelf wel doet) dan is dit een legitiem punt. Hij verbied het ontwikkelen van medicijnen op deze manier binnen de VS maar laat deze medicijnen elders ontwikkeld (vooralsnog) wel toe. Zijn ze er, dan moeten ze voor iedereen toegankelijk zijn. Voor burgers maar ook trump, onafhankelijk van je mening ten opzichte van de ontwikkeling er van. Wel vind ik dat (inhoudelijke, en daarmee niet de luxe eromheen) zorg (en onderwijs) voor iedereen gelijk beschikbaar moet zijn. En dus niet voor degene die het zich kan veroorloven. Dus medicijn X voor iedereen of voor niemand. Maar het ontzeggen van een medicijn aan een persoon die baat heeft bij dat medicijn op grond van het feit dat hij de ontwikkeling ervan afkeurde is me een brug te ver. Als die persoon daarna dat medicijn blijft afkeuren of zelfs onmogelijk gaat maken voor anderen om het te gebruiken.... tja dan is ie iemand die ik niet zal missen als die er niet meer zou zijn. Trump zou ik niet missen. Maar niet omdat hij een medicijn krijgt wat hij zelf eerst liever niet ontwikkeld had gezien. Er zijn genoeg andere redenen. Deze is wat mij betreft niet valide. Overigens vraag ik het mij met Lebowski af of dit allemaal geen verkiezingsstunt is. Hij liegt zoveel dat ook bij incidentele waarheid vraagtekens gezet kunnen worden.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen9 okt. 2020 - 11:21

Ik vind dit een zeer juridisch antwoord. Als iemand zo in het leven van vrouwen wil ingrijpen om het ongeboren leven te beschermen, maar vervolgens wel bereid is medicijnen met 'foetal tissue' te nemen kan komt mij dat zeer tegenstrijdig over. Op basis van wat T wil zou dit medicijn niet ontwikkeld zijn.

TheBigLebowski
TheBigLebowski8 okt. 2020 - 19:28

De man heeft het nooit gehad joh. Allemaal pr.

chwiedijk
chwiedijk8 okt. 2020 - 19:10

Trump is ("dat weet je nu eenmaal") waanzinnig.

Tal2
Tal28 okt. 2020 - 17:04

@Richard 58: ik ben het stuk gaan lezen. Ik neem aan het stuk over waarom de aanpak faalt in de VS? Nou dat gaat niet per definitie over Trump. Zijn naam valt niet eens. Het gaat over het bredere verantwoordelijkheidsorgaan. T is president maar dit soort beslissingen lagen eerst niet bij de federale overheid. NY en SF en hun uitbraak was daar een verschrikkelijk voorbeeld van. Senatoren en gouverneurs, burgemeesters die een eigen koers gingen in veel gevallen. En het manco van het systeem in de VS. Maar om te stellen dat dit aan T te wijten is lijkt mij meer dan suggestief. Wel bedankt voor de leestip.

2 Reacties
Richard58
Richard588 okt. 2020 - 18:43

Nog maar eens heel goed lezen dan. Want men verwijst toch echt naar de regering en de bewuste keuze om het Covid probleem te minimaliseren en lang niet alles te doen uit politiek belang. Er wordt niet voor niets verwezen naar de verkiezingen om het tij te keren. Dat is een heel duidelijk advies om op Biden te stemmen. Trump regering wordt echt verantwoordelijk gehouden. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dat niet te willen zien als Trumpfan.

Richard58
Richard588 okt. 2020 - 18:51

Scientific American deed ook al een advies de deur uit om op Biden te stemmen vanwege de totale Anti-wetenschappelijke grondhouding van Trump. Deze man is een totale populist en narcist dus intereseert hem niets behalve Donald zelf. Dat mensen daar intrappen is voor mij nog een groter mysterie dan wat er in een zwart gat precies plaatsvindt. Je moet toch echt zelf niet sporen om achter deze gek te (blijven) staan!!!

NoahAmber
NoahAmber8 okt. 2020 - 15:51

Eens kijken of hij de bijwerkingen overleeft: Ademhalingsstelsel en borstkas falen van de ademhaling hemothorax longembolie pneumothorax Bloedvaten lage bloeddruk Hart trage hartslag Huid en onderhuid huiduitslag Infecties en parasitaire aandoeningen onderhuids abces pneumonie Intoxicaties en letsels barotrauma reactie gerelateerd aan infusie Lever en galwegen hepatitis acuut leverfalen Nier en urinewegen nierfalen acute nierschade toxische nefropathie Spieren, gewrichten en bindweefel hematoom spier afwijkend ECG (QT verlengd) bloedkweek positief glomerulaire filtratiesnelheid abnormaal glomerulaire filtratiesnelheid verlaagd leverenzym verhoogd leverfunctie test verhoogd verhoogde leverenzymen verhoogde leverenzymwaarde (ALAT) verhoogde leverenzymwaarde (ASAT) extravasatie ophoping van melkzuur in het bloed (melkzuur-acidose)

3 Reacties
Vrije Geluiden
Vrije Geluiden8 okt. 2020 - 18:42

Even het weekend afwachten....

Loebkesman
Loebkesman8 okt. 2020 - 19:41

De mogelijke bijwerkingen. Wel even realistisch blijven. Dank u wel.

MG1968
MG19688 okt. 2020 - 20:10

Een hoop bijwerkingen voor een nog niet toegelaten medicijn. Als het maar op een beperkte groep daadwerkelijk getest was dan waren er meer mensen omgevallen door de bijwerkingen dan dat er daadwerkelijk baat bleek te zijn. Of zeggen bijwerken an-sich niet zoveel over de ernst ervan?

vdbemt
vdbemt8 okt. 2020 - 15:04

"Trump was vermoedelijk niet op de hoogte van de oorsprong van het medicijn dat hem er volgens eigen zeggen wonderwel snel bovenop heeft geholpen." Nee. Het enige waar hij aan dacht, is er aan te kunnen verdienen. Hij heeft persoonlijke connecties met het bedrijf dat het produceert.

4 Reacties
Piet Helmons
Piet Helmons8 okt. 2020 - 16:18

VdBemt: kom eens met bewijzen van die persoonlijke connecties.

Tal2
Tal28 okt. 2020 - 20:47

Voor zelf benoemde redelijke, sociale en slimme mensen zeggen jullie wel vaak dingen die uit de duim gezogen zijn.

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 okt. 2020 - 12:42

Regeneron CEO Dr. Leonard Schleifer and President Trump are acquainted: The CEO has been a member at Trump's golf club in Westchester, New York, and his company also received $450 million in government funding in July as part of the president's Operation Warp Speed plan to quickly develop a vaccine and other treatments for Covid-19. en "Len and President Trump are acquaintances from both living in the Westchester area for many years but didn't have any regular contact until this year, when they've discussed matters around Covid on occasion," Regeneron told CNN Business in a statement. Er staat ook in het artikel dat T aandelen in het bedrijf had in 2017 maar recentelijk niet meer. https://www.cnn.com/2020/10/05/investing/trump-regeneron/index.html

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 okt. 2020 - 17:04

@Tal Gezien mijn link doe je precies hetzelfde?

Piet Helmons
Piet Helmons8 okt. 2020 - 14:56

Wanneer dit middel zo goed werkt tegen Corona dan is het alleen maar goed nieuws.

1 Reactie
Tal2
Tal29 okt. 2020 - 23:04

@stock: complot theorie zie ik weer. Een man van een bedrijf die kent Trump van een enkele kort spraken verder nooit en Trump die overal aandelen had bleek die ooit ook in zijn bedrijf te hebben gehad. De man golft op een resort dat van Trump is. Dit is toch helemaal niet vreemd mag ik voor je hopen. Als dit jou triggerd dan ken ik er nog wel wat met Bill en Hillary, die trouwens behoorlijk sappiger zijn. Maar ik ben niet zo van de alu theorieën .

[verwijderd]
[verwijderd]8 okt. 2020 - 14:24

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper8 okt. 2020 - 14:58

Klaar Over 8 oktober 2020 at 16:24 [ Corona medicijn gratis! Goed dat president Trump hier de norm stelt ] Wat ben je toch een goedgelovige trol.

vdbemt
vdbemt8 okt. 2020 - 15:07

"Maar dat geldt natuurlijk voor een Merkel of een Putin medicijn." Een Merkel-medicijn zal er, op deze manier, nooit komen. Dit is persoonlijk gewin (connecties met de producent), politiek gewin (goed in de picture komen) en medisch volstrekt onverantwoord (wetenschappelijk nog onvoldoende bewezen).

Richard58
Richard588 okt. 2020 - 16:41

Lees het artikel eens in het amerikaanse medische tijdschrift The New England Journal of Medicine, het meest vooraanstaande medische blad ter wereld, bestaat al 200 jaar. Ze maken Trump met de grond gelijk vanwege levensgevaarlijke incompetentie. Zo'n man verdient de maximum penalty, maar sommige van zijn aanhangers ook.

DutchessM2
DutchessM29 okt. 2020 - 7:01

Niet te vertrouwen. Hij kraamt van alles uit, maar bijna alles is bedrog. Ook dit. Schaamteloos! Hij is nu totaal in paniek omdat hij de verkiezingen verliest, en hij dan vervolgd gaat worden voor al zijn criminele en verraderlijke handelingen . Seatbelts on folks!

stokkickhuysen
stokkickhuysen9 okt. 2020 - 14:45

Ja, dit is waarschijnlijk onderdeel van zijn geheime plan om Obamacare te vervangen. Ongelofelijk, vier jaar aan de macht en niet verder komen dan: 'I have a plan'. En dan op iedere vraag wat dat plan dan is het antwoord schuldig blijven. Een zielig mannetje, maar er toch nog mensen die (waarschijnlijk tegen beer weten in) achter die rattenvanger blijven aanlopen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 okt. 2020 - 14:20

Als hij het niet wist, kunnen we hem ook niets verwijten. Wat we hem wel verwijten is dat hij veel langer ziek was, zeer waarschijnlijk al tijdens het debat met Biden, en daar zin mond over hield. Hij ging zelfs besmet in discussie met Biden. Misschien wilde hij hem wel aansteken. Zien wie het eerste dood zou gaan. Vervolgens gaf hij opdracht dat niemand in het WH huis aan anderen mocht zeggen dat ze besmet waren.

4 Reacties
Oase2
Oase28 okt. 2020 - 16:00

''Hij ging zelfs besmet in discussie met Biden.'' Dat president Trump in discussie ging met Biden is natuurlijk buitengewoon verwerpelijk. Goed dat je de absolute waarheid boven tafel haalt en geen populistisch nepnieuws verspreid. Biden is als oudere presidentskandidaat heel fragiel en kwetsbaar. Met vooropgezette bedoeling een kwetsbaar persoon bloot stellen aan corona is buitengewoon misdadig. Heel begrijpelijk dan ook dat Biden er voor kiest om zijn riedeltje van tekstschrijvers niet langer voor te lezen in discussie met Trump maar in een ''virtuele'' discussie. Better safe then sorry. https://www.nu.nl/buitenland/6082677/trump-weigert-mee-te-doen-aan-online-verkiezingsdebat-met-biden.html

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 okt. 2020 - 17:41

Oase, ha, een nieuwe ster aan het populistische firmament. Ik ben benieuwd hoe lang deze bruine ster hier zal blijven schijnen. Ik zie dat je de bekende populistentruc van verdraaiing toepast - op de kleuterschool noemden we dat 'wat je zegt ben je zelf' - toen we ouder werden hielden we daar mee op. Je wilt tenslotte vooruit komen in het leven. Je noemt democraten populisten, ik vraag me af hoe je je zelf dan noemt. Artsen zeggen dat aan de hand van de medicijnen die Trump kreeg en het moment dat hij uit het ziekenhuis ontslagen duidelijk werd dat hij de ziekte al veel langer had. Daarom mocht niet bekend worden gemaakt wanneer hij voor het laatst negatief was getest. En daarom ook kwam hij te laat bij het debat zodat er geen tijd meer was om hem te testen. Hij nam daar een gecalculeerd risico. Hij heeft daarmee bewust het leven van anderen waaronder Joe Biden op het spel gezet. Het was opvallend dat alleen zijn vrouw haar mondkapje ophield terwijl de rest van zijn delegatie de kapjes afzetten. Waarom deed ze dat? Niet uit angst om besmet te raken want dat was ze al. Maar uit fatsoen om geen anderen te besmetten.

Vrije Geluiden
Vrije Geluiden8 okt. 2020 - 18:41

MartinvanderLinde: "Oase, ha, een nieuwe ster aan het populistische firmament." Het zijn geen sterren, het zijn kometen: Eventjes schitteren ze helder, ze hebben een lange staart en voor je het weet verdwijnen ze weer in het niets. He, dat is raar, daar heb je er alweer eentje; je zou bijna denken dat het dezelfde is...

Tal2
Tal29 okt. 2020 - 23:08

Stock denkt dat het een geheim plan is. Dus dit is door T allemaal opgezet als een soort schaak spel. Om de wereld over te nemen of big boss te worden (gelukt trouwens)

Haz
Haz8 okt. 2020 - 13:38

Even terzijde dat Trump hypocriet is door dit medicijn te prijzen terwijl hij tegen het gebruik van geaborteerde embryo’s is voor medisch onderzoek (en dat het voor iedereen gratis zal worden zal ook wel niet waar zijn): Dit lijkt mij potentieel positief nieuws voor iedereen, namelijk dat er mogelijk een medicijn is dat beter helpt tegen corona dan de medicijnen die nu op de markt zijn. Fijn voor alle personen die besmet zijn of nog besmet worden met Corona en in het ziekenhuis belanden.

2 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper8 okt. 2020 - 15:04

Haz 8 oktober 2020 at 15:38 [ Dit lijkt mij potentieel positief nieuws voor iedereen, namelijk dat er mogelijk een medicijn is dat beter helpt tegen corona dan de medicijnen die nu op de markt zijn. ] Dat klinkt wel overdreven optimistisch. Experimentele drug, in korte tijd gebruikt samen met twee andere stevige medicijnen. Wie zal zeggen of het gewerkt heeft en wat er dan gewerkt heeft. Vooralsnog is Trump nog gewoon een COVID-patient die, conform de regels van zijn eigen overheid in isolement zou moeten zitten.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde13 okt. 2020 - 17:18

Toch nog maar even een correctie op wat ik hierboven schreef, ook Melanie deed haar mondkapje af. Blijkbaar omdat ze toch al positief was getest.

OlavM
OlavM8 okt. 2020 - 13:30

Zelfs Skakespeare zou er een hele kluif aan hebben gehad al deze zotternijen rond Trump te verwerken in een soort koningsdrama a la Richard III. (Trump: "A vaccine, a vaccine! I’d give my kingdom for a vaccine!").

1 Reactie
GoudenBergen
GoudenBergen8 okt. 2020 - 16:49

"to be or not to be that is the question" "Something is rotten in the States of America".

ton14024
ton140248 okt. 2020 - 13:23

Trump zal zeggen dat hij is gered door een hamster. Dat embryo is fake news. Hij heeft nu de ballen van een hamster.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 okt. 2020 - 13:09

Dus dan stroomt er neeeerlands bloed door de aaadren

Djennica
Djennica8 okt. 2020 - 13:09

Trump is hypocriet, want hij gaat niet na hoe alle medicijnen worden ontwikkeld die hij krijgt toegediend (?)

1 Reactie
2e kans
2e kans8 okt. 2020 - 15:09

Jij wel?